Aranan: Olma

  1. Akhisar Askerlik Şubesi Başkanlığı / Gölmarmara

    Telefon: 0 236 413 77 55, Adres: Hacıishak Mah. 130. Sok. No:4 45200 Akhisar-Manisa

  2. Duygu Kayaman - Engelleri Kaldırmak

    TEDxIstanbul; Bu konuşma görme engelli olmak üzerine değil, engelleri kaldırmak üzerine! "Önemli olan hayal engelli olmamaktır." diyen Duygu Kayaman, görme engelini hiçe sayarak hayallerinin peşinden gitmenin önemini anlatıyor.

  3. Yıldızların Işıkları Gece Neden Kırpışır?

    Yıldızların göz kırpıyormuş gibi ışıklarının kırpışmasının sebebi, çok uzaktan geliyor olmaları ve atmosferimizdir. Yeryüzünde nispeten ılınan hava devamlı olarak yükselme meylindedir. Bu durum gece de devam eder. Yıldızların z

  4. Niçin Kar Yağıyor?

    Kış aylarında güneş ışınları çok güçlü olmadığı için, bulutların bulundukları yüksekliklerde hava sıcaklığı çok düşük olunca, yükselen su buharı, sublime denilen şekilde sıvı hale geçmeden, bu aşamayı atlayarak doğruda

  5. Diyet Kola Suda Nasıl Yüzebiliyor?

    Üreticilerin bu durumu, diyet kolalarda kullanılan suni tatlandırıcıların yoğunluklarının şekere göre daha az olması ve bu nedenle de bir kutuda daha az miktarda kullanılmaları şeklinde izah ediyorlar.

  6. Bira İçenler Niçin Sık Sık Tuvalete Giderler?

    Bira içince tuvalete gitme ihtiyacını hissettiren ’antidiuretic’ denilen bir hormondur. Biz buna kısaca ’ADH’ diyeceğiz. Vücudumuzda üretilen bu hormon idrar miktarını ayarlar ve doğrudan olmasa da kanımızdaki su miktarını etkiler.

  7. Çevrimiçi Olmak Gençleri Mutsuz Ediyor

    OECD’nin ‘Dijital Çağda Çocuk ve Gençlerde Zihinsel Sağlık’ raporuna göre organizasyona üye ülkelerde gençlerin yüzde 25’i zihinsel rahatsızlık yaşıyor.

  8. Selçuk R. Şirin - İtiraz Et, Hayal Kur, İlerle!

    TEDxİstanbul Konuşması: Türkiye’de eğitimden istihdama, ekonomiden iş güvenliğine yüzlerce veriyi analiz eden Selçuk R. Şirin, durumun iç açıcı olmadığını belirterek başlıyor konuşmasına. Ancak bu verilere rağmen kendisini asıl

  9. Kerem Dündar - Tanıştıralım / Beyniniz

    TEDxİstanbul Konuşması: Herkeste olmasına rağmen pek te kullanmayı bilmediğimiz bir organımız olana beynimizi tanımamın bir yolu var.

  10. Mikrodalga Fırın Yiyeceği Nasıl Isıtır?

    Dalgalar doğrudan yiyeceğin yağ ve su moleküllerini etkilerler. Su ve yağ molekülleri yiyeceğin her tarafına dağılmış olmaları sebebi ile, ısınma da aynı zamanda her yerde olur. Tabii ki bazı sınırlamalar da vardır.

  11. Öğrenciler Sokak Hayvanları İçin Mama Topladı

    Öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında sokakta yaşayan hayvanlara destek olmak amacıyla yürüttüğü ‘Sevgi ve Sorumluluk Projesi’ ile mama topladı.

  12. Eğitimde Fırsat Eşitliği Olmadan Ekonomi İlerlemez

    TEDMEM Direktörü Prof. Dr. Emin Karip ise Türkiye’de yoksulluğun aileden çocuklara transfer edildiğini belirtti.

  13. Telefon Şehir Kodları Nasıl Veriliyor?

    Bunun nedeni, kod sisteminin tuşlu telefonlar yaygınlaşmadan önce kadranlı telefonlara göre kurulmuş olmasıdır. Kadranlı telefonlarda 9’u çevirmek için, hizasındaki deliğe parmağınızı sokup, sonuna kadar kadranı çevirmeniz ve bırakm

  14. İngilizce Emir Kipi 1 - Imperative 1

    İngilizce Emir Kipi 1 - Imperative 1; Dikkatli olun - Be careful! Dakik olun - Be punctual! Aptal olmayın - Don’t be stupid!

  15. Huzurlu Bir Okul Ortamında Korkunun Yeri Yok

    İyi ve huzurlu bir okul ortamında kaygı ve korkunun yeri yok. Bunun için öğrenci ve öğretmenlerin iyi ve güvende hissettiği mutlu bir okul iklimine sahip olmak gerekiyor.

  16. Başarının Sırrı Yaparak Öğrenmede

    Okulların açıldığı şu dönemde aileler ve öğretmenler de çocukların eğitim hayatında nasıl başarılı olabileceğinin yollarını arıyor. Ancak okullarda izlenen anlatım yoluyla öğretim, öğrenilen bilgilerin uzun vadede kalıcı olmas

  17. Yeşil Ot Yiyen İneklerin Sütleri Niçin Beyazdır?

    Bir ineğin en çok yediği yeşil renkli otlardır. Bu otlar ineğin dört odalı midesinde çözülür ve moleküllere ayrılır, moleküllerin ise renkleri yoktur. Sütün renginin beyaz olmasının nedeni içinde çözünmüş halde bulunan kalsiyum k

  18. Yirmi Yaş Dişimiz Niçin Geç Çıkıyor?

    Aslında çiğnemede pek fonksiyonu da olmayan bu dişler bize henüz yiyeceği pişirerek yemeyi keşfedemeyen atalarımızın mirasıdır. Onların çiğ yiyecekleri yemek için daha kuvvetli bir çeneye ve dişlere ihtiyaçları vardı.

  19. İngilizce Sebep Göstermek 1 - Giving Reasons 1

    İngilizce Sebep Göstermek 1 - Giving Reasons 1; Niçin gelmiyorsun - Why aren’t you coming? Vaktim yok - I have no time. Vaktim olmadığı için gelmiyorum - I am not coming because I have no time.

  20. İngilizce Bir Şeyi Rica Etmek - Asking for Something

    İngilizce Bir Şeyi Rica Etmek - Asking for Something; Saçlarımı kesebilir misiniz - Can you cut my hair? Kısa olmasın, lütfen - Not too short, please. Biraz daha kısa, lütfen - A bit shorter, please.

  21. İngilizce Yapmak Zorunda Kalmak - Have to do Something

    İngilizce Yapmak Zorunda Kalmak - Have to do Something; Erken kalkmak zorundasın - You must get up early. Çok çalışmak zorundasın - You must work a lot. Dakik olmak zorundasın - You must be punctual.

  22. Niçin Gülüyoruz?

    Gülmek araştırmacılar tarafından yıllarca araştırıldığı kadar karmaşık olmayıp, ilkel atalarımızdan kalan, çevremize uyum ve sosyal hayatı paylaşmakla ilgili bir davranış biçimi de olabilir.

  23. Başarı İçin Dünya Problemlerine Cevap Arayın

    En iyi öğretim ödülü sahibi Harvard Üniversitesi MBA Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Felix Oberholzer-Gee, gençlere başarılı olmak istiyorlarsa dünyanın en önemli problemlerine çözüm aramalarını önerdi. Üniversitelere ise bilginin

  24. Geniş Zaman İle Pasif Cümleler Oluşturma (Simple Present Passive)

    Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi, eğer geniş zamanla pasif bir cümle oluşturacaksak, be fiilini kullanmalıyız ve fiil ya 3. halde olmalı ya da -ed eki almalıdır.

  25. Her Öğrencinin Kariyer Planı Olmalı

    Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamasına rağmen Ankara’da eğitim yatırımlarını sürdürüyor.

  26. Aynı Anne ve Babanın Çocukları Niçin Farklı Oluyor?

    Babada sperm hücreleri oluşurken, kendi anne ve babasının kromozomlarının birer yarısını rasgele, yani bir kurala bağlı olmadan alır. Annenin yumurtalarında da aynı şey olunca, doğan her çocuk dört kişinin, yani anneanne, babaanne ve

  27. Eğitim Kurumlarının Açılmasına Yeni Düzenlenme Geldi

    Buna göre, Anadolu liselerinin açılması için okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10 bin veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile en az 20 bin olması gerekmeyecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu bünyesinde, mesleki eğiti

  28. Doğa ve İnsan

    Dağlar, denizler, ormanlar, hayvanlar, güneş gibi oluşumunda insan etkisi olmayan, doğada bulunan her şey doğal unsurlar içinde yer almaktadır. İnsanların doğada ihtiyaçlarını karşılamak için yapmış olduğu her faaliyet ise beşeri uns

  29. İngilizce Alışveriş Yapmak - Shopping

    İngilizce Alışveriş Yapmak - Shopping; Bir hediye almak istiyorum - I want to buy a present. Ama çok fazla pahalı olmayan - But nothing too expensive. Belki bir el çantası - Maybe a handbag?

  30. Zencefil Faydaları

    Zencefilin kökünde nişasta, reçine ve uçucu yağ vardır. Satın alırken taze zencefil kökleri alınmalı. Kuru, yumrulu olmalı. Yumuşak kısımları yada belirgin kokusu olmamalı.

  31. İlk Türk İslam Devletleri

    Karahanlılar, Gazneliler. Hâkaniye ve İlig-Hanlar adlarıyla da anılan Karahanlı Devleti, başta Karluklar olmak üzere Çiğil, Yağma ve Tuhsi gibi Türk Boylarına dayanıyordu.

  32. Süt Faydaları

    Sütte farklı miktarlarda olmak üzere bütün vitaminler tam mevcuttur.Bir litre inek sütünde; Mineral 7.3 gr., Kalsiyum 1.20, Fosfor 0.94, Potasyum 1.59, Sodyum 0.45, Klor 1.6, Magnezyum 0.12, Kükürt 0.33 gr.dır.

  33. Osmanlı Sanatı(Osmanlıda Sanat) Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

    El yazması eserleri süslemek ve metnin aydınlatılmasını sağlamak için perspektif olmadan yapılan resimlere denir.

  34. Sirklerde Kılıcı Nasıl Yutuyorlar?

    Ana problem gırtlak adalelerini rahatlatmayı öğrenmek, böylece yutkunmaya mani olmaktır. Bu özellik haftalar boyu süren egzersizlerle kazanılabilir.

  35. Girişimci Olma Nedenleri?

    Ekonomik düzeyi yükseltmek: İnsanlar daha iyi şartlarda yaşamak ve hayat standartlarını yükseltmek için kendi işletmelerini kurmaya yönelirler.

  36. Türklerde Eğitim Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

    Aşağıda verilen Osmanlı eğitim kurumlarını/ faaliyetlerini örgün ya da yaygın olma durumlarına göre (X) işareti koyarak sınıflayınız.

  37. Yüzme Yarışları Niçin Dört Ayrı Stilde Yapılıyor?

    Yüzme yarışları serbest (kravl), kelebek, kurbağalama ve sırtüstü olmak üzere dört ayrı kategoride yapılır. Ancak ’kelebek’ gibi her insanın kolay kolay yüzemeyeceği bir sitilin niçin yarışmalara alındığı pek bilinmez. Aslında

  38. Franchising İşlemleri

    Dilimizde tam karşılığı olmamakla birlikte “münhasır satış ve servis imtiyazı”, “isim ve işletme hakkını kullanma” şeklinde kullanılmaktadır ancak bu da yetersiz kalmaktadır.

  39. Kobilere Kredi Yardımı

    Girişimci, bazen kredisini uluslararası pazardan kendisi bulabildiği gibi bazen de uluslararası finans kuruluşlarının dış kredilerini tercih etmektedir. Çoğunlukla bu olanaklardan haberi olmayan küçük ve orta boy işletmeler, finansal sorunl

  40. Ekonomi Alanında Yapılan İnkılaplar

    Özel teşebbüsün yetersiz olmasından dolayı 1930’dan itibaren “Devletçi” bir ekonomi politikası uygulanmaya başlanmıştır.

  41. Kas Sistemleri

    Kaslar, canlı organizmada hareket sistemini meydana getiren yapılardandır. Kasların en önemli özellikleri uzayıp kısalma yeteneğine sahip olmalarıdır.

  42. Atatürk’ün Anadoluya Gönderilmesi

    Atatürk’ün İstanbul’a neden geldiğini ve neler yapmaya çalıştığını daha önce özetlemiştik. Atatürk İstanbul’a merkezi otoriteye sahip olmak için gelmişti.

  43. Atatürk’ün Anadoluya Gönderilmesi

    Atatürk’ün İstanbul’a neden geldiğini ve neler yapmaya çalıştığını daha önce özetlemiştik. Atatürk İstanbul’a merkezi otoriteye sahip olmak için gelmişti.

  44. İskelet Sistemi

    Hayvanların çoğunda, vücuda destek olan, koruyan ve kaslara bağlanarak hareketi sağlayan iskelet sistemi bulunur. Hayvanlarda görülen iskelet dış ve iç iskelet olmak üzere iki tiptir.

  45. İngilizce Could Modal Verb ve Örnekler

    İngilizcede Could bir yardımcı fiildir, modal yardımcı fiilidir(Modal Verb). Could, geçmişte bir şeyin mümkün olup olmadığı ya da birisinin birşeyi yapma becerisinin olup olmadığını anlatırken kullanılır. Rica, istek, izin gibi duruml

  46. Osmanlıda Ticaret ve Ulaşım

    Deniz ve nehir ulaşımı, karayolu ulaşımı. Anadolu nun ve diğer Osmanlı coğrafyasının büyük bölümünün denizlerde çevrili olması deniz ulaşımının gelişmesini sağlamıştır.

  47. Anadolu Uygarlığı

    Anadolu; verimli arazilere sahip olması , önemli ticaret yolları üzerinde bulunması, iklim şartlarının elverili olması , etrafının denizlerle çevrili olması gibi sebeplerle birçok devlete ev sahipliği yapmıştır. Anadolu uygarlığını o

  48. Can Modal Verb ve Örnekler

    Can bir yardımcı fiildir, modal yardımcı fiilidir. Can, bir şeyin mümkün olup olmadığı ya da birisinin birşeyi yapma becerisinin olup olmadığını anlatırken kullanılır. Rica, istek, izin gibi durumlarda da can kullanılabilir.

  49. Present Perfect Tense (Belirsiz Geçmiş Zaman)

    İngilizcede Present Perfect Tense önemli bir zamanlardan biridir. Öğrenilmesinde bazı zorluklarla karşılaşılmaktadır. Bunun nedeni de bu zamanın Türkçe’de ve birçok dilde karşılığının olmamasıdır. Yapısı çok basittir. Kullanım

  50. Lesson 18 - I wish upon a star

    Lesson 18 - I wish upon a star / Ders 18 - Bir yıldız olmak isterdim

  51. Türkiye’de Akarsuların Oluşturduğu Şekiller

    Akarsuların oluşturduğu yüzey şekilleri aşındırmadan ve biriktirmeden oluşan şekiller olmak üzere iki gruba ayrılır.

  52. Fiiller (Eylemler) Türleri, Özellikleri

    Kelime (Sözcük): Cümlenin anlamlı en küçük birimine ya da bazen tek başına anlamı olmadığı hâlde (edatlar) cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime (sözcük) denir.

  53. Genleşme ve Büzülme

    Isıtılan bütün maddelerin boylarında uzama, yüzeylerinde genişleme ve hacimlerinde artma olur. Günlük hayatımızda değişik yerlerde, örneğin elektrik tellerinin kışın gergin yazın sarkık olması, tren rayları döşenirken bir miktar bo

  54. Girişimciliğin Avantaj ve Dezavantajları

    Girişimciliğin çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır, girişimci işe başlamadan önce ve başladıktan sonra bu avantaj ve dezavantajların farkında olmalıdır. Lambing ve Kuehl’e göre girişimcinin avantaj ve dezavantajları (Arıkan, 200

  55. Bağlaçlar

    Tek başına anlamı olmayan, anlamca birbiriyle ilgili cümleleri veya cümlede görevdeş sözcük ve söz öbeklerini bağlamaya yarayan kelimelere bağlaç denir.

  56. İçinde Çocuk Sevgisi Olmayan Öğretmen Olmasın

    Özel Sezin Okulu kurucusu Gülin Sezin, 39 yıldır eğitimin içinde. Annesinden devraldığı okulu şimdi yeğeni ve oğluna bırakmaya hazırlanıyor. Okulunda öğretmenlere çocuk sevgisini aşılamaya çalıştığını belirterek, “Öğretmen o

  57. Başarılı Olmak İstiyorsan Bunu İzlemelisin!

    Başarılı insanların özellikleri ve başarısız insanlarla arasındakı en büyük farklar nelerdir? Bu videonu izlemekle karşında duran engellerin ne olduğunu bilecek ve onların daha çok farkında olacaksın. Kendinle yüzleş! Korkularını ye

  58. Edatlar (İlgeçler) Türleri

    Tek başlarına anlamları olmayan, başka kelimelerle öbekleşerek değişik ve yeni anlam ilgileri kuran, birlikte kullanıldıkları kelimelere cümlede anlam ve görev kazandıran kelimelere edat denir.

  59. Klasik Dönem Osmanlı Toplum Yapısı Kavramları

    REAYA: Osmanlı toplumunda yönetilenlere ,halka verilen addır. CİZYE: Osmanlı’da Müslüman olmayanlardan alınan askerlik vergisi. VÂKIF : Vakfeden kişiye denir. MEVKÛF : Vakfedilen mala denir. MÜTEVELLİ: Vakıf yöneticisine denir. VAKFİYE :

  60. Türkiye’de Erozyonun ve Çözüm

    Yurdumuzun %45.9’u 1000-2000 m. yükseklikte kısaca dağlık, %62.5’u, %15 meyilden daha meyilli, engebeli bir yapıya sahip olması, çok değişik iklim farklılkları göstermesi,

  61. Ata Neden Soldan Binilir?

    Diğer birçok alışkanlıkta olduğu gibi, bunun da sebebi, insanların çoğunun sağ ellerini kullanıyor olmalarıdır. Asırlar önce, daha çok sağ ellerini kullanan insanlar, kılıçlarını kolay çekebilmeleri için, kılıçlarını kınları

  62. Erozyonun Tanımı ve Çeşitleri

    Erozyonun kelime anlamı: bir varlığın bir değeri yerine getirilemeyecek şekilde yok olmasıdır. Su erozyonu, çığ erozyonu, rüzgar erozyonu

  63. İngilizce Possessive Adjectives; İngilizce İyelik sıfatları

    İngilizce possessive adjectives konusu Türkçe İyelik sıfatları - İyelik eki konusuna karşılık gelir. Sahip olma durumlarını belirtmede kullanılırlar. İsimlerden önce kullanılırlar.

  64. Türk-İslam Devletlerinde Sosyal Yapı

    Büyük Selçuklular döneminde toplumlar arası kaynaşma sağlanmış; Türk İslam toplum yapısı oluşmaya başlamıştır. Selçuklular zamanında toplum, yönetenler, yönetilenler olmak üzere iki bölümden oluşmuştur.

  65. Ayva’nın Yararları - Picus Eydania

    Mayhoş, sulu ve sert olan limon ayvası ile, tatlı daha yumuşak fakat sulu olmayan ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi vardır. Çiçekleri zamanında toplanıp gölgede kurutularak saklanır.

  66. İngilizce "There is - There are" Yapısı

    İngilizce there is there are, tekil ve çoğul yapılarla birlikte kullanılırlar. Bir şeyin var olup olmadığı ya da miktarının ne olduğu hakkında bilgi vermek için kullanılır. Gramer kalıbı şu şekildedir:

  67. Okul Servislerinde Kamera Zorunluluğu Ertelendi

    Servis araçlarından istenen, koltuk sensörü, üç nokta emniyet kemeri, her koltuğu görecek şekilde kamera ve internet sistemlerinin maliyetli olduğu gibi kısa sürede yapılmasının mümkün olmadığının dile getirildiği raporun ardından y

  68. 3 Netten 33 Nete Matematik Netlerimi Nasıl Arttırdım

    Matematikte daha iyi olmanın yolları ve çözümleri hakkında bir video.

  69. Bileşiklerin Oluşması ve Özellikleri

    Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere sahip milyonlarca yani madde yani bileşik oluştururlar.

  70. Bitkilerde Sindirim

    Bitkilerde genellikle özelleşmiş bir sindirim sistemi bulunmaz. Saprofit mantarlar kloroplastları olmadığı için besinlerini sentezleyemezler. Bunun için hücre dışı sindirimi gerçekleştirebilirler.

  71. Girişimcilerde Bulunması Gereken Özellikler

    İş hayatına yeni başlayan bazı girişimcilerin büyük başarılar elde ederken bazılarının başarısız olmalarının nedenlerini açıklamaya çalışan çeşitli yazarlar mevcuttur.

  72. Hariclerin Kolları ve Sebepleri

    Haricilerin teşekkülünü tahkim olayına bağlamak olmaz, bardağı taşıran son damla Tahkim olayı idi. Hariciliğin zuhurundaki tek sebep Tahkim olayı değildir.

  73. İngilizce belgisiz ve belirli sıfatlar (indefinite and definite articles: a, an, the)

    İngilice belgisiz sıfatlar yani indefitine articles, “a ve an” dir. Türkçede “Bir” anlamına gelirler. Belirli olmayan bir obje ile birlikte kullanılırlar. Yani bu obje herhangi bir objedir, özel bir durumu yoktur.

  74. Yüzey Gerilimini Etkileyen Faktörler

    Yüzey gerilimi her sıvının yüzeyinde oluşan bir özelliktir. Ancak her sıvının yüzey gerilimi eşit olmadığı gibi bir sıvının yüzey gerilimi de her zaman aynı olmaz.

  75. Aracınızı Dakikalar İçinde Bir Kamp Aracı Yapın

    Aracınızı Dakikalar İçinde Bir Kamp Aracı Yapın. Kampta olması gereken ne varsa, aracınıza sığacak şekilde yeniden dizayn edildi.

  76. Daha etkili öğrenmek için, Feynman Tekniği 2

    Öğrenmek, hayatta kazanabileceğimiz belki de en önemli alışkanlık. Şu anda bir öğrenciyseniz ne mutlu size. Tek işiniz “öğrenici” olmak. İleride başka işleri yapmaya başlayınca sakın bundan vazgeçmeyin. Peki çok iyi bir öğrenici

  77. I. Dünya Savaşı’nın Sebepleri Nelerdir?

    Sömürge rekabeti :Birliğini geç tamamlayan İtalya(1870) ve Almanya’nın(1871) sömürge yarışında İngiltere’ye ve Fransa’ya rakip olmaları bu devletler arasında düşmanlığa neden olmuştur.

  78. Girişimci Olma Nedenleri Ve Girişimciliğin Fonksiyonları

    İnsanları girişimci olmaya yönelten birçok faktör bulunmaktadır: Bu faktörler üç ana grupta toplanabilir

  79. Şiirde Ölçü (Vezin)

    Şiirde Ölçü (Vezin); Hece ölçüsü, Aruz ölçüsü, Serbest ölçü. Mısralardaki hece sayısının eşitliği esasına dayanır. Hece ölçüsünde şiirdeki diğer dizeler ilk dizedeki hece sayısına eşit olmak zorundadır.

  80. Ural ve Altay Dilleri

    Ural-Altay dilleri, dil bilginlerinin yapmış olduğu çalışmalarla Ural ve Altay dilleri olmak üzere iki gruba ayrılmıştır (bk. Tablo. 1.1) . Bu ayrımı başlatan kişi Wilhelm Schott (1802-1889)’tur.

  81. Atatürkçülük Konu Anlatımı

    Türk milletinin bugün ve gelecekte tam bağımsızlı­ğa, huzur ve refaha sahip olması, devlet yönetimi­nin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve bilimin öncülüğünde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine

  82. Bitkisel Dokular

    Yüksek yapılı bitkilerdeki dokular; sürgen (meristem) doku ve değişmez doku olmak üzere iki grupta incelenir.

  83. Girişimci İle Yönetici Arasındaki Farklar

    Yönetici karı ve riski başkalarına ait olmak üzere mal veya hizmet üretmek için üretim öğelerinin alımını yapan veya yaptıran, bunları belli gereksinmeleri doyurmak amacına yönelten, işletmeyi girişimci adına çalıştırma sorumluluğ

  84. Ural - Altay Dil Ailesi

    Asya’nın Büyük Okyanus kıyılar ından, Orta Avrupa’ya ve Akdeniz kıyılarına kadar uzanan alanda konuşulan Ural-Altay dil ailesi, Ural ve Altay dilleri olmak üzere iki gruba ayrılır.

  85. Fizikte Sıcaklık

    Bir madde katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâlde bulunabilir. Madde hangi hâlde olursa olsun, madde tanecikleri daima hareket halindedir. Bu hareketler maddenin bulunduğu hâle göre değişebilir.

  86. Gerçekten Var Olan İnanılmaz Yerler

    Japonya’daki gerçek olmayan Yoro Park’tan Almanya’daki Bergpark Wilhelmshohe’ye kadar, burada gerçekten var olan inanılmaz yerler var.

  87. Her Çocuğun Sahip Olmak İsteyeceği 7 Oyuncak

    Her Çocuğun Sahip Olmak İsteyeceği 7 Oyuncak. Çocuklar Eğlenceyi programlayabilecekler.

  88. Her Ebeveynin Sahip Olması Gereken 5 Şey

    Her Ebeveynin Sahip Olması Gereken 5 Şey. Autowater - Make any faucet Automatic, SEAL SwimSafe, BE Toothbrush, EyeQue Insight, RainMachine Smart Wifi Irrigation Controller,

  89. İnanılmaz Yumurta Pişirme Teknikleri

    Soframızdan eksik olmayan yumurtayı farklı yöntemler ile pişirmeyi öğrenmek; hem hayatınızı kolaylaştıracak, hemde sonranıza lezzet katacak.

  90. Kaldırma Kuvveti Nedir?

    Bazı cisimler suda yüzerken bazıları ise batar. Yük taşıyan gemilerin suya batan hacimleri bazen az bazen ise çok olur. Bu durum gemilerin içinde bulunduğu sıvıların hacimlerinin ya da derinliklerinin farklı olmasından değildir.

  91. Kaydı Olmazsa İnanılmayacak Görüntüler

    Eğer filme alınmamış olsaydı, kimse bunlara inanamazdı. İnanılmaz görüntüler!

  92. Bartın Amasra Müzesi

    Amasra’nın antik bir yerleşim merkezi olması ve tarihî eser açısından zengin olması nedeniyle burada bir müze kurulması zorunlu hâle gelmiştir.

  93. Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi

    Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Türkiye’de özel sektör desteği ile hayata geçirilen ilk müze olma özelliğini taşıyor.

  94. Gönlüm Razı Olmadı Fıkrası

    Nasreddin Hoca, kasabadan Kur’an-ı kerim, tefsir ve ilmihal gibi bazı kitaplar almış. Bir çuvala yerleştirmiş. Çuvalı sırtına almış, eşeğine binmiş köyüne doğru gidiyor.

  95. Pinokyo Masalı

    Yaşlı ve yalnız bir marangoz olan Gepetto usta, bir kütükten kukla yapar ve ona Pinokyo ismini verir. Pinokyo, etten kemikten olmasa da tahtadan bir çocuk haline gelir; Gepetto onu evladı olarak benimser, onu okula gönderir.


  1. Merkez » Altın Terim Solmaz İlkokulu

    Armağan İlci Mah. Tarım Sk. Altın Terim Solmaz Sitesi İlk Öğretim Blok No: 1 Merkez / Burdur

  2. Merkez » Bolu Solmaz-ahmet Baysal Öğretmen Evi Ve Aso

    Sağlık Mah. Karadere Cad. No: 1 Merkez / Bolu

  3. Kırkağaç » Cumhuriyet Rıza-nebahat Dolman İlkokulu

    Kocamehmetağa Mah. 53. Sk. No: 11 Kırkağaç / Manisa

  4. Akhisar » Dolmadeğirmen İlkokulu

    Dolmadeğirmen Mah. Dolmadeğirmen Sk. No: 69 Akhisar / Manisa

  5. USKUDAR » ERDOGAN SOLMAZ

    KISIKLI MAH. YANYOL SK.ONALAN SITESI

  6. Gölmarmara » Gölmarmara 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi

    Yenicami Mah. Gaziler Cad. No:4 Gölmarmara / Manisa

  7. Gölmarmara » Gölmarmara Anadolu İmam Hatip Lisesi

    Atatürk Mah. Uğur Mumcu Cadde No:1 Pk:45580 Gölmarmara / manisa

  8. Gölmarmara » Gölmarmara Çok Programlı Anadolu Lisesi

    İhsaniye Mah. Şht.adnan Ceylan Cadde No:1 Pk:45580 Gölmarmara / manisa

  9. GOLMARMARA » GOLMARMARA ECZANESI

    YENI CAMI MH.GAZILER CD.NO:11

  10. Gölmarmara » Gölmarmara Hulki Sanlıtop Anadolu Lisesi

    Atatürk Mah. Uğur Mumcu Cad. No: 1 Gölmarmara / Manisa

  11. Gölmarmara » Gölmarmara İmam Hatip Ortaokulu

    Eski Camii Mah. Başöğretmen Sabri Bulut Cad. No: 70 Gölmarmara / Manisa

  12. Gölmarmara » Gölmarmara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Yeni Camii Mah. Gaziler Cad. No: 1 Gölmarmara / Manisa

  13. Merkez » Kemal Solmaz Ortaokulu

    Menderes Mah. Kemal Solmaz Cad. No: 11 Merkez / Burdur

  14. Gölmarmara » Özel Gölmaramara Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu

    Atatürk Mah.menderes Cad.no:36 Gölmarmara

  15. Gölmarmara » Özel Gölmarmara Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu

    Yeni Camii Mah. Gaziler Cad. No: 43 Gölmarmara / Manisa

  16. Gölmarmara » Özel Gölmarmara Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu

  17. Meram » Özel Muammer Dolmacı Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu.

    Sahibiata Mah. Müminehatun Sok. No: 23 / 1 Meram / konya

  18. GOP » SOLMAZ

    (C) KARLITEPE MH.YILDIZTABYA CD.NO:6 G.O.P IST.

  19. BEYLIKDUZU » SOLMAZ

    CUMHURIYET MAH. CAMLIK CAD. NO: 1 (ONUR MARKET YANI) BEYLIKDUZU BEYLIKDUZU ISTANBUL

  20. BAKIRKOY » SOLMAZ

    MAHMUT BEY YOLU CAD. NO 173/1 SIRINEVLER

  21. Tavas » Solmaz Aile Sağlık Merkezi

    Pınar Mah. Yuvardı Sk. No:60 Solmaz Beldesi-tavas / Denizli

  22. KARGO » SOLMAZ ECZ

    CUMHURIYET MAH. CAMLIK CAD. NO: 1 (ONUR MARKET YANI) BEYLIKDUZU BEYLIKDUZU ISTANBUL

  23. ISTANBUL » SOLMAZ ECZ CUMHURIYET MH CAMLIK CD NO 1

    SOLMAZ ECZ CUMHURIYET MH CAMLIK CD NO 1

  24. MERKEZ » SOLMAZ ECZANESI

    ASAGI NOHUTLU MAH FUAR CAD NO 43

  25. MERKEZ » SOLMAZ ECZANESI

    DULKADIROGLU MAH BANI CAD NO 49/A

  26. FATIH » SOLMAZ ECZANESI

    TOPKAPI MAH DR NASIR BEY SOK NO 15/A SEHREMINI

  27. BEYLIKDUZU » SOLMAZ ECZANESI

    BUYUKSEHIR CUMHURIYET MAH CAMLIK CAD NO 1/1

  28. KOCASINAN » SOLMAZ ECZANESI

    SERCEONU MH.AHIEVRAN CD.NO:21

  29. SAHINBEY » SOLMAZ ECZANESI

    AKYOL MAH.DAGLI OMER SOK.NO:24/C

  30. YOZGAT » SOLMAZ ECZANESI

    HASTANE CAD.NO:10 MEYDAN YERI

  31. ETIMESGUT » SOLMAZ ECZANESI

    ATAKENT MAH.14.CAD.1522 SOK.

  32. KAHRAMANMARAS » SOLMAZ ECZANESI

    DULKADIROGLU MAH.BANI CAD.NO:49/

  33. BUYUKCEKMECE » SOLMAZ ECZANESI

    CUMHURIYET MAH.CAMLIK CAD.NO:1/1

  34. BAHCELIEVLER » SOLMAZ ECZANESI

    HURRIYET MH. MAHMUT BEY YOLU CD. NO:171

  35. Şehitkamil » Solmaz Güzel İlkokulu

    Atakent Mah. 02017 Nolu Cad. Okul Sitesi No: 6 İç Kapı No: 1 Şehitkamil / Gaziantep

  36. Çınar » Solmaz İlkokulu

    Solmaz Mah. Solmaz Sk. No: 1 Çınar / Diyarbakır

  37. Tavas » Solmaz Şehit Ethem Ekşi İlkokulu

    Solmaz Mah. Yıldırım Cad. No: 12 Tavas / Denizli

  38. Merkez » Solmaz Ve Ahmet Baysal Emineana Anaokulu

    Çıkınlar Mah. Sakin Sk. No: 9 İç Kapı No: 1 Merkez / Bolu

  39. ELMADAG » SOLMAZECZANESI

    SOGUKPINAR SOKAK NO 6 ELMADAG ANKARA

  40. MERKEZ » SOLMAZLAR OPTIK

    KISLA CADDESI NO:22

  41. Artova » Yağcımusa Şehit Ahmet Solmaz İlkokulu

    Yağcımusa Köyü No: 10 Artova / Tokat

  42. Başkale » Yolmaçayır İlkokulu

    Yolmaçayır Mah. Yolmaçayır Sk. No: 1 Başkale / Van


  1. (...) Hükmünde Olmak

    1) değerinde olmak. Örn: Kaynata, baba hükmündedir. 2) yerinde olmak, yerine geçmek.

  2. (...-masıyla ...-mesi) Bir Olmak

    Çabucak olmak. Örn: Ne var ki doldurduğu bardağı eline almasıyla suratının buruşması bir

  3. (bir İş) Akıl Kârı Olmamak

    Akıllı bir kişinin yapacağı iş olmamak. Örn: Bunu sormadım akıl kârı olmadığından sor

  4. (bir İş) Çorba Olmak (çorbaya Dönmek)

    Karmakarışık duruma gelmek, içinden çıkılmaz bir durum almak.

  5. (bir İşin) Alayında Olmak

    1) işi önem vermeyerek yapmak 2) işi şaka konusu yapmak.

  6. (bir İşin) Altı Yaş Olmak

    İşe birtakım oyunlar karışmak, böyle bir işe girişmekte sakıncalar bulunduğu anlaşılmak.

  7. (bir İşin) Başında Olmak

    1) yöneticisi olmak. Örn: Senin müdür başımda olduğu sürece bana da rahat yüzü yoktur. 2)

  8. (bir İşte) Eli Olmak

    Karışmış olmak, gizli bir ilgisi bulunmak. Örn: Şu hâlde Sırrı Beyi Ahmet Samim'in ölüm

  9. (bir İşte) Methali Olmak

    Bir işe karışmış bulunmak, bir işte parmağı olmak.

  10. (bir İşte) Parmağı Olmak

    Bir işi olumsuz yönde etkilemek, bir işe karışmış olmak.

  11. (bir Şey Birine) Haram Olmak

    Bir şeyden gereği gibi yararlanamamak. Örn: Yanında oturup iki laf etmek haram oldu bize. -M.

  12. (bir Şey Birinin) Gözünde Olmamak

    Herhangi bir üzüntü veya zor durum dolayısıyla o şeye değer verecek durumda bulunmamak.

  13. (bir Şey Birinin) Zıddı Olmak

    Bir şey birini tedirgin etmek, hoşuna gitmemek.

  14. (bir Şey İçin Veya Bir Şeye) Deli Olmak

    Tkz. 1) çok sevmek. Örn: Deli oluyordu çocuklara, onlarsız edemiyordu. 2) çok sinirlenmek 3) d

  15. (bir Şey Olmaya) Yüz Tutmak

    1) bir şey, olmak üzere bulunmak. Örn: Duvarları sıvasız, kepenkleri boyanmadan bırakıldı

  16. (bir Şey) Dişe Dokunur (olmak)

    İşe yarar, belirtilmeye değer, önemli (olmak). Örn: Bu türlü yazıları okumaktan -içlerind

  17. (bir Şey) Eli Altında Olmak

    Buyruğunda olmak, istediği anda o şeyden yararlanabilmek.

  18. (bir Şey) İki Baştan Olmak

    Bir şey, her iki tarafın aynı şeyi istemesiyle, iyi niyetiyle gerçekleştirilebilmek. Örn: İ

  19. (bir Şey) Muallakta Olmak (kalmak)

    Sonuca bağlanmamak, sürüncemede kalmak.

  20. (bir Şey, Birinin) Ağzının Kaşığı (kalıbı, Lokması) Olmamak

    1) bir şey, bir kimsenin uğraşabileceği konulardan olmamak 2) bir şey, bir kimsenin sözünü e

  21. (bir Şey, Birinin) Vazifesinden Olmak

    Bir şey o kimsenin görevleri arasında olmak.

  22. (bir Şeyde) Gözü Olmak

    Bir şeyi ele geçirmek isteği beslemek. Örn: Allah bilir, milletvekilliğinde de gözü vardır.

  23. (bir Şeyde) Gözü Olmamak

    1) bir şeye sahip olmayı istememek 2) heves beslememek, fazla önem vermemek. Örn: Giyinip kuşa

  24. (bir Şeye) Doyum Olmamak

    1) bir şeyden bıkılmamak. Örn: İnsanına, nimetine, hayaline, hürriyetine, şairine, şarabı

  25. (bir Şeye) Düşkün Olmak

    Çok önem, değer vermek. Örn: Şiire milletçe düşkün oluşumuzun sebeplerini araştırırken

  26. (bir Şeye) Gebe Olmak

    Bir şeyin gerçekleşme olasılığı bulunmak.

  27. (bir Şeye) Kul Olmak

    Aşırı derecede bağlanmak, boyun eğmek. Örn: Ben serüvenlere kul olmayacağım, serüvenler b

  28. (bir Şeye) Yüzü Olmamak

    1) o şeye dayanamamak 2) cüret ve cesareti olmamak 3) utanmak.

  29. (bir Şeye, Bir Kimseye) Yazık Olmak

    Boş yere zarar verilmek. Örn: Masrafa yazık oldu. Adama yazık oldu.

  30. (bir Şeyin) Delisi (olmak)

    Bir şeye aşırı derecede düşkün (olmak). Örn: Oyun delisi.

  31. (bir Şeyin) Orucunda Olmak

    1) herhangi bir şeyi yemez içmez olmak 2) bir şeyi yapmaz olmak. Örn: Ayıplama kardeş, üç g

  32. (bir Şeyle) Başı Hoş Olmamak

    Bir şeyden hoşlanmamak. Örn: Benim içki ile başım hoş olmadı, şampanyadan sonra ha bire ye

  33. (bir Yer) Zindan Olmak

    Yaşanmaz, huzursuz, rahatsız, zevk alınmaz duruma gelmek. Örn: Evi ona zindan oldu.

  34. (bir Yerde) Hazır Bulunmak (olmak)

    1) bir yerde var olmak, kendi bulunmak 2) bir şeyi hemen yapabilecek durumda olmak.

  35. (bir Yerin) İçinden Olmak

    Bir yerin merkezinde yaşamak veya orada doğmuş bulunmak.

  36. (biri Ötekinin Yanında) Zemzemle Yıkanmış Olmak

    Biri, ötekine göre çok iyi nitelikte olmak.

  37. (biri Veya Bir Şey) Ortadan Kaybolmak

    1) saklanılmak, bulunmaz olmak 2) nereye gittiği bilinmemek, kimseye sezdirmeden gitmek. Örn: Ni

  38. (biri) Çok Olmak

    Haddini aşarak karşısındakini usandırmak.

  39. (biri) Fena Olmak

    1) hasta gibi olmak, fenalaşmak. Örn: Bütün bu hatıraların yerini bir tek duygu, fena bir duy

  40. (biri, Birine) Deli Divane Âşık Olmak

    Aşırı derecede sevmek. Örn: Bütün yaratıklar birbirlerine deli divane âşık oldular. -Hali

  41. (birinde Birinin) Havası Olmak

    O kimseye benzemek, o kimseyi hatırlatmak. Örn: Onda babasının havası var.

  42. (birinde) Akıl Terelelli (olmak)

    Pek delişmen, kendisinden ciddi bir düşünce, davranış beklenmeyen kimseler için kullanılan b

  43. (birinde) Şeytan Tüyü Olmak

    Kendini herkese kolaylıkla sevdirme özelliği bulunmak. Örn: Bende şeytan tüyü vardır. -H. R

  44. (birinde) Yürek Selânik Olmak

    Şaka çok korkmak ve çok heyecanlanmak. Örn: İkisinde de yürek Selânik. -H. R. Gürpınar.

  45. (birinden) Tarafa Olmak (çıkmak)

    Birinin görüş ve düşüncesini benimsemek, desteklemek.

  46. (birine Karşı) Boynu Eğri Olmak

    Herhangi bir sebeple birine karşı direnecek veya söz söyleyecek durumda olmamak.

  47. (birine) Balta Olmak

    Argo direnerek bir şey istemek, asılmak, musallat olmak. Örn: Yeryüzünde balta olacak bundan d

  48. (birine) Borçlu Bulunmak (olmak)

    Borçlu duruma düşmek. Örn: Dehasını, geçirdiği sara nöbetlerinin şokuna borçlu bulunuyor

  49. (birine) Kastı Olmak

    Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek. Örn: Bana kastı mı var?

  50. (birine) Kol Kanat Olmak (germek)

    Yardım etmek, korumak, himaye etmek. Örn: Sade çocuğuna değil, eşine de kol kanat gerer, ona

  51. (birine) Kul Köle Olmak

    Tam bir doğruluk ve özveri ile bağlanarak bütün isteklerini yerine getirmeye hazır olmak.

  52. (birine) Malum Olmak

    İçine doğmak. Örn: Ona da malum oldu haber / Koşup geldi odama -B. Necatigil.

  53. (birine) Pervane Olmak

    Birinin yanında onun hizmetine hazır olduğunu gerekli gereksiz göstermek.

  54. (birine) Yük Olmak

    1) bir kimse, sıkıntılı bir işini başkasına yaptırmak. Örn: Onların hepsinde sanki bulund

  55. (birine) Zahmet Olmak

    Yapılan bir işten sıkıntı, yorgunluk duymak.

  56. (birinin Veya Bir Şeyin) Kurbanı Olmak

    Uğruna ızdırap veya büyük üzüntü, sıkıntı çekmek, zarara girmek, ölmek. Örn: Üçüm

  57. (birinin) Ayağının Türabı Olmak

    Bir kimse başka bir kimseye kul gibi bağlanıp onun her emrini yerine getirmek. Örn: Ayağınız

  58. (birinin) Baş (başının) Belası Olmak

    Sıkıntı, üzüntü, eziyet vermek. Örn: Benim bir köpeğim vardır. Başımın belası! -S. F.

  59. (birinin) Derdi Başından Aşkın (olmak)

    1) birçok sorunu bulunmak. Örn: Kendi derdimiz başımızdan aşkın, bir de başkasının derdi

  60. (birinin) Eli Ayağı (olmak)

    Yardımcısı (olmak), her işine yarar (olmak).

  61. (birinin) Etrafında Dört Dönmek (pervane Olmak)

    İsteğini elde etmek için birinin yanından ayrılmayıp gönlünü etmeye çalışmak.

  62. (birinin) Harcı Olmamak

    Bir iş, birinin yapabileceği nitelikte olmamak. Örn: Gitmeyin, uzaktan davulun sesi hoş gelir,

  63. (birinin) Havası Olmak

    Bir kimsenin albenisi veya cana yakınlığı olmak.

  64. (birinin) Kanlısı Olmak

    Birinin katili olmak. Örn: Ananın kanlısı olmak, ölünceye kadar ateşten gömlek giymektir. -

  65. (birinin) Kârı Olmamak

    Yapabileceği iş olmamak. Örn: Yaralı yaban domuzu gibi kaçan canavara yetişmek lalanın kâr

  66. (birinin) Karışanı Görüşeni Olmamak

    İşine kimse karışmamak, özgür olmak.

  67. (birinin) Keyfinin Kâhyası Olmamak

    Birine alışkanlıklarına, davranışlarına, düzenine karışmaya hakkı olmamak. Örn: Eloğlu

  68. (birinin) Kolunda Altın Bileziği Olmak

    Kazanç sağlayan bir mesleği, zanaatı olmak.

  69. (birinin) Konuğu Olmak

    Birine konuk olarak gidip kalmak. Örn: Onun köyüne gittim, onun konuğu oldum orada on beş gün

  70. (birinin) Mahkemede Dayısı Olmak

    Yüksek bir makamda koruyucusu, kayırıcısı bulunmak.

  71. (birinin) Maşası Olmak

    Sakıncalı bir işte biri tarafından araç olarak kullanılmak.

  72. (birinin) Maskarası Olmak

    Birinin eğlencesi olmak. Örn: Süslü kafeslere, hazır yemeğe tamah edip insanların maskarası

  73. (birinin) Sinirleri Altüst Olmak

    Sinirleri bozulmak, sinirlenip ne yapacağını şaşırmak.

  74. (birinin) Tüyleri Diken Diken Olmak

    Üşümekten veya korkmaktan vücuttaki kılların dipleri kabarıp kıllar dikilmek. Örn: Hayret!

  75. (birinin) Üstüne Vazife Olmamak

    Görevi olmamak, o görev kendini ilgilendirmemek. Örn: Hiç de değil, üstümüze vazife olmayan

  76. (birinin) Yalancısı Olmak

    Doğruluğu bilinmeyen bir bilgiyi başkasından duyup iletmek.

  77. (birinin) Yüzü Kâğıt Gibi Olmak

    Kanı çekilip benzi solmak. Örn: Babuş da uyanmış ve yatağın içine oturmuş. Korkudan onun

  78. (birinin) Zebunu Olmak

    Birini çok sevmek, ona aşırı düşkün olmak.

  79. (birinin, Bir Şeyin) Peşinde Olmak

    O şeyi çok istemek. Örn: O şimdi koltuk peşinde.

  80. (birinin, Bir Şeyin) Tiryakisi Olmak

    Bir şeye veya birine çok düşkün olmak. Örn: Artık birbirimizin tiryakisi olmuştuk. -Y. Z. O

  81. (biriyle) Arası Hoş (iyi) Olmamak

    O kimseyle aralarında gerginlik, geçimsizlik olmak.

  82. (biriyle) Geçmişi Olmak

    1) aralarında eskiye dayanan dostluk, arkadaşlık olmak 2) aralarında kırgınlığa yol açacak

  83. (biriyle) Merhabası Olmak

    Esenleşecek kadar tanışıklığı, yakınlığı olmak.

  84. (herhangi Bir Nitelikte) Kalemi Olmak

    Herhangi bir nitelikte yazı yazabilmek. Örn: Güçlü bir kalemi var.

  85. (herhangi Bir Yılın) Kurası Olmak

    Ask. o yıl askerlik çağına girenlerden olmak.

  86. (işi Veya Durumu) Duman Olmak

    Argo 1) işi, durumu berbat olmak 2) bir kimse veya bir şey ortadan kaybolmak.

  87. Abdestinden Şüphesi Olmamak

    Yaptığı işte kusuru olmadığını kesin olarak bilmek.

  88. Absorbe Olmayan Dikiş Materyali

    Emilemeyen dikiş malzemesi.

  89. Aç Kalmak, Borçlu Olmaktan İyidir

    Sözünün eri olana, borcunu ödeyememek aç kalmaktan daha ağır gelir.

  90. Acıklı Başta Akıl Olmaz

    Büyük sıkıntılar içinde bulunanlar mantık dışı işler yapabilirler.

  91. Açıkta Kalmak (olmak)

    1) iş ve görev bulamamak 2) yersiz yurtsuz kalmak 3) birkaç kişinin birlikte eriştiği bir iyil

  92. Açın İmanı Olmaz

    Aç olan kimseden her türlü kötülük beklenebilir.

  93. Adam Adamdır Olmasa Da Pulu, Eşek Eşektir Atlastan Olsa Çulu

    İnsanın değeri zengin olmakla artmaz, asıl olan insanlığıdır.

  94. Adamın Kötüsü Olmaz, Meğer Züğürt Ola

    Toplum içinde herkesin bir değeri vardır ancak züğürtlere değer verilmez.

  95. Adı (bile) Olmamak

    Değeri olmamak. Örn: Bir baş soğanın da adı mı olurmuş?

  96. Adı Sanı Olmak

    Bilinmek, tanınmak, ünlü olmak. Örn: Osman Efendi'nin adı sanı vardı. -İ. H. Baltacıoğlu.

  97. Adil Olmayan Fiyat

    Herhangi bir alışverişte taraflardan birinin haksızlığa uğramasına neden olan fiyat.

  98. Ağaç Olmak

    Argo bir yerde ayakta durarak çokça beklemek. Örn: Neredesin yahu, seni bekleye bekleye ağaç o

  99. Ağaçtan Maşa Olmaz

    Yeteneksiz, beceriksiz kimse önemli işlerde kullanılamaz.

  100. Ağaçtan Maşa, Abdaldan Paşa Olmaz

    Yeteneksiz, beceriksiz kimse önemli işlerde kullanılamaz.



Mesaj / Bildirim Gönderin