Aranan: Anlam

  1. Haluk Gürgen - İletişiminiz Kadarsınız

    TEDxİstanbul; Prof. Dr. Haluk Gürgen, nedeni ne olursa olsun ötekileştirmenin değil birbirimizi anlamanın önemine dikkat çekerken, iletişimimizin bizim nasıl varolduğumuzla ilgili bir tarz meselesi olduğunu hatırlatıyor.

  2. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü

    Telefon: (312) 285 71 73, Adres: Söğütözü Mahallesi 2179. Sokak No:5 Balgat/ ANKARA TÜRKİYE

  3. Tohum Otizm Vakfı’na Anlamlı Destek

    Otizmde farkındalık yaratabilmek ve otizmli çocukların eğitimlerine destek olabilmek amacıyla Karagümrük Spor Kulübü, oynadığı maçın bilet satışından elde ettiği gelirin tamamını Tohum Otizm Vakfı’na bağışladı.

  4. Eğitim İletişimi ve Planlaması Bölümü

    Eğitim İletişimi ve Planlaması; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  5. Tellere Konan Kuşlar Niçin Çarpılmaz?

    Çünkü topraklanmamışlardır. Çünkü tam bir devre meydana getirmezler. Çünkü kısa devre yaratmazlar. Tüm bu ’çünkü’lerin anlamı esasında aynı yola çıkar.

  6. İngilizce From - to, until ve by Kullanım Örnekleri

    Until ya da till (informal), "kadar, değin, dek" anlamlarına gelmektedir ve bir işin ne zaman biteceğini anlatmakta kullanılır.

  7. İngilizce Olumsuz Yanıt 1 - Negation 1

    İngilizce Olumsuz Yanıt 1 - Negation 1; Sözcüğü anlamıyorum - I don’t understand the word. Cümleyi anlamıyorum - I don’t understand the sentence. Anlamını anlamıyorum - I don’t understand the meaning.

  8. Okula Yeni Başlayan Çocuk Tepki Vermiyorsa Sorun Olabilir!

    Anaokul, 1, 5 ve 9’uncu sınıflar 10 Eylül’de okula başladı. Miniklerde aileden ayrılık zor. Bu konuda çalışmalar yapan psikolog Nilüfer Devecigil, “Ağlamalar haftalarca sürüyorsa bu ağlamanın altındaki anlamı sorgulayın” diye ai

  9. İngilizce Bildirimde Bulunurken Kullanılan Fiiller

    Söylenen bir cümleyi rapor ederken, kişinin söylediği kelimelerin aynılarını söylemek zorunda değiliz. Bazı fiiller cümlenin anlamını özetlemek için kullanılabilir:

  10. Levha Tektoniği

    Levha hareketleri veya levha tektoniği olarak da bilinir, en geniş anlamıyla litosferin yapısını ve bu yapıyı doğuran evrimi araştıran jeoloji dalıdır. Tektonik (Yunanca tekton ‘dan), yapısal jeoloji ile yakından ilgili fakat ondan farkl

  11. İngilzce Sıfatlar ve Eş Anlamlıları

    Bu yazımızda, ingilizcede bazı sıfatları, eş anlamlılarını, bu sıfatların Türkçe’lerini aşağıdaki tabloda inceleyeceğiz.

  12. Türklerin İslamiyeti Kabulü

    Maveraünnehir: “İki nehir arası” anlamına gelen bir coğrafya terimidir. Orta Asya’da, Ceyhun (Amu Derya) ve Seyhun (Siri Derya) arasında tarihi bölgedir. Bugün Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan arasında bölünmüştür. Maveraünneh

  13. İngilizce Düzensiz Sıfatlar ve Türkçe Anlamları

    Aşağıdaki tabloda, ingilizce düzensiz sıfatları, Türkçe anlamlarını, comparative ve superlative karşılıklarını görüyorsunuz.

  14. İngilizce Kişilik Sıfatları

    Bu yazımızda, ingilizcede yer alan ve en çok kullanılan kişilik sıfatlarını ve onların Türkçe anlamlarını işledik.

  15. İngilizce Sıfatlar ve Zıt Anlamları

    Nothing seems to fit me these days! This dress is too tight and the other one’s too loose. (sıkı-dar)

  16. İngilizce Sıfatlar ve Türkçe Anlamları
  17. Girişimci Özellikleri

    Girişimcilik kişisel yapı ile parasal olanakların ve kaynakların belirli bir çevre dahilinde birleştirilmesi anlamına gelmektedir. Her bir girişimci belirgin bir yapıya sahiptir ve bütün girişimciler kendilerine göre işlerine sahip çıkarl

  18. Sıklık İfade Eden Zarflar - Always, often, usually, sometimes, ever

    Bu yazımızda, sıklık zarfları konusu işleyeceğiz. Sıklık zarfları neler olduğunu ve kullanım kurallarını, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte açıklamaya çalışacağız.

  19. İngilizce Zarflar - Adverbs Konu Anlatımı ve Örnekler

    İngilizcede zarflar nasıl kullanılır, yapısı nasıldır, düzensiz zarflar nelerdir, -ly eki (takısı) alma kuralları nelerdir, yer,zaman ve miktar zarfları nelerdir, bütün bunları açıklayıp, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile anla

  20. Sıfatlarda as........as Konusu, Kullanımı ve Örnek Cümleler

    Bu yazımızda, ingilizce as...as konusunu işleyeceğiz. As...as yapısı nasıl oluşturulur, nerelerde ve hangi anlamlarda kullanılır konularını, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte göreceğiz.

  21. Comparative ve Superlative Sıfatlar Arasındaki Farklar ve Örnekler

    Bu yazımızda, comparative adjectives ile superlative adjectives arasındaki farkları, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte göreceğiz.

  22. Solunum Sistemi

    Solunum, genel anlamda canlı organizmada gaz değişimini ifade etmek için kullanılır. 1. Dış SolunumSolunum organlarıyla dış ortamdan hava alınması ve verilmesi, yani soluk alıp vermeye denir. 2. İç Solunum

  23. İngilizce Superlative Adjectives (Üstünlük Derecesi Bildiren) Sıfatlar

    Bu yazımızda, ingilizce superlative adjectives yapısının kullanımını, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte göreceğiz.

  24. İngilizce Comparative (Karşılaştırma) Sıfatlar ve Örnekler

    Bu yazımızda, ingilizce karşılaştırma - comparative sıfatlarının kullanımını anlatacağız. Comparative adjectives nerelerde kullanılır, örnek cümleler ve Türkçe anlamları, than, a lot, a bit, much, less than gibi yapılarla birlikte na

  25. İskambil Kağıtlarındaki Şekillerin Anlamı Nedir?

    Oyun kartlarının nerede ve ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmiyor. 7. ve 10. yüzyıllar arasında Çin’de ortaya çıktığı ve 13. yüzyılda Marco Polo tarafından Avrupa’ya getirildiği tahmin ediliyor. Hindistan’dan veya Arabista

  26. Türklerin Tarih Sahnesine Çıkışı

    Türk adının anlamı üzerinde yapılan araştırmalarda değişik görüşler ortaya çıkmıştır.Türk adının TÜREMEK, OLGUNLUK ÇAĞI TÖRE SAHİBİ, GÜÇLÜ , KUVVETLİ gibi anlamlara geldiği belirtilmiştir.

  27. İlk Türk Devletleri

    Türk Adının Anlamı. Türklerin İlk Anayurdu. Orta Asya Türk Göçlerinin Sebep ve Sonuçları. Asya Hun Devleti. Kavimler Göçü ve Avrupa Hun Devleti

  28. İTÜ Arı Teknokent

    Telefon: +90 (212) 285 03 13 (4 Hat), Adres: ARI Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş. Reşit Paşa Mah. Katar Cad. No:4 İç Kapı No:1101 34467 Sarıyer İstanbul

  29. Fiiller (Eylemler) Türleri, Özellikleri

    Kelime (Sözcük): Cümlenin anlamlı en küçük birimine ya da bazen tek başına anlamı olmadığı hâlde (edatlar) cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime (sözcük) denir.

  30. Zarflar Türleri ve Özellikleri

    Fiillerin, fiilimsilerin, sıfatların ya da kendi türünden olan kelimelerin anlamlarını türlü yönlerden (yer-yön, zaman, durum, miktar, soru) etkileyen; onları belirten, dereceleyen sözcüklere zarf denir.

  31. Sıfatlarda Karşılaştırma - Comparative adjectives

    İki şeyi birbiriyle kıyaslarken "Comparative Adjective" yapısını kullanırız. Sıfatların sonuna –er eki getirerek kıyaslama anlamı katmış oluruz. Sıfatlara –er eklemenin bazı kuralları vardır. Sıfatlara genellikle direk olarak ’–

  32. Bağlaçlar

    Tek başına anlamı olmayan, anlamca birbiriyle ilgili cümleleri veya cümlede görevdeş sözcük ve söz öbeklerini bağlamaya yarayan kelimelere bağlaç denir.

  33. Edatlar (İlgeçler) Türleri

    Tek başlarına anlamları olmayan, başka kelimelerle öbekleşerek değişik ve yeni anlam ilgileri kuran, birlikte kullanıldıkları kelimelere cümlede anlam ve görev kazandıran kelimelere edat denir.

  34. Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü

    Telefon: (312) 585 10 00, Adres: Mithatpaşa Cad. No: 3 06436 Çankaya ANKARA TÜRKİYE

  35. Erozyonun Tanımı ve Çeşitleri

    Erozyonun kelime anlamı: bir varlığın bir değeri yerine getirilemeyecek şekilde yok olmasıdır. Su erozyonu, çığ erozyonu, rüzgar erozyonu

  36. YKS Din Kültürü Konuları

    Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Kavranması, İnsan ve Din, İslam ve İbadetler, İslam Düşüncesinde Yorumlar, Mezhepler, Muhammed’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama. İslam ve Bilim, Estetik, Barış, Yaşayan Dinler ve Benzer Özellikl

  37. Mu’tezile ve Ortaya Çıkış Nedeni

    Mu’teziel muhaliflerin verdiği olumsuz anlamdan kurtulmak için onlarca verilen ismi rehabilite ederek ismin anlamını değiştirmiştir “Kötülükle dolu olanlardan ayrıldık, köşeye çekildik”

  38. Günümüzde Üniformalar Niçin Haki Renkte?

    Üniformalardaki haki renk ise ilk kez İngilizler tarafından 1850’li yıllarda Hindistan’da kullanılmaya başlanmıştır. Hintçe toprak rengi anlamına gelen ’Khaki’ adı verilmiş ve Türkçe’ye de ’haki’ olarak geçmiştir.

  39. Yapılarına Göre İsimler

    Yapılarına Göre İsimler; basit isimler, türemiş isimler, birleşik isimler. Anlam kayması veya ses kayması yolu ile türeyenler.

  40. İngilizce belgisiz ve belirli sıfatlar (indefinite and definite articles: a, an, the)

    İngilice belgisiz sıfatlar yani indefitine articles, “a ve an” dir. Türkçede “Bir” anlamına gelirler. Belirli olmayan bir obje ile birlikte kullanılırlar. Yani bu obje herhangi bir objedir, özel bir durumu yoktur.

  41. İngilizce’de Future Tense Anlamında Kullanılan Cümle Çeşitleri
  42. Şiirde Uyak (Kafiye)

    Dize sonlarında tekrarlanan yazılışları aynı, anlamları ve görevleri farklı ses(harf) ya da sözcüklerdir.

  43. Dünya Hayatı ve Ahiret

    Hayat Amaçsız Değildir. Ahirete İmanın Dünya Hayatını Anlamlandırmaya Katkısı. Ölüm Bir Hayat Gerçeğidir. Ahirete Uğurlama

  44. Farklı İngilizce Cümle Kalıpları

    İngilizce cümle yapısı içerisinde farklı bazı yapılardan söz edebiliriz. İngilizce bir cümlenin oluşturulabileceği bazı kalıplar vardır. Bu kalıplar çerçevesinde anlamlı cümleler oluşturabiliriz.

  45. İngilizce Cümle Yapısı - The Sentence

    İngilizce cümlenin anlamı, cümledeki kelimelerin dizilişi ile yakından ilgilidir. Cümle kurarken bu sırayı izlemek bize kolaylık sağlayacaktır.

  46. İngilizce Tanımak, Öğrenmek, Anlamak - Getting to Know Others

    İngilizce Tanımak, Öğrenmek, Anlamak / Getting to Know Others; merhaba, iyi günler, nasılsınız? nerelisiniz? adresiniz nedir?

  47. Şiir Bilgisi

    Şiirde anlam bütünlüğünü sağlayan en küçük birimdir. En küçük nazım birimi dizedir. İki dizelik nazım birimine beyit, dört dizeden oluşana dörtlük; üç, beş, yedi ve daha fazladan oluşanlara bent adı verilir.

  48. Dayanıklılık

    Gerekli hesaplamalar yapılarak, cücenin ebatlarının orantılı biçimde 10 kat artırılması durumunda kesit alanı / hacim oranı 10 kat azalır. Bu da daya-nıklılığının 10 kat azaldığı anlamına gelir. Bir cismin dayanıklılığı, boyut

  49. Sayılabilen ve Sayılamayan İsim Örnekleri

    İngilizcede bir çok isim hem sayılabilen hem de sayılamayan isim olarak kullanılabilir. Burada fark oluşturan nokta, anlamdaki farklılıktır.

  50. Meslek Hastalıkları Rehberi Kısaltmalar

    Meslek ve iş hastalıkları rehberinde bulunan kısaltmaların anlamlarını bu içerikte bulacaksınız.

  51. Sözlükteki Kısaltmalar ve Anlamları Listesi

    Sözlükte bulunan kısaltmalar ve bu kısaltmaların anlamlarının alfabetik listesi

  52. Antalya Arykanda Örenyeri

    Antalya ili, Finike İlçesi, Arif Köyü sınırları içerisinde yer alan Arykanda Antik Kenti’nin ismi Likya dilinde "Ary-ka-wanda", "yüksek kayalığın yanındaki yer" anlamına gelmektedir.

  53. Şu Koca Tasla Fıkrası

    Nasreddin Hoca , yeni öğrencilerine [mollalarına] dünya ve ahireti genel anlamı ile anlatmaya, kavratmaya çalışmış..


  1. Pendik » Özel Anlam Anaokulu

    Kurtköy Mah. Dağlar Sk. - Sitesi - Blok No: 3 İç Kapı No: 1 Pendik / İstanbul

  2. Keçiören » Özel Anlam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Pınarbaşı Mah. Şehit Hakan Turan Sk. Özel Anlam Sağlık Mesl.lisesi Blok No: 10 İç Kapı No: 5 Keçiören / Ankara

  3. Keçiören » Özel Etlik Anlam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Aşağı Eğlence Mah. Sivelan Sk. No: 3 İç Kapı No: 1 Keçiören / Ankara

  4. Bakırköy » Özel Gümüş Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu

    Zuhuratbaba Mah. Tunaboylu Sk. Çamaltı Saray Sitesi No: 1 İç Kapı No: 10 Bakırköy / İstanbul

  5. Bor » Özel Niğde Anlam Anadolu Lisesi

    Ahmet Kuddusi Mahallesi Orhan Batu Bulvarı No:137 Bor / niğde

  6. Bor » Özel Niğde Anlam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Ahmet Kuddusi Mahallesi Orhan Batu Bulvarı No:137 Bor / niğde


  1. (bir Şeyin) İlminden Anlamak

    Herhangi bir şeyin uzmanı olmak. Örn: Onun ilminden anlayan şoför seni istediği yere götür

  2. Alanlama Fiili

    Latincede taşıdıkları anlam dolayısıyla cümlede ayrı bir morfoloji gösteren fiillere denir.

  3. Anlam

    Sözcüklerin veya davranışların zihinde uyandırdığı izlenim.

  4. Anlam

    Bir kelimenin veya bir sözün anlattığı fikir. Anlam türlü bakımlardan sınıflara ayrılır:

  5. Anlam

    Bir kelimenin, veya kelimelerden meydana gelmesi dolayısıyla, bir cümle veya sözün anlattığı

  6. Anlam

    Kelimenin tek başına veya söz içindeki öteki ögeler ile bağlantılı olarak zihinde yarattı

  7. Anlam

    1. Bir deyimin belli bir yorumda karşılık olarak kazandığı nesne. ||Anl. yorumsal anlam. Krş.

  8. Anlam

    Bir toplum ya da toplumsal küme üyelerinin türlü ekin öğeleriyle ilgili olarak yaptıkları d

  9. Anlam

    1. Bir sözcüğün belirttiği, düşündürdüğü (şey). 2. Bir önermenin, bir tasarımın, bir

  10. Anlam Alanı

    Zihinde aynı veya birbirine yakın kavramlar oluşturan kelimelerin meydana getirdikleri ortak alan

  11. Anlam Aykırılığı

    1. Bir metinden çıkarılan anlamın asıl anlama uygun olmaması. 2. Okumada, söylemede, deyitlem

  12. Anlam Aykırılığı

    Karşıt anlamlı sözcüklerin, sözlerin bir araya gelmesi.

  13. Anlam Bayağılaşması

    (Derleme. mana bayağılanması) Bazı sözcüklerin gerçek anlamlarının, yerine göre, bayağı

  14. Anlam Bilimci

    Anlam bilimi üzerinde çalışan kimse.

  15. Anlam Bilimi

    Dildeki birimleri anlam bakımından ele alıp inceleyen dil bilimi dalı. Anlam bilimi kendi içind

  16. Anlam Birimi

    Bir dilin anlam taşıyan en küçük birimi: ev+in kapı+sı, diş+çi+lik sözlerini oluşturan bi

  17. Anlam Çıkarmak

    1) bir cümleden veya metinden yeni ve değişik bir anlam yakalamak 2) mec. yersiz ve gereksiz bir

  18. Anlam Çokluğu

    (Derleme.. çokanlamlılık) Sözcüğün birden çok anlam vermesi: Yüz, ayak, el, dil, kara vb. (

  19. Anlam Çözümlemesi

    Anlamlı birimlerin taşıdıkları ve yüklendikleri anlam inceliklerini ortaya koyma.

  20. Anlam Daralması

    Geniş kavramları olan bir sözcüğün, bu kavramlar içinden tek bir anlama bağlanabilmesi: Mal

  21. Anlam Daralması

    Bir kelimedeki anlamın genel iken az çok özel bir dereceye geçmesi. "Duymak" sözünün "işitme

  22. Anlam Daralması

    Kelimenin kavram ve anlam kapsamı bakımından bir daralmaya uğrayarak, eskiden anlattığı şeyi

  23. Anlam Değişmesi

    Anlamın daralması, genişlemesi, kayması, iyileşmesi veya bayağılaşması: Yemiş (bütün yem

  24. Anlam Değişmesi

    Bir kelimenin anlamında olan değişme ki ANLAM DARALMASI, ANLAM GENİŞLEMESİ, ANLAM İYİLEMESİ

  25. Anlam Değişmesi

    Bir kelimenin gösterdiği anlamdan az veya çok uzaklaşarak yeni bir anlam kazanması olayı. Olay

  26. Anlam Dereceleri

    Bir niteliği anlatan kelime ya ufak, büyük gibi YALIN (Positif) bir şekilde kullanılır, veya d

  27. Anlam Ekseni

    Anlam bakımından birbiriyle ilişkili bulunan kelimelerde, bu ilişkiyi doğuran ortak özellik: k

  28. Anlam Eşili

    Aynı kökten olup şekilleri birbirine yakın, anlamları bir veya az farklı kelimelere denir: Sü

  29. Anlam Genişlemesi

    Dar bir anlamda kullanılan bazı sözcüklerdeki anlamın zamanla, ilgili kavramlara yayılması: T

  30. Anlam Genişlemesi

    Bir kelimenin anlamı dar iken az çok genel bir dereceye çıkması : Terkos, Salatalık gibi.

  31. Anlam Genişlemesi

    Anlam kapsamı dar olan bir kelimenin zamanla ilgili bulunduğu kavram alanı içinde yayılarak dah

  32. Anlam İyilemesi

    Bayağı bir anlama gelen bir, kelimenin zamanla az çok yüksek bir anlam kazanması: asıl anlamı

  33. Anlam İyileşmesi

    Kötü anlamlı bir kelimenin zamanla iyi bir anlam kazınması olayı: ET.’de çok defa yablak «k

  34. Anlam Karşıtlığı

    Karşıt anlamlı sözcüklerin bilerek bir araya getirilmesi

  35. Anlam Kayması

    (Derleme. başka manaya geçiş, anlam yer değiştirmesi) Yeni bir anlam vermek üzere, sözcükler

  36. Anlam Kayması

    Daralma veya genişleme dışında olarak anlamın sadece yer değiştirmesi. îğretileme, kapsamla

  37. Anlam Kayması

    Somut veya soyut nitelikteki kelimelerin benzetme yolu ile kullanışları dolayısıyla, zamanla an

  38. Anlam Kemlemesi

    Bir kelimenin zamanla aşağılık bir anlama düşmesi : Uşak, herif gibi.

  39. Anlam Kötüleşmesi

    İyi anlamlı bir kelimenin zamanla kötü veya kötüya doğru giden bir anlam kazanması bu yönde

  40. Anlam Koyutu

    Bir arada tanım görevinde olan ilksavlardan her biri.

  41. Anlam Kuralları

    Bir dili yorumlamak amacıyla o dilin düzgün deyimlerine birer nesneyi bağlayan kurallar. Krş. y

  42. Anlam Öbeği

    Anlam bakımından birlik meydana getiren kelime öbeği : Aşağı yukarı, az çok, şöyle böyle

  43. Anlam Olayları

    Kelimelerin bağlı bulundukları kavramların ve gösterdikleri anlamların zamanla ve çeşitli se

  44. Anlam Oyunu

    (Söz sanatı terimi) Birinin söylediği bir kelimeyi öbürünün, önceki anlamdan ayrı bir anla

  45. Anlam Tonlaması

    Genel olarak kelimenin anlamı ile ilgili olan cümle tonları: Hava iyi olursa dışarı çıkacağ

  46. Anlam Vermek

    Kendince bir yargıya varmak, yorumlamak.

  47. Anlam Vurgusu

    Cümle içinde anlam bakımından ağırlık verilmek istenen kelime üzerine, o kelimenin cümledek

  48. Anlam Yükü

    Türetme veya birleştirme yolu ile kurulan bir kelimede, o kelimeyi oluşturan kök, ek gibi ögele

  49. Anlama

    1. Canlının herhangi bir nesnenin bilincine varmasını ya da onunla ilgili bilgileri edinmesini s

  50. Anlama

    1. (Genel olarak) Bir şeyi yalnızca dıştan değil, kendi içinden kavrama bir şeyin özünü, b

  51. Anlama

    Bir kavramın öğelerini birleştirerek anlamlı bir bütün oluşturma ya da bir simge, söz ya da

  52. Anlama Ruhbilimi

    Ruhsal süreçlerin betimleme yoluyla değil, sezgisel biçimde anlaşılması gerektiğini savunan

  53. Anlamazlıktan Gelmek (anlamazlığa Vurmak)

    Bir şeyi anladığı hâlde anlamamış gibi davranmak. Örn: Anlamazlığa vuruyorum, teşekkür

  54. Anlambilim

    Dilleri oluşturan simgelerle anlamları arasındaki ilişkileri inceleyen bilim.

  55. Anlambilim

    (Derleme. anlambilgisi, anlambilimi) Sözcüklerin anlam bakımından çeşitli yönlerde gelişmesi

  56. Anlambilim

    Kelime anlamlarını başka kelimelerinkilerle karşılaştırarak veya onların zaman içindeki gel

  57. Anlambilim

    Anlam öğretisi imlerle ya da sözcükler ve önermelerle, onların dile getirdiği anlam arasında

  58. Anlamdaş

    Aynı veya hemen hemen aynı anlamda olan kelimeler birbirinin anlamdaşıdır (ANLAMDAŞLIK, Synony

  59. Anlamdaş Deyimler

    Bir biçimsel dilde A ile B düzgün deyimlerinin anlamdaş deyimler olması, A ile B nin aynı dizi

  60. Anlamdaşlar Bilimi

    Anlamdaş kelimeleri inceliyen bilim.

  61. Anlamdaşlık

    (Söz sanatı terimi) Bir sözde anlamdaş veya anlamları yakın olan kelime yahut ifadelerin bir a

  62. Anlamdaşlık

    İki anlama gelen bir sözcüğün bilinerek ya da bilinmeyerek yanlış anlama alınmasından doğa

  63. Anlamlı Öğrenme

    Bir konuyu, bütün ayrıntılarını göz önünde bulundurmadan, nitelik ve anlamını kavrayacak

  64. Anlamlı Sayamak

    Bir sayıtta, belli bir amaç için gerekli sayamak özellikle, belli bir doğruluğu ya da belli bi

  65. Anlamlı Sayamak Yitimi

    Bir sayının doğruluğunu ya da duyarlığını bozacak biçimde, anlamlı bir sayamağının bir

  66. Anlamlık

    Bir kelime ailesinde bulunan ortaklaşa anlam öğesi: Vermek, vergi, verim, veri kelimelerinde anla

  67. Anlamlılık

    Bilgi erişimde, kullanıcının sorusuyla belirlediği bir kavram ya da konuyla ilgili olarak derle

  68. Anlamlılık

    Gözlemle elde edilmiş bir ölçümün, ilgili işlemler yoluyla sınamadan geçirildiğinde, rastl

  69. Anlamlılık Düzeyi

    Bir gözlemsel ölçümün, anlam taşıma değeri ya da salt rastlantıya bağlı olarak alacağı

  70. Anlamlılık Ölçümü

    Bir ölçüm sonucunun ya da bir katsayının, çeşitli düzeylerde anlamlı sayılabilmesi için a

  71. Anlamlılık Sınaması

    Sayımbilimde gözlem sonucu bulunmuş bir değerin olasılık dağılımlarının, ilgili değerler

  72. Anlamsal Çelmece

    Dilin yapısından ya da değişik dil düzeyindeki sözcük ya da terimlerin bağlaşmasından doğ

  73. Anlamsal Değişim

    Halk kültürünü oluşturan ürün ve olaylarda görülen aynı zamanda yatay oluşum adıyla anı

  74. Anlamsal Sağaltım

    Coşku yüklü sözcüklerin yanlış yorumunu düzelterek kişisel uyumu geliştirme.

  75. Anlamsal Yaklaşım

    Sözcüklerin doğru olarak kullanılmasında, dilbilgisinden çok anlama öncelik verme.

  76. Anlamsız Bağıntı

    Değişkenler arasında gözlenmiş olan ve tam bağıntı durumunu dile getiren değerden anlamlı

  77. Anlamsız Doğruluk Değeri

    Çağdaş mantıkta bir nesne ya da özelliğin başka bir dil düzeyinden yüklem alması durumunda

  78. Anlamsız Hece

    Birkaç sesli ve sessiz harfin birleşmesinden oluşan, anlamsız sözcük parçası. (Öncelikle ö

  79. Anlamsız Mutasyon

    Nokta mutasyonu sonucunda mRNA kodonlarında bir bazın değişmesi ile yeni oluşan kodonun bitiric

  80. Anlamsız Mutasyon

    DNA üzerinde hiçbir amino asit kodlamayan kodonlar üzerinde meydana gelen mutasyonlara verilen ad

  81. Anlamsız Rna

    Arenaviridae ve Bunyaviridae ailelerinde yer alan bazı virüslerde görülen, RNA diziliminin bir k

  82. Anlamsız Yanıt

    Belli bir seçenek içinde yer alacak,açıklıktan yoksun olan ve anlam verilemediği için bilgi n

  83. Anlamsızlık

    Anlamlılık sınamasından geçirilmiş bir ölçümün, sayıltılı değer sınırını aşamayar

  84. Anlamsızlık Tiyatrosu

    İnsanın doğaya ve yaşama olan giderek artan uymusuzluğunu, doğadan kopmuşluğunu ye yabancıl

  85. Anlayana Sivrisinek Saz, Anlamayana Davul Zurna Az

    Anlayışlı kimseleri en küçük bir söz bile etkiler oysa anlayışsız kimselere ne söylense y

  86. Art Zamanlı Anlam Bilimi

    Anlam biliminin bir dildeki çeşitli anlam olaylarını geçmişteki değişme ve gelişme süreçl

  87. Asıl Anlam

    Bir kelimenin karşıladığı ilk kavram, ana kavram: ayak kelimesinin asıl anlamı «insan ve hay

  88. Bayram Haftasını Mangal Tahtası Anlamak

    Şaka sözü, konu ile hiçbir ilgisi olmayacak biçimde ters anlamak.

  89. Birleşmiş Milletler, Latin Amerika Ve Karayip Ülkeleri Ekonomik Ve Sosyal Planlama Enstitüsü

    Kamunun kısıtlı kaynaklarının etkin dağıtımı, kamu yatırım projelerinin ve sosyal politik

  90. Birlikte Anlamlı Deyim

    Tek başına anlamlı olmayıp, bir ya da birden çok yönetilen deyimle bir araya geldiğinde tek b

  91. Bölgesel Planlama

    Belirli bir bölgenin kalkınmasını sağlamak amacıyla geliştirilen ve bölge düzeyinde uygulan

  92. Çobanlama

    Kır hayatını ve özellikle, çobanların aşk ve yaşayışlarını gösteren edebiyat eseri.

  93. Çok Anlamlı

    Bir kelimenin temel anlamı yanında, temel anlamı ile ilgili yeni kavramları da karşılar durumd

  94. Çok Anlamlılık

    Bir kelimede temel anlamla bağlantılı birden çok anlamın bulunması bir kelimenin, anlam geliş

  95. Çokanlamlı Soru

    Birden çok anlam taşıyan, konusunu sınırlandırmamış ya da açık bir içerikten yoksun soru.

  96. Çokanlamlılık

    Birçok anlama gelen bir kelimenin hali.

  97. Dar Anlamda Fiyat Farklılaştırması

    Tekel piyasasında firmanın ürettiği ve üretildiği anda tüketilen hizmetler ile elektrik, su v

  98. Dar Anlamda Para

    1. Paranın yalnızca bir değişim aracı olarak kullanıldığı varsayımı altında mal para, sa

  99. Devlet Planlama Teşkilatı

    Ülkenin iktisadi kaynak ve olanaklarını belirleyerek, izlenmesi gereken iktisadi, sosyal ve kült

  100. Dilinden Anlamak

    1) bir canlının çıkardığı seslerden veya onun davranışlarından ne anlatmak istediğini anl



Mesaj / Bildirim Gönderin