Aranan: Bitki

  1. Endüstri Bitkileri Yetiştirme Ve Değerlendirme Bölümü

    Endüstri Bitkileri Yetiştirme Ve Değerlendirme; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  2. Endüstri Bitkileri Borsası Bölümü

    Endüstri Bitkileri Borsası; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  3. Türkiye’de Bitki Çeşitleri

    Türkiye, Zengin Bitki Çeşitliliğine Sahip Olan Dünyanın Sayılı Ülkelerinden Biridir. Bu Zenginlikte; İklim Çeşitliliği, Kısa Mesafelerde Değişen Yeryüzü Şekilleri, Coğrafi Konum, Jeolojik Zamanlar Boyunca Görülen İklim Değişiklikl

  4. Bitki Çeşitleri

    İklim Etkisi: Sıcaklık ve yağışın uygun olduğu alanlarda bitki örtüsü zengin iken kurak ve soğuk yerlerde bitki yetişmez. İklim ve bitki örtüsü birbirine bağlıdır.

  5. Bitkisel Üretim Bölümü

    Bitkisel Üretim ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  6. Bitki Koruma Bölümü

    Bitki Koruma ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  7. Sarı Yoğurt Otu Faydaları

    Bu bitkinin değişik türleri vardır:Tırmanca Yoğurtotu (Galium aparina) tarlalarda,çayırlarda ve çit kıyılarında bolca yetişir ve çiftçiler tarafından zararlı ot olarak bilinir. 60-160 cm boyundaki bitkinin yaprakları halka dizilişlidir.

  8. Polen Faydaları

    Çiçeklerin ortasında bulunan erkek üreme hücresidir. Ancak mikroskop altında görülebilen bu hücreler 10 yıl dayanabilecek kadar canlıdırlar ve o bitkinin tüm genetik ve diğer özelliklerini taşır, döllenmeyi sağlayarak nesillerin devamı

  9. Öksürük Otu Faydaları

    Devetabanı, Farfaraotu, Kavalak, Sulandıkotu olarakta bilinir. Çayırlarda, bayırlarda daha hiçbir bahar yeşili görülmeden ilkbahar başlangıcında, tüm bitkilerden önce, sarı çiçeklerini açmaya başlar.

  10. Ev Çiçekleri Bize Nasıl Zarar Verebilirler?

    Evimizdeki bitkiler veya süs çiçekleri solunumlarında gündüzleri havadaki karbondioksiti alarak oksijen verirler ama geceleri ise bizim gibi oksijen alarak karbondioksit verirler.

  11. Türk İslam Devletlerinde Sanat

    Türk-İslam sanatının temelleri KARAHANLILAR döneminde atılmıştır.Bu dönemin mimari eserleri diğer dönemlere örnek teşkil etmiştir. Süslemelerde bitki ve hayvan motifleri kullanılmıştır.

  12. Türkiye’de Bitki Toplulukları

    Türkiye’de Bitki Toplulukları; Relikt (Kalıntı) Bitki, Endemik Bitki, Geniş Yapraklılar, İğne Yapraklılar: Ladin, Köknar, Sarıçam, Karaçam, Kızılçam

  13. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü

    Telefon: , Adres: Eskişehir Yolu 9. km Bakanlık Yeni Bina 12-13. Kat Lodumlu/ ANKARA TÜRKİYE

  14. Türkiye Topraklarının Oluşumu

    Ülkemiz toprak çeşitleri yönünden dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır.Türkiye topraklarının oluşumunu etkileyen faktörler çok çeşitlidir. Bunlar iklim, bitki örtüsü, ana materyal, zaman, yeryüzü şekilleridir. Türkiye de görü

  15. Türkiye’nin Bitki Örtüsü

    Bitkiler hayvanların besin kaynağıdır, Bitkiler toprakların aşınmasını ve sellerin oluşumunu sağlar, Bitkilerden ilaç yapılır, Canlıların beslenmesinde ve kullandığımız bazı mal ve eşyaların üretiminde yer tutar.

  16. Bitkiler - Plants

    Bitkiler - Plants / İngilizce Kelimeler; bamboo-bambu, bouquet of flowers-çiçek buketi, branch-dal, bud-tomurcuk, clover-yonca

  17. Küçük Çiçekli Yakı Otu Faydaları

    Bu bitkinin pek çok değişik türleri vardır. Şifalı olanlar; pembe kırmızı Yakıotu (E.roseum), Küçük çiçekli Yakıotu (E.parviflorum), Dağ Yakıotu (E.montanium), Koyu Yeşil Yakıotu (E.obscrum), Mızrak Yapraklı Yakıotu

  18. Kırlangıç Otu Faydaları

    Temreotu olarak ta bilinir. 30-80 cm yüksekliğindeki bitki, Mayıstan sonbahar ortalarına kadar çiçeklenir. Yapraklarının uçları dişlidir ve meşe yapraklarına benzer.

  19. Isırgan Otu Faydaları

    Şifası kök, sap ve yaprak ve çiçeğindedir. Bitki ne kadar taze olursa tedavi gücü o oranda fazladır. Kışın kullanımı için Mayıs ayında toplanıp, kurutulmalıdır. Tohumları ise Temmuz - Ağustos aylarında toplanıp, gölgede kurutulmal

  20. Bahçe Bitkileri Bölümü

    Bahçe Bitkileri ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  21. Türkiye’de Rüzgarların Oluşturduğu Şekiller

    Ülkemizde rüzgarlar genelde bitki örtüsünün yağış olduğu İç Anadolu. G. Doğu Anadolu ve d.Anadolu bölgeleri ile delta ovalarında aşındırma ve biriktirme yaparak etkili olurlar.

  22. Ebegümeci Faydaları

    Küçük yapraklı Ebegümeci (Malva vulgaris) ve büyük yapraklı ( Malva grandifolia) ve başka değişik cinsleri genellikle çiçek ve sebze bahçelerinde, insanların yaşadıkları yerlerin yakınlarında yetişir. Bu bitkiler, yapraklarında, çi

  23. Dokular - Bitkisel Dokular

    Sürgen doku bitkilerde uzamayı ve kalınlaşmayı sağlar. Bu hücreler devamlı bölünme özelliğine sahiptirler. Bitkinin ömrü boyunca bölünme özelliğine sahip hücrelerin oluşturduğu dokuya birincil (primer) meristem denir.

  24. Canlılık ve Çevre

    Ototroflar (Üreticiler) İnorganik maddelerden organik madde sentezlerler. En fazla bulunan gruptur. İki tiptir. Fotosentetikler: Işık enerjisini kullanırlar. Klorofilleri vardır. Örnek: Yeşil bitkiler,bakteriler ve mavi-yeşil algler.

  25. Çobançantası Otu Faydaları

    Çantacık, Latinçiçeği, Çobankesesi, Çobantorbası, Rahibeçantası, Kuşkuşotu’da denir. Yol kenarlarında, çayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahçelerinde yetişen bu bitki rahatsız edici bir yabani ot olarak bilinir.

  26. Civan Perçemi Otu Faydaları

    Akbaşlı, Barsamotu, Binbiryaprakotu ve Kandilliçiçeği diyede bilinir.Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kenarlarında ve tahıl tarlalarının kıyılarında kümeler halinde yetişir. Mayıs ve Ekim ayları arasında çiçek açar. Boyu

  27. Bal Faydaları

    Balın kalitesi alındığı bitkilere göre değişir, en kaliteli bal çiçekbalıdır.Memleketimizde ise yaylanın yüksekliği ve çiçek çeşidinin bolluğu ile tanınan ANZER balı çok kıymetli ve çok şifalı olduğuna inanılır.

  28. Bitkilerde Hormonal Düzenleme

    Bitkilerde sinir sistemi ve vücudu sürekli dolaşan daimi bir sıvı (kan) yoktur. Organlar ve dokular arasındaki düzenleme işi ve duyarlılığın sağlanması sadece hormonlarla yapılır.

  29. Bitkilerde Boşaltım

    Yapraklarda, gövdede ve köklerde boşaltım. Kara bitkilerinde üç farklı organ sayesinde boşaltım gerçekleştirilebilir.

  30. Bitkilerde Destek Yapılar

    Basit yapılı bitkilerde ve yüksek yapılı bitkilerin genç dokularında desteklik vazifesini yapan, diklik ve sertliği sağlayan turgor basıncıdır.

  31. Fizikte Kılcallık Olayı

    Kılcal boru adı verilen çok küçük çaplı borularda suyun yükselmesi bilinen bir olaydır. Bitki özsuyunun ağaçlarda yükselmesi kısmen kılcallık etkisi iledir. Su, kayalardaki yarık ve çatlaklardan yukarı doğru tırmanır ve donduğu zam

  32. Ayı Sarımsağı Otu Faydaları

    Yabani sarımsak ta denilir. Bitki daha görünmeden keskin sarımsak kokusu duyulur. İlkbaharın müjdecisi ayısarmısağı, nemli çayırlarda, gölgeli ve nemli dere kıyılarında, çalılıkların altında, karanlık yapraklı ağaç ormanlarında,

  33. Bitkilerde Sindirim

    Bitkilerde genellikle özelleşmiş bir sindirim sistemi bulunmaz. Saprofit mantarlar kloroplastları olmadığı için besinlerini sentezleyemezler. Bunun için hücre dışı sindirimi gerçekleştirebilirler.

  34. Bitkilerde Gaz DeÄŸiÅŸimi

    Bitkilerde Gaz Değişimi; Stoma (Gözenek), Lentisel (Kovucuk), Kökler aracılığı ile gerçekleşir.

  35. Bitkilerde Taşıma Sistemi

    Tek hücreli bitkilerde özel bir taşıma sistemi bulunmaz. Gerekli maddelerin taşınmasını hücre zarlarıyla yaparlar.

  36. Anason Otu (Çayı) Faydaları

    Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.

  37. Bitkisel Dokular

    Yüksek yapılı bitkilerdeki dokular; sürgen (meristem) doku ve değişmez doku olmak üzere iki grupta incelenir.

  38. Altınbaşak Otu Faydaları

    Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

  39. Bitkiler

    Fotosentez yapan ototrof canlılardır. Yarı parazit bitkiler (ökseotu) fotosentez yapar, fakat su ve mineralleri konaktan alır. Tam parazit bitkiler (cinsaçı) fotosentez yapmaz. Bitkiler üremelerine göre sınıflandırılır.

  40. Adaçayı Faydaları

    Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

  41. Buz Küpü Deneyi

    Buz Küpü Deneyi. Ne oluyor? Bitkisel yağ üzerinde yüzen buz, ancak bebek yağında azalır. Buz eridiği halde, her iki sıvıda da su azalır. Uygulanan gaz büyür ve eriyen su düşer. Daha sonra erimiş su ve yağ arasındaki sınır, güzel bir

  42. Altındere Vadisi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Kültürel değerler, Sümela Manastırı, doğa yürüyüşü, tabii bitki toplulukları, manzara, dinlenme ve eğlenme, fotoğrafçılık

  43. Beydağları Sahil Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, Zengin Bitki Örtüsü, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Manzara, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nin Antalya ili sınırları içinde yer almaktadır.

  44. Beyşehir Gölü Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Kuş Gözlem, Sportif Olta Balıkçılığı (Tarihi kalıntılar, jeomorfolojik oluşumlar, tabii bitki ve zengin kuş toplulukları ve hidrolojik özellikler)

  45. Dilek Yarımadası - Büyük Mendere Deltası Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Fotoğrafçılık, Akdeniz’in en iyi korunan maki florası, jeolojik yapı, tabii bitki ve hayvan toplulukları, dinlenme. Parkımız Ege Bölgesi, Aydın ili sınırları içinde yer alır.

  46. Güllük Dağı (termessos) Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, Zengin Bitki Örtüsü, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nin Antalya ili sınırlarıiçindedir.

  47. Hattila Vadisi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Zengin Bitki Örtüsü, Jeolojik, jeomorfolojik oluşumlar ve yaban hayatı zenginliği, ekoturizm

  48. Honaz Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, Jeolojik ve Jeomorfolojik Oluşumlar, Endemiklerce Zengin Bitki Örtüsü, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık

  49. Ilgaz Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Dağ ve Kar Sporları, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Batı Karadeniz Bölgesi’nde,Çankırı ve Kastamonu illerisınırları içinde yer almaktadır.

  50. Kaçkar Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Fotoğrafçılığı, Ekoturizm, İlginç jeolojik ve jeomorfolojik yapı, bitki ve yaban hayatı zenginliği, geleneksel yaylacılık

  51. Karatepe Aslantaş Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, Tabii bitki toplulukları, dinlenme ve eğlenme. Akdeniz Bölgesi’nde, Osmaniye ili sınırları içindedir.

  52. Kazdağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü ve Fauna, Biyolojik Çeşitlilik, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık. Marmara ve Ege Bölgeleri geçişzonunda, Balıkesir ili sınırları içinde yer alır.

  53. Kızıldağ Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Jeolojik yapı, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nde, Isparta ili sınırları içindedir.1969 yılında ilan edilmiştir.

  54. Köprülü Kanyon Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, tabii bitki toplulukları, jeolojik oluşumlar, Rafting, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık.

  55. Kovada Gölü Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Göller, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Olta Balıkçılığı, Fotoğrafçılık, Manzara. Akdeniz Bölgesi’nin Isparta ili sınırları içindedir.

  56. Kuş Cenneti Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Fotoğrafçılığı, Zengin ve çeşitli kuş toplulukları, tabii bitki toplulukları, kuş gözlem. Marmara Bölgesi’nde, Balıkesir ili sınırları içindedir.

  57. Munzur Vadisi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı, Zengin Bitki Örtüsü ve fauna, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. oğu Anadolu Bölgesi’nin Tunceli ili sınırlarıiçinde yer almaktadır

  58. Saklıkent Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü ve fauna, Hidrolojik yapı, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Olta Balıkçılığı, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nde, Antalya ve Muğla illeri sınırları içinde yeralmaktadır.

  59. Soğuksu Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Tabii bitki toplulukları, dinlenme ve eğlenme, piknik, kampçılık. İç Anadolu Bölgesi’nde,Ankara ili sınırları içindedir. 1959 yılında ilan edilmiştir

  60. Spil Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı ve tabii bitki ve hayvan toplulukları, dinlenme ve eğlenme Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Ege Bölgesi’nin Manisa ili sınırları içindedir.

  61. Uludağ Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı, tabii bitki toplulukları, kayak, dağcılık, kar sporları, ekoturizm. Marmara Bölgesi’nde, Bursa ili sınırları içindedir. 1961 yılındailan edilmiştir.

  62. Yedigöller Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Göller, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Olta Balıkçılığı, Fotoğrafçılık. Yedigöller Milli Parkı 29.04.1965 yılında 6831 sayılı Orman Kanununun 25. Maddesi gereği

  63. Yozgat Çamlık Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Piknik, Tabii bitki ve hayvan toplulukları, kalıntı orman, dinlenme ve eğlenme. İç Anadolu Bölgesi’nde, Yozgat ili sınırlarıiçindedir.



  1. Akümülatör Bitkiler

    Biriktirici bitkiler.

  2. Biriktirici Bitkiler

    Yapılarında belirli kimyasal elementleri çok aşırı miktarlarda toplayarak biriktiren bitkiler,

  3. Bitki Bakısı

    Her tür bitki taneleri aracılığıyla yitikleri bulma ve geleceği okuma işi. bk. bakı. krş. u

  4. Bitki Benzeri Kamçılılar

    Phytomastigophorea sınıfındaki protozoonlar.

  5. Bitki Bilimi

    (Yun. phyton: bitki logos: bilim) Biyolojinin bitkilerle ilgilenen kısmı. Botanik.

  6. Bitki Bitleri

    Yaprakbitlerini, kabuklubitleri ve unlu bitleri içine alan eşkanatlılar topluluğu.

  7. Bitki Biyolojisi

    (Yun. phyton: bitki bios: hayat logos: bilim) Bitkilerin hayatını inceleyen bilim dalı. Fitobiyol

  8. Bitki Coğrafyası

    (Yun. phyton: bitki ge: yer) Bitkilerin coğrafik dağılımını inceleyen bilim dalı. Fitocoğraf

  9. Bitki Doku Kültürü

    Bitki hücreleri, dokulan, organları ya da bitkinin tamamının in vitro büyütülmesi ve devam et

  10. Bitki Gelişme Düzenleyicisi

    Tarımda bitki gelişmesini düzenleyerek verimin artmasını, biçim yönünden daha düzenli ürü

  11. Bitki Hormonları

    (Yun. phyton: bitki hormaein: uyarmak) Tabiî olarak bitkilerde meydana getirilen büyüme ile buna

  12. Bitki Örtüsü

    Herhangi bir bölgede, o bölgenin doğal koşullarına uygun olarak gelişen, orman, çayır gibi,

  13. Bitki Paraziti

    Bitkiler aleminde bulunan herhangi bir parazit.

  14. Bitki TopluluÄŸu

    Yeryüzünün belli bir bölgesinde, az çok ortak doğal koşullar altında gelişen ve yaşayan bi

  15. Bitki-kesengiller

    (Phytotomidae), (Yun. phyton = bitki, Yun.tomia = kesme): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sın

  16. Bitkicil

    (anlamdaÅŸ. fitofag), (Yun. phyton = bitki, Yun.phagein=yemek): Bitki yiyerek beslenen hayvanlar otÃ

  17. Bitkikesengiller

    (Yun. phyton: bitki tome: kesme) KuÅŸlar (Aves) sınıfının, ötücü kuÅŸlar (Passeriformes) takÄ

  18. Bitkiler Âlemi

    Çok hücreli, ökaryot bitkileri içine alan modern sınıflandırmanın beşinci âlemi.

  19. Bitkinlik

    Dürtü, içgüdü ya da bir tepki dizgesinin belirli örgensel erkesi olduğu varsayımı ile her t

  20. Bitkinlik Sabuklaması

    Uzun süren güçlü beden etkinlikleri, zehirlenmeler, yüksek ateş gibi durumlar sonucu baş gös

  21. Bitkisel Asalak

    Asalak yaşama uymuş bulunan ilkel ya da yüksek yapıda bitkilerden her biri asalak bitki.

  22. Bitkisel Depo Hastalıkları

    Geviş getiren hayvanlarda, kimi bitkilerin içerdiği swainsonine adlı alkaloidin, alfa-mannosidaz

  23. Bitkisel Dışasalak

    Konakçının derisine yerleşen bitkisel asalak.

  24. Bitkisel Gözdeğmelik

    Sarmısak, çöreotu, üzerlik, çitlembik, fasulye, bakla, börülce, İrlanda yoncası gibi bitkil

  25. Bitkisel İçasalak

    Konakçının iç ergenlerinde gelişen bitkisel asalak.

  26. Bitkisel Kaynaklı İlaç

    Bitkilerden elde edilen ilaç.

  27. Bitkisel Kaynaklı İnsektisit

    Nikotinoidler, rotenoidler, piretrum, piretroidler gibi bitkisel kaynaklı böcek öldürücü bileÅ

  28. Bitkisel Muska

    Tohum, yaprak, kök, meyve, çiçek ve ağaç parçacıklarından yapılan muska türü. bk. muska.

  29. Bitkisel Protein Yemleri

    Proteince zengin olan ve hayvan beslemede çoğunlukla protein kaynağı olarak kullanılan bitkisel

  30. Bitkisel YaÄŸ

    Mide üzerinde yumuşatıcı ve irkilti giderici etkileri olan ve daha çok ishal yapıcı olarak ku

  31. Bitkisel YaÄŸ Rafineri Lipiti

    Bir bitkisel yağın yemeklik olarak kullanılmak üzere alkaliyle rafinasyonunda elde edilen büyü

  32. Bitkiye Tapma

    Bugün birçok halk kültürlerinde kalıntıları saptanan ilkadamla ilkellerin, bitkilerde bulundu

  33. Böcekkapan Bitkiler

    Utricularia ve Nepenthes gibi azot ihtiyaçları için küçük böceklere ihtiyaç duyan bitkiler.

  34. Çok Yıllık Bitki

    Yaşamlarını iki yıldan daha fazla sürdüren bitkiler.

  35. Çokgözeli Bitkiler

    Birçok gözeden meydana gelen ve mantarlar gibi ilkel, yabanketeni, ökseotu, canavarotu gibi yüks

  36. Çöp Bitkisi

    Genellikle çöplüklerde ve terk edilmiş yerlerde yetişen, yapıları nitrat anyonunca zengin ola

  37. D-aktifleÅŸtirilmiÅŸ Bitkisel Sterol

    Bitki kaynaklı bir sterol fraksiyonun ultra-viyole ışını veya diğer yolla etkinleştirilmesiyl

  38. Dokuma Bitkileri

    Pamuk, kenevir, keten gibi dokumacılıkta kullanılan lifleri sağlayan bitkilerin genel adı.

  39. Fotodinamik Bitkiler

    Kılıç otu, kuzu kıran, karabuğday, akdarı, demir dikeni veya demir çökerten, üçgül türle

  40. Gölge Bitkileri

    (Yun. skia: gölge phyton: bitki) Gelişmelerini en iyi gölgede yapan bitkiler.

  41. Gölgecil Bitkiler

    İklime bağlı çevre koşulları içinde gölgeden hoşlanan ve yapılarını buna göre düzenlem

  42. Güneşçil Bitkiler

    İklime bağlı çevre koşulları içinde ışıktan hoşlanan ve yapılarını buna göre düzenle

  43. Halk Bitkibilimi

    Halkın bitki dünyasıyla ilgili bilgi ve uygulamalarını içeren bilim dalı bk. halkbilim, krş.

  44. Hemolitik Etkili Bitkiler

    Hayvanlar tarafından fazla miktarda tüketildiğinde hemoliz meydana getiren, kara lahana ve karnab

  45. Hint Yağı Bitkisi

    Sütleğengiller (Euphorbiaceae) familyasından, 15 m kadar boylanabilen, yaprakları almaşlı dizi

  46. ışığa Duyarlı Kılan Bitkiler

    Fotodinamik bitkiler.

  47. ışık Bitkileri

    (Yun. helios: güneş phyton: bitki) Gelişmelerini en iyi güneş ışığı altında yapan bitkile

  48. Ä°ÅŸleyim Bitkileri

    Şeker pancarı, pamuk vb. ürünlerin kaldırılmasından sonra fabrikada işlenerek herhangi bir g

  49. Jalap Bitkisi

    Kabuklarından elde edilen reçinenin halk arasında, müshil, idrar söktürücü ve safra akışÄ

  50. Kalıntı Bitki

    Geçmiş dönemlerde dünya florasında yaygın hâlde bulunurken, günümüzde bu özelliklerini ka

  51. Kalsinojenik Bitki

    Çiftlik hayvanlarında yumuşak doku kireçlenmesi, zayıflık, kanda kalsiyum ve fosfor düzeyinde

  52. Kanser OluÅŸturan Bitkiler

    Eğrelti otu ve kanarya otu, su kanarya otu gibi pirolizidin alkoloiti içeren ve kanser yapıcı ö

  53. Kargabüken Bitkisi

    Hindistan, Güneydoğu Asya ve Kuzey Avustralyada yetişen ve tohumlarında, striknin, brusin, logan

  54. Karsinojenik Bitkiler

    Kanser oluÅŸturan bitkiler.

  55. Keten Bitkisi Ürünü

    Keten tohumları hasat edildikten ve esas lifler ve keten kavuzları ayrıldıktan sonra kalan ve be

  56. Klimaks Bitki

    Bir iklim bölgesinde en iyi yetişen ve verimi en fazla olan bitki.

  57. Kültür Bitkileri

    İnsanlarca yetiştirilen bitkilerin tümü: Taro, yam, maniok, patates, hindistancevizi, hint kiraz

  58. Kurakçıl Bitkiler

    İklime bağlı çevre koşullarından kuraklığa uymuş ve yapılarını buna göre düzenlemiş b

  59. Kusma Ve Bitkinlik Hastalığı

    Sinirsel veya sindirim kanalı bozukluklarıyla belirgin, süt emen domuzlarda görülen korona virÃ

  60. Nemcil Bitkiler

    İklime bağlı çevre koşullarından nem ve sudan hoşlanan, yapılarını buna göre düzenlemiş

  61. Nicotiana Türü Bitkilerlezehirlenme

    Yabani tütün zehirlenmesi.

  62. Nitrat Ve Nitrit Biriktiren Bitkiler

    Özellikle kurak mevsimlerde dokularında fazla miktarda nitrat birikebilen mısır, yulaf, sorgum g

  63. Ormanaltı Bitkileri

    En ilginç örnekleri eşleksel ormanlarda görülen, ormanaltı topraklarına uymuş, yoğun ve ço

  64. Östrojenik Etkili Bitkiler

    Çok fazla tüketildiğinde döl yatağı salgısının niteliğini değiştiren ve spermanın ovuma

  65. Poikilohidrik Bitkiler

    (Yun. poikilos: çeşitli hydor: su) Su durumlarını çevrenin nem durumuna göre ayarlayabilen bit

  66. Porsuk Bitkisi

    Porsukgiller (Taxaceae) familyasından, 20 m kadar boylanabilen, her zaman yeşil, yassı yapraklı,

  67. Selenefor Bitkiler

    Dokularında selenyum biriktiren, geven türleri gibi bitkiler.

  68. Sıcak İklim Bitkisi

    İlkbahar ve yaz aylarında gelişebilen bitki.

  69. Åžili Bitki-kesen KuÅŸu

    (Phytotoma rara ): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının bağırganlar (Clamafores) üst-fam

  70. Åžili Bitkikesen KuÅŸu

    Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, bağırganlar (Clamatores) üst familyasının, bitki

  71. Siyanik Asit OluÅŸturan Bitkiler

    Yapısında siyanojenik glikozit içeren ve hayvanlar tarafından tüketilmesi sonucunda hidrosiyani

  72. Suni Kurutulmuş Mısır Bitkisi

    Sap, yaprak ve koçandan oluşan tüm mısır bitkisinin yapay olarak kurutulup öğütülmüş biç

  73. Tallıbitkiler

    Kök, gövde, yaprak gibi ana örgenlerden yoksun bulunan ve çoğu asalak ya da çürükçül yaşa

  74. Tiyamin Tahribine Neden Olan Bitkiler

    Hayvanlar tarafından bulundukları meralarda tüketilmeleriyle tiyamin eksikliÄŸine baÄŸlı hastalÄ

  75. Tohumlu Bitkiler

    (Yun. phaneros: açık gamos: evlenme) Döllenmiş yumurta hücresinin gelişerek tohum meydana geti

  76. Tohumsuz Bitkiler

    (Yun. kryptos: gizlenmiş gamos: birleşme) Eşeysiz ya da eşeyli olarak üreyen, eşeyli üremede

  77. YaÄŸ Bitkileri

    Meyve ya da tohumlarından insanların beslenmesinde ya da kimi işleyimlerde işlenmemiş özdek ol

  78. Yalancı Porsuk Bitkisi

    Porsukgiller (Taxaceae) familyasından, 15m kadar boylanabilen, yapraklarını dökmeyen erkek ve di

  79. Yapay Kurutulmuş Mısır Bitkisi

    Suni kurutulmuş mısır bitkisi.

  80. Yem Bitkileri

    Toprak üstü ve/veya toprak altı kısımları veya tohumları yem olarak kullanılabilen bütün b

  81. Yem Bitkileri Ürünleri

    Hayvan beslemede kullanılan yem bitkileri ve onların ürünleri.

  82. Yemlik Bitkisel YaÄŸ Rafineri Lipiti

    Bitkisel yaÄŸ rafineri lipiti.

  83. YetiÅŸtirim Bitkileri

    Kendiliğinden yetişen bitkilere karşılık, insan eliyle yetiştirilen ve "tarım" denilen ekonom



Mesaj / Bildirim Gönderin