Aranan: Özell

  1. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

    Telefon: (312) 585 80 00, Adres: Ziya Gökalp Cad. No: 80 Kurtuluş 06600 Çankaya ANKARA TÜRKİYE

  2. Örümcek Ağının Özelliği Nedir?

    Örümcekler günümüz teknolojisinin bile çözemediği inanılmaz canlılardır. Örümcek ağının çok özel nitelikleri olan sağlamlık ve esneklik bugüne kadar taklit edilemedi. Aynı çaptaki bir çelik telden iki kat daha güçlü olan bu doku

  3. Türkiye’de İç Kuvvetler

    Ülkemiz, özellikle III. Jeolojik Zaman’dan sonra dikey ve yatay yönde meydana gelen yer kabuğu hareketlerinden etkilenmiştir. Bu hareketler sonucu günümüzdeki dağ kuşakları, çöküntü alanları ve kırık hatları oluşmuştur.

  4. Kayaçlar ve Özellikleri

    Mineral ve organik maddelerden oluşan katı maddelere kayaç(taş)denir. Kayaçları inceleyen bilim dalına petrografi denir.

  5. İzohipslerin Özellikleri

    Deniz seviyesine göre aynı yükseltide bulunan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen kapalı eğrilere izohips, bu yöntemle yerşekillerinin gösterilmesine de izohips yöntemi denir.

  6. Yeni Başlayanların Zaman ve İlgiye İhtiyacı Var

    17 Eylül’de okullar açılıyor. Özellikle okula yeni başlayacak çocukların bu dönemde desteğe ihtiyacı olacak. Uzmanlar uyum sürecine dikkat çekiyor, çocuğun okulda kendini güvende ve rahat hissetmesi için zamana ihtiyacı olacağını ha

  7. 21 Mart Özellikleri

    Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90° lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır.

  8. Büyük Selçuklu Devletinde Kültür ve Medeniyet

    Türk devlet geleneğinin esasını oluşturan Selçuklu devlet teşkilatı Karahanlılar, Samanoğulları, Gazneliler ve Abbasilerin teşkilatından yararlanılarak oluşturulmuştur. Selçuklular Türk devlet geleneğinin temel özelliklerini bozmadan,

  9. 21 Aralık Özellikleri

    Güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne 43°06′ lık açı ile gelir. Kış mevsiminin başlangıcıdır.

  10. 23 Eylül Özellikleri

    Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar.

  11. 21 Haziran Özellikleri

    Dünya, kendi ekseni etrafındaki günlük dönüşünü sürdürürken, bir yandan da Güneş’in çevresinde dolanır.

  12. Vurgun Yemek Nedir, Nasıl Olur?

    Oksijen dokularda kullanıldığından sorun yaratmaz, ama özellikle azot gazı damarlarda süratle genleşerek, damar tıkanıklığı, akciğer yırtılması ve hatta felç gibi önemli vücut hasarlarına yol açar. Bu şekilde vurgun yiyenler, süra

  13. Polen Faydaları

    Çiçeklerin ortasında bulunan erkek üreme hücresidir. Ancak mikroskop altında görülebilen bu hücreler 10 yıl dayanabilecek kadar canlıdırlar ve o bitkinin tüm genetik ve diğer özelliklerini taşır, döllenmeyi sağlayarak nesillerin devamı

  14. Girişimci Özellikleri

    Girişimcilik kişisel yapı ile parasal olanakların ve kaynakların belirli bir çevre dahilinde birleştirilmesi anlamına gelmektedir. Her bir girişimci belirgin bir yapıya sahiptir ve bütün girişimciler kendilerine göre işlerine sahip çıkarl

  15. Sirklerde Kılıcı Nasıl Yutuyorlar?

    Ana problem gırtlak adalelerini rahatlatmayı öğrenmek, böylece yutkunmaya mani olmaktır. Bu özellik haftalar boyu süren egzersizlerle kazanılabilir.

  16. Sabun Kiri Nasıl Gideriyor?

    Aslında sabun bir antiseptik, yani mikrop öldürücü değildir. Normal bir deri üzerinde, ölü deri hücreleri, kurumuş ter, çeşitli bakteriler, yağlı ifrazatlar ve toz vardır. Sabunun özelliği, mekanik olarak derimizin üzerinden bunların a

  17. Maydanoz Faydaları

    Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücüne, kılcal damar

  18. İngilizce Sıfatlar (Adjectives) ve Örnekler

    ngilizcede sıfatlar, bir ismin önüne gelerek, o ismi sahip olduğu özellikler yönünden niteleyen ya da belirten sözcüklerdir. Bu yazıda, sıfatların, isimlerle birlikte nasıl kullanıldığını göreceğiz. Bunun yanında birden çok sıfat, c

  19. Fecr-i Ati Edebiyatı

    Fecr-i Ati Edebiyatının Genel Özellikleri: Fecr-i Ati Edebiyatı’nın Sanatçıları, AHMET HAŞİM (1884 – 1933), TAHSİN NAHİT (1887 – 1919), EMİN BÜLENT SERDAROĞLU (1886 – 1942), CEMİL SÜLEYMAN (ALYANAKOĞLU) (1886 – 1940)

  20. Kas Sistemleri

    Kaslar, canlı organizmada hareket sistemini meydana getiren yapılardandır. Kasların en önemli özellikleri uzayıp kısalma yeteneğine sahip olmalarıdır.

  21. Türkiye’de Basınç ve Rüzgar

    Yaz mevsiminde özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında oluşur. Gündüz deniz, karadan sıcak olduğu için Y.B,Karalar A.B durumdadır. Böylece denizden karaya rüzgar oluşur.

  22. Girişimcilik Engellerinin Kaldırılması

    Girişimciliği olumsuz etkileyen çok sayıda faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında özellikle ülkemizde bürokratik işlemlerin fazlalığı ve karmaşıklığı ilk sırada gelmektedir.

  23. Türkiye’de Girişimcilik Ahlakı

    Türkiye’de iş ahlakı üzerine, özellikle son zamanlarda, yapılan çalışmaların daha çok rüşvet, vergi kaçırma, casusluk ve aldatmaya yönelik iş uygulamaları ağırlıklı olarak ve toplumsal boyutta ele alındığı görülmektedir.

  24. Bozuk Paraların Kenarları Niçin Tırtıllıdır?

    Özellikle kağıt para devrinden önce, alışverişte kullanılan paralar altın ve gümüş içeriyorlardı. Her devirde olduğu gibi, o devirde de bulunan bazı düzenbazlar, bu paraları kenarlarından kazıyarak, çok az miktarda da olsa, bu değerl

  25. Girişimcilik Ahlakı

    Girişimcilik çalışmaları, özellikle son on yılda hem akademik hem de ekonomik çevrelerde büyük ilgi görmüştür. Bunun arka planın bakıldığında, dünyada meydana gelen çeşitli siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olayların büyük ro

  26. Türkiye’nin Akarsuları

    Akarsuların genel özellikleri: Akarsularımızın debisi yüksek değildir, Akarsularımızın akış hızı yüksektir, Akarsularımızın rejimi düzensizdir.

  27. Dokular - Bitkisel Dokular

    Sürgen doku bitkilerde uzamayı ve kalınlaşmayı sağlar. Bu hücreler devamlı bölünme özelliğine sahiptirler. Bitkinin ömrü boyunca bölünme özelliğine sahip hücrelerin oluşturduğu dokuya birincil (primer) meristem denir.

  28. Fiiller (Eylemler) Türleri, Özellikleri

    Kelime (Sözcük): Cümlenin anlamlı en küçük birimine ya da bazen tek başına anlamı olmadığı hâlde (edatlar) cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime (sözcük) denir.

  29. Kadın Girişimcilerin Ekonomideki Yeri

    Girişimcilik; insanın doğuştan sahip olduğu bir takım kişisel özelliklerine ve aldığı eğitime (aile içinde, okulda aldığı eğitim vb.) bağlı olarak şekillenen bir kavramdır.

  30. Mesleki Dolaşım Sistemi Hastalıkları

    Dolaşım sistemi hastalıkları özellikle endüstrileşmiş ülkelerde çalışma nüfusunda hastalıkların ve ölümlerin en yaygın nedenidir.

  31. Zarflar Türleri ve Özellikleri

    Fiillerin, fiilimsilerin, sıfatların ya da kendi türünden olan kelimelerin anlamlarını türlü yönlerden (yer-yön, zaman, durum, miktar, soru) etkileyen; onları belirten, dereceleyen sözcüklere zarf denir.

  32. Osmanlı Devletinde Hukuk

    Osmanlı devletinde diğer Türk-İslam devletlerinde olduğu gibi Şer’i ve Örfi Hukuk geçerli olmuştur. Osmanlı devletinde özellikle Yönetim işlerinde Örfi hukuk daha çok kullanılmıştır.

  33. Başarılı Olmak İstiyorsan Bunu İzlemelisin!

    Başarılı insanların özellikleri ve başarısız insanlarla arasındakı en büyük farklar nelerdir? Bu videonu izlemekle karşında duran engellerin ne olduğunu bilecek ve onların daha çok farkında olacaksın. Kendinle yüzleş! Korkularını ye

  34. Girişimcilik Kültürü Nedir?

    Girişimcilerin kişisel özelliklerinin dikkate alınmaya başlanması, doğal olarak onların değer sistemlerinin incelenmesini zorunlu kılmıştır. Değer yönelimleri, insanların doğayla ilgili genelleşmiş ve oluşmuş anlayışları olarak tan

  35. Parmak İzi Sensörlü Asma Kilit

    Parmak İzi Sensörlü Asma Kilit ile anahtar taşımaya son. Özellikle spor salonları ve yüzme havuzları için çok ideal.

  36. Amerika Kıtasının Genel Özellikleri

    Kıta’nın toplam yüzölçümü : 42. 037. 784 km 2 dir. Bunun 24. 242. 364 km 2 sini Kuzey ve Orta Amerika oluşturur. Kıta genel olarak 82º Kuzey, 55º Güney enlemleri arasındadır.

  37. Arsenike Bağlı Hastalıklar

    Arsenik ve Bileşiklerine Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  38. Divan Edebiyatı Genel Özellikleri

    Arap, Fars edebiyatı örnek alınarak İslami unsurlarla şekillenen bir edebiyattır. Divan edebiyatının kaynakları: Kur’an, hadisler, kelam, fıkıh, peygamber hikayeleri, menkıbeler, tasavvuf, mitoloji, astronomi, musiki, tıp.

  39. YKS Din Kültürü Konuları

    Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Kavranması, İnsan ve Din, İslam ve İbadetler, İslam Düşüncesinde Yorumlar, Mezhepler, Muhammed’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama. İslam ve Bilim, Estetik, Barış, Yaşayan Dinler ve Benzer Özellikl

  40. Afrika Kıtasının Genel Özellikleri

    Afrika adı, Kartaca’ ya ilk gelen Romalılar’ın Afri veya Africani olarak bilinen oymaklarından alınmıştır. Afrika kıtası geç tanınan bir kıtadır.

  41. Fizikte Isı Sığası

    Bir maddenin kütlesi ile özgül ısısının çarpımına (m * c) ısı sığası denir. Isı sığası madde miktarına bağlı olup ayırt edici özellik değildir.

  42. Girişimcilik Kültürünün Tanımı ve Özellikleri

    Günümüz girişimcisi çabalarını sürdürdüğü ortamda çalışma koşullarını etkileyen faktörleri bilmek, personelin davranışlarını önceden tahmin etmek istemektedir.

  43. Manganeze Bağlı Hastalıklar

    Manganez ve Bileşiklerine Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  44. Plazmalar Nedir? Nasıl Oluşur?

    Günlük yaşamda maddenin katı, sıvı ve gaz hâlleri ile iç içe yaşarız. Plazma ise maddenin diğer hâlleri kadar ön planda görünmez iken, evrenin neredeyse tamamına yakını yani yaklaşık % 96 sı plazma hâli özelliği taşır.

  45. Asya Kıtasının Genel Özellikleri

    Asya kıtasındaki yer şekillerinin oluşumunda kıtada etkili olan Huron, Kaledonya, Hersinya ve Alp Himalaya kıvrım sistemi etkili olmuştur.

  46. Fizikte Özgül Isı

    Bir maddenin 1 gramının sıcaklığını 1 °C artırmak için gereken ısı miktarına özgül ısı denir. Özgül ısıya ısınma ısısı ya da öz ısı da denir. Özgül ısı c ile gösterilir ve maddeler için ayırt edici bir özelliktir. Yani

  47. Kroma Bağlı Hastalıklar

    Krom ve Bileşiklerine Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  48. Bileşiklerin Oluşması ve Özellikleri

    Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere sahip milyonlarca yani madde yani bileşik oluştururlar.

  49. Girişimcilerde Bulunması Gereken Beceriler

    Girişimcilerde bazı özelliklerin bulunmasının yanında bazı becerilerinde bulunması gerekiyor. Hisrich bu becerileri teknik beceriler, yönetim becerileri ve kişisel beceriler olarak üçe ayırmaktadır

  50. Kadmiyuma Bağlı Hastalıklar

    Kadmiyum ve Bileişiklerine Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  51. Osmancılık Akımı Nedir?

    I. ve II. Meşrutiyet Dönemi Düşünce Akımları. Osmancılık Akımı Nedir? Fransız Devriminin ortaya koyduğu ulusçuluk düşüncesi Osmanlı Devletini özellikle Balkanlardaki Hıristiyan halkını etkilemiştir.

  52. Tarih Bilimine Giriş Soruları

    Türklerin açıklayın boyunca kullandıkları takvimleri yazarak; bu takvimlerin özelliklerini kısaca açıklayınız.

  53. Ülkelere Başkentleri ve Özellikleri

    Bazı ülkeler, başkentleri ve başlıca özellikleri

  54. Berilyuma Bağlı Hastalıklar

    Berilyum ve Bileşiklerine Bağlı Hastalıklar. Kimyasal Etkenlere Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  55. Bitkilerde Sindirim

    Bitkilerde genellikle özelleşmiş bir sindirim sistemi bulunmaz. Saprofit mantarlar kloroplastları olmadığı için besinlerini sentezleyemezler. Bunun için hücre dışı sindirimi gerçekleştirebilirler.

  56. Girişimcilerde Bulunması Gereken Özellikler

    İş hayatına yeni başlayan bazı girişimcilerin büyük başarılar elde ederken bazılarının başarısız olmalarının nedenlerini açıklamaya çalışan çeşitli yazarlar mevcuttur.

  57. Organik Kimya Ders Notları

    Organik Kimya Ders Notları özetleri; Kuantum Sayilari ve Periyodik Sistem. Periyodik Özellikler ve Elementler. Gazlar. Çözelti Etkileşimleri ve Derişimleri. Kimyasal Tepkimelerde Enerji

  58. Termometre Çeşitleri

    Termometrelerin yapımında genelde maddelerin genleşme özelliklerinden yararlanılır. Fakat bazı termometrelerin yapımında basınç, renk, direnç ve benzeri özelliklerdeki değişiklikler de dikkate alınır.

  59. Yüzey Gerilimini Etkileyen Faktörler

    Yüzey gerilimi her sıvının yüzeyinde oluşan bir özelliktir. Ancak her sıvının yüzey gerilimi eşit olmadığı gibi bir sıvının yüzey gerilimi de her zaman aynı olmaz.

  60. Atmosfer ve Özellikleri

    Dünyayı çepeçevre saran ve içinde çeşitli gazların bulunduğu tabakaya denir. Atmosferde %78 azot, %21 oksijen, %1 su buharı,Karbondioksit vb. gazlar vardır.

  61. Adezyon ve Kohezyon Kuvveti

    Daha önceleri sıvılar ve gazlar incelenirken yalnız ağırlık kuvvetlerinin etkisi altındaki özellikleri incelendi. Bu incelemeler yapılırken akışkanlar ideal olarak kabul edildi. Aslında hiç bir akışkan ideal değildir.

  62. Hava Basıncının Azalmasına Bağlı Hastalıklar

    Hava Basıncının Azalmasına Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  63. Türkiye Akarsularının Genel Özellikleri

    Yatak eğimleri fazladır. Bunun sonucunda; Akış hızları fazladır, Aşındırıcı etkileri fazladır, Enerji potansiyelleri yüksektir, Ulaşıma elverişli değillerdir, Rejimleri düzensizdir.

  64. Durgun Akışkanların Basıncı

    Akışkanlar, akma özelliğine sahip maddelerdir. Hem sıvılar hem gazlar akışkan maddeler olarak sınıflandırılır. Sıvılar, akma özelliğinin bir sonucu olarak içinde bulundukları kabın şeklini alır. Gazlar ise içinde bulundukları kabı

  65. Hava Basıncının Artmasına Bağlı Hastalıklar

    Hava Basıncının Artmasına Bağlı Hastalıklar. Özellikleri, görülmesi, kullanımı, maruziyet kaynakları

  66. Kaldırma Kuvveti İle İlgili Bazı Özellikler

    Şekildeki gibi tamamı sıvı içine batmış bir cisme etki eden kaldırma kuvveti, cismin sıvı içindeki derinliğine bağlı değildir. Şekilde bir cismin farklı derinlikte iken etkisi altında kaldığı kaldırma kuvvetleri eşittir.

  67. YKS Fizik Konuları

    Fizik Bilimine Giriş, Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi, Tork, Ağırlık Merkezi, Basit Makineler, Madde ve Özellikleri, Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Basınç, Isı ve Sıcaklık

  68. Ses Konu Anlatımı

    Fen ve Teknoloji Ses Konusu. Sesin Özellikleri, sesin ortamda yayılması, ses konusu detaylı anlatımı.

  69. Bir Bilim Olarak Biyoloji

    Canlıların bütün özelliklerini ve hayat olaylarını inceleyen bilim dalına biyoloji denir.

  70. Gürültüye Bağlı İşitme Kaybı

    Gürültüye Bağlı İşitme Kaybı. Özellikleri, görülmesi, maruziyet kaynakları

  71. Osmanlı İmparatorluğunun Çöküş Nedenleri

    Başlangıçta devletin kuruluşunda itici bir güç olarak kullanılmış olan din faktörü yorum farklılığı nedeniyle daha sonraları yıkılışta önemli bir etkiye sahip olmuştur. Özellikle ULEMA adıyla ortaya çıkan din adamları sınıfı

  72. Aksaray Manastır Vadisi Örenyeri

    Aksaray’ın doğusunda 50 km. mesafede, tabii güzellikler beldesi Güzelyurt İlçesi sınırları içinde yer alan 4-5 km. uzunluğunda bir vadidir; döneminin özelliklerini en iyi yansıtan 28 adet kaya oyma kilisesi ve yeraltı şehirleri ile "Kü

  73. Beyşehir Gölü Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Kuş Gözlem, Sportif Olta Balıkçılığı (Tarihi kalıntılar, jeomorfolojik oluşumlar, tabii bitki ve zengin kuş toplulukları ve hidrolojik özellikler)

  74. Denizli Hierapolis Antik Havuz

    Özellikle Roma İmparatorluğu Dönemi’ nde Hierapolis ve çevresi tam bir sağlık merkezi durumundaydı. O yıllarda antik kente ve etrafına kurulan 15’ ten fazla hamama binlerce insan gelir ve sağlıklarına kavuşurlardı.

  75. Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi

    Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Türkiye’de özel sektör desteği ile hayata geçirilen ilk müze olma özelliğini taşıyor.

  76. Tektek Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Ziyaret, Tarihi ve arkeolojik özellikler, Kervansaray, harabeler, yabani Antep Fıstığı, ceylan, dev kertenkele.


  1. Eyyübiye » Gözeller İlkokulu

    Gözeller Mah. Gözeller Sk. Okul Blok No: 123 İç Kapı No: 1 Eyyübiye / Şanlıurfa

  2. Üsküdar » Özell Dahi Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi

    Bulgurlu Mah. Kısacık Sk. No: 6 İç Kapı No: 1 Üsküdar / İstanbul


  1. Ayırıcı Özellik

    Bir yapıtı öbür yapıtlardan ayıran ve ona özgülük veren durum, biçim ya da ses.

  2. Ayırıcı Özellik

    Bir nesne, durum ya da bireyi ötekilerden ayıran örnekçeli özellik.

  3. Ayırt Edici Özellik

    Nitelik bakımından bir dilbilimi birimini ötekinden, dilin bir ögesini öteki ögesinden ayırt

  4. Bakışımlılık Özelliği

    Aralıklı Ölçeğin taşıdığı özelliklerden biri: Buna göre, "a=b ise, b=a'dır."

  5. Bakışımsızlık Özelliği

    Sıralayıcı bir ölçümde sıra düzeninin kurulabilmesi için öngörülen ve "A, B'den büyüks

  6. Bileşik Özellik Yüklemi

    Bir n-li eklemsi ile n sayıda özellik yükleminden oluşan deyim. || Örn. 'İnsan olmayan','akıl

  7. Biriciklik Özelliği

    Aralıklı ölçeğin taşıdığı özelliklerden biri: Buna göre, "a ve b gerçek sayılarsa a+b

  8. Birleşme Özelliği

    Kimi ikili işlemlerin sağladığı (xoy) oz=xo (yoz) özelliği.

  9. Cinsel Özellik

    Öncelikle erkek ya da kadınlara özgü olan nitelik.

  10. Cümle Özelliği

    Bir dilin veya bir yazarın kendine göre olan cümle kurma tarzı.

  11. Dizimsel Özellik

    Yalnız dizimsel yapıya ilişkin olan deyim özelliği.

  12. Etken Çözümlemeli Özellikler

    Etken çözümlemesinden geçirildiğinde yüksek bağıntı vererek birbirine ilişkin olduğu anla

  13. Hageman Özelliği

    Onikinci pıhtılaşma faktörünün doğuştan yetersizliğinden kaynaklanan gizli seyirli bir pıh

  14. Hemen Hemen Her Yerde Sağlanan Özellik

    Bir ölçüm uzayı içinde sıfır ölçümlü bir küme içinde kapsanan bir küme dışında geç

  15. İçice Aralıklar Özelliği

    Gerçek eksen üzerinde(…) koşulunu sağlayan ve kapalı aralıklardan oluşan bir(…)takımının

  16. İkilik Özelliği

    Bir önermenin ya «doğru» ya da «yanlış» olmasına karşın hem doğru hem de yanlış olmama

  17. İkincil Cinsel Özellik

    Üretim örgen ve görevleri dışında erkek ve kadınlarda yapı ve kişilik özellikleri açısı

  18. İlgin Özellikler

    Bir A düzenli dizey olmak üzere, X'= AX + C biçimindeki bütün dönüşümler altında değişme

  19. İlingesel Özellik

    Her ilingesel eşlev altında korunan özellik.

  20. İlişkili Özellik

    Aynı gen çifti tarafından etkilenen iki özellik.

  21. ışık Özellik Çizelgesi

    Işıklama planından daha ayrıntılı bir çalışmayı içerir. Teknik bilgi çizelgesidir kanal

  22. İye Özelliği

    Gerek içeriği ve gerekse biçimi yönlerinden iyesine özgü olarak ortaya çıkan özellik, ortay

  23. İyesinin Özelliğini Taşıyan Ürünler

    İyesinin cümle, sözdizimi, işleme, düzenleme, çizme ve boyama gibi özelliklerini taşıyan ya

  24. İzdüşümsel Özellikler

    A bir düzenli dizey olmak üzere, X'=AX biçimindeki bütün doğrusal dönüşümler altında değ

  25. Kaldırma Özelliği

    Üzerinde bir kaldırma varolan (…)nun sağladığı özellik, bk. kaldırma.

  26. Kalıtsal Özellik

    Her ilingesel uzayın tüm altuzaylarına taşınan ilingesel özellik.

  27. Karakter Özelliği

    Kişileri karakterleri açısından birbirinden ayıran ve belirleyen tutum ve davranışlar.

  28. Kaynak Özellik

    Davranışta sürekliliği sağladığı ileri sürülen temel özelliklerden birisi.

  29. Kişilik Özelliği

    Kişiler arasındaki değişiklikleri oluşturan, anlık, coşku ve alışkı yönünden bütünlük

  30. Mekanik Özellikler

    Metallerinin, mekanik davranımlarında gösterdikleri özellikler.

  31. Ödünleyici Özellik

    Eksik ya da zayıf olan bir özelliÄŸi dengelendirmek için belirgin ve güçlü olarak geliÅŸen baÅ

  32. Ölçev Özellikleri

    A bir dikey dizey ve r>0 olmak üzere, X'=r(AX+C) biçimindeki bütün dönüşümler altında deği

  33. Ölümcül A-46 Özelliği

    Kalıtsal çinko yetersizliği.

  34. Oluşumsal Özellik

    Özdeciği oluşturan öğeciklerin düzenlenimine bağlı özellik.

  35. Ortak Özellik

    (Allpent): Belirli bir toplum ya da kültürde yaşayan bireylerin çoğunda rastlanan herhangi bir

  36. Örümcek ağının özelliği nedir?

    Örümcekler günümüz teknolojisinin bile çözemediği inanılmaz canlılardır. Örümcek ağın

  37. Özelleme Kuralları

    Tümel ve tikel özelleme kurallarının ortak adı.

  38. Özelleştirme

    Rekabete dayalı piyasa ekonomisinin oluÅŸturulması, kamu iktisadi teÅŸebbüslerine bütçeden yapÄ

  39. Özellik

    Bir canlıyı meydana getiren göz rengi, saç rengi vb. gibi karakterlerin her biri.

  40. Özellik

    Bir özdeği belirleyen nitelik ve nicelikler.

  41. Özellik

    Tam-durumlar kümesinden p/a türünden kaplamsal nesneler kümesine yapılan bir izerge. || F gibi

  42. Özellik Yüklemi

    Birli yüklem içlemi bir özellik olan yüklem.

  43. Özellikli Mallar

    Bir alıcı için eşsiz veya farklı olduğu düşünülen mallar.

  44. Özyapı Özelliği

    Özyapıyı tanımlamaya ya da birbirinden ayırmaya yarayan temel özellik.

  45. Rengin Görünümsel Özellikleri

    Rengin görünüm açısından üç temel özelliği : Türü, doygunluğu ve parlaklığı.

  46. Renklerin Coşkusal Özellikleri

    Türlü renkleri, yaşantıların yarattığı coşkusal tepkilere bağlamadan doğan belirti ve öz

  47. Salkım Çözümlemeli Özellikler

    Aralarında anlamlı düzeyde bağıntı gösteren ve kişiliğin görünüşteki örgütlenmesini y

  48. Sayı Dizgesinin Özellikleri

    Gerçek sayıların oluşturduğu dizgenin sıra, aralık, başlangıç noktası adıyla anılan öz

  49. Sayılabilir Eküs Özelliği

    Bir Riesz uzayının eküs (A) sı var olan her A altkümesi için eküs (B) = eküs (A) olacak biç

  50. Ses Özelliği

    Bir sesin kendine özgülüğü.

  51. Sonlu Kesişim Özelliği

    Bir kümeler takımında sonlu her alttakımın kesişiminin boş olmaması özelliği.

  52. Substrat Özelliği

    Apoenzimin enzimin hangi substrata etki edeceÄŸini belirtmesi.

  53. Tarımsal Özelleştirme

    Herhangi bir bölgede, yetişme koşulları ve tecim olanaklarının çok elverişli olması nedeniy

  54. Taşınım Özellikleri

    Özdek, ısı ve devinirliğin bir ortam içindeki geçiş hızlarıyla ilgili yayınım, ısı akta

  55. Tek Özellik Seleksiyonu

    Yalnızca bir özellik için seleksiyon uygulanması.

  56. Tikel Özelleme

    (…) tikel önermesinden tikel özelleme kuralı gereği elde edilen (…) . biçimindeki önerme. Kr

  57. Tikel Özelleme Kuralı

    (…) Krş. tümel özelleme kuralı, temel mantıklı çözümleyici küme.

  58. Tüketicilik Özelliği

    Bir adlayıcı (bölütleyici) ölçümde ölçüye vurulan tüm birimlerin ilgili kesim ya da bölÃ

  59. Tümel Özelleme

    (…) tümel önermesinden tümel özelleme kuralı gereği elde edilen (...) biçimindeki bir önerm

  60. Tümel Özelleme Kuralı

    (…) . Krş.. tikel özelleme kuralı, temel mantıklı çözümleyici küme.

  61. Üçlük Özelliği

    Bir E sıralı kümesinde her (…)için ya xy olma özelliği, Anlamdaş. üçlük yasası.

  62. Üyelik Özelliği

    (Biçim ruhbilimi) Bütün özelliklerini bir bütünün parçası olmakla sağlayan öğe.

  63. Uzamsal Özellik

    Özdeğin nicelliğiyle orantılı olan özellik.

  64. Yaklaşım Özelliği

    (…)olduğunda her (...) koşulunun gerçekleşmesi özelliği

  65. Yalınç Özellik Yüklemi

    Eklemsi türünden anayöneteni olmayan özellik terimi.

  66. Yapağı Özellikleri

    Kırkılan yapağının değerini belirlemede kullanılan yüksek derecede kalıtsal özellikler.

  67. Yazara Özgü Özellik

    Bir yapıtta, onu yaratan kişinin cümle kuruşu, sözdizimi ve sözcükleri kullanışı gibi öze

  68. Yeğinsel Özellik

    Özdeğin uzam ve nicelliğine bağlı olmayan özellik uzamsal özelliğin tersi. (Örn. sıcaklık

  69. Yüzey Özelliği

    Aralarında yeterli ve olumlu bağlılaşma bulunan özellikler salkımı.



Mesaj / Bildirim Gönderin