Aranan: Ä°ller

  1. Sağlık Bakanlığı Hudut Ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

    Telefon: 2122933674 ( 8 Hat), Adres: Kemankeş C. Karamustafa Paşa Sk. No : 21 Karaköy 34425 TÜRKİYE

  2. Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

    Doğu Dilleri ve Edebiyatları; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  3. İller İdaresi Genel Müdürlüğü

    Telefon: (312) 418 92 00, Adres: İnönü Bulvarı No:4 06644 Çankaya ANKARA TÜRKİYE

  4. İller Bankası A. Ş.

    Telefon: (312) 508 70 00, Adres: Atatürk Bulvarı No:21 Opera Ulus/ ANKARA 06053 TÜRKİYE

  5. İngilizce Yardımcı Fiiller Geçmiş Zaman 2 - Past Tense of Modal Verbs 2

    İngilizce Yardımcı Fiiller Geçmiş Zaman 2 - Past Tense of Modal Verbs 2;

  6. İngilizce Yardımcı Fiiller Geçmiş Zaman - Past Tense of Modal Verbs

    İngilizce Yardımcı Fiiller Geçmiş Zaman - Past Tense of Modal Verbs; Uzun kalmak istemedik - We did not want to stay long. Bir şey içmek istemedik - We did not want to drink anything. Rahatsız etmek istemedik - We did not want to disturb you.

  7. Türkiye’de Bitki Çeşitleri

    Türkiye, Zengin Bitki Çeşitliliğine Sahip Olan Dünyanın Sayılı Ülkelerinden Biridir. Bu Zenginlikte; İklim Çeşitliliği, Kısa Mesafelerde Değişen Yeryüzü Şekilleri, Coğrafi Konum, Jeolojik Zamanlar Boyunca Görülen İklim Değişiklikl

  8. Ä°ngilizce Ä°ki Nesneli Fiillerin Pasif Durumu

    Bazı filler cümle içinde kullanılırken iki tane nesne ile birlikte kullanılırlar. Örneğin: "give, lend, promise, send, show" fiilleri gibi. Bu iki nesneden birisi kişi diğeri de nesne olabilir. Aşağıdaki örneklere bakalım:

  9. Türkiye’de Yüzey Şekilleri

    Yer şekilleri Dağlar, Ovalar Ve Platolar Olarak Sınıflandırılır. Birinci zamanda oluşmuş masif arazilere rastlanır. (Ilgaz dağları, Yıldız dağları, Menteşe masifi, Bitlis masifi, Kırşehir masifi)

  10. İngilizce Bildirimde Bulunurken Kullanılan Fiiller

    Söylenen bir cümleyi rapor ederken, kişinin söylediği kelimelerin aynılarını söylemek zorunda değiliz. Bazı fiiller cümlenin anlamını özetlemek için kullanılabilir:

  11. İzohipslerin Özellikleri

    Deniz seviyesine göre aynı yükseltide bulunan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen kapalı eğrilere izohips, bu yöntemle yerşekillerinin gösterilmesine de izohips yöntemi denir.

  12. Fransa Paris Ticaret Müşavirliği

    Telefon: 00 33 1 45 25 29 63, Adres: Ambassade de Turquie Bureau du Conseiller Commercial 16 Avenue de Lamballe 75016 Paris

  13. Fransa Lyon Ticaret AtaÅŸeliÄŸi

    Telefon: 00 33 472 83 98 40, Adres: Ambassade De Turquie Bureau du Conseiller Commercial 87 Rue de Séze 69006 Lyon/FRANCE

  14. Akarsularda Biriktirme Åžekilleri

    Akarsu gücünün azaldığı yerde taşıdığı maddeleri biriktirmeye başlar. Gücünün azaldığı yerde önce iri maddeleri, gücünün tamamen azaldığı yerde ise ince maddeleri biriktirirler. Bundan dolayı akarsu biriktirmesi ile oluşan yer

  15. Polen Faydaları

    Çiçeklerin ortasında bulunan erkek üreme hücresidir. Ancak mikroskop altında görülebilen bu hücreler 10 yıl dayanabilecek kadar canlıdırlar ve o bitkinin tüm genetik ve diğer özelliklerini taşır, döllenmeyi sağlayarak nesillerin devamı

  16. Çek Cumhuriyeti Prag Ticaret Müşavirliği

    Telefon: 00 420 224 311 944 00 420 224 311 402/16, Adres: Ambassade De Turquie Bureau du Conseiller Commercial Na Orechovce 69 162 00 Prague 6

  17. Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

    Batı Dilleri ve Edebiyatları ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  18. Türkiye Topraklarının Oluşumu

    Ülkemiz toprak çeşitleri yönünden dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır.Türkiye topraklarının oluşumunu etkileyen faktörler çok çeşitlidir. Bunlar iklim, bitki örtüsü, ana materyal, zaman, yeryüzü şekilleridir. Türkiye de görü

  19. İskambil Kağıtlarındaki Şekillerin Anlamı Nedir?

    Oyun kartlarının nerede ve ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmiyor. 7. ve 10. yüzyıllar arasında Çin’de ortaya çıktığı ve 13. yüzyılda Marco Polo tarafından Avrupa’ya getirildiği tahmin ediliyor. Hindistan’dan veya Arabista

  20. Belçika Brüksel Ticaret Müşavirliği

    Telefon: +32 2 513 94 28 +32 2 514 29 78, Adres: Ambassade de Turquie Bureau du Conseiller Commercial Rue Montoyer 4 1000 Brussels BELGIUM

  21. Ä°ngilizce Otelde - In the Hotel

    İngilizce Otelde - In the Hotel; Boş bir odanız var mı - Do you have a vacant room? Ben bir oda rezerve ettim - I have booked a room. Benim adım Müller - My name is Miller.

  22. Kelime Öğrenme - Şekiller

    İngilizce Kelime Öğrenme; Şekillerin isimlerini öğrenin / Shape Name

  23. Sirk Çadırları Niçin Daire Biçimindedir?

    18. yüzyıla gelinceye kadar, cambazlık, ateş yutma vb. gösteriler sokaklarda halka, saraylarda ise asillere yapıyordu. Philip Astley, bugünkü modern sirklerin kurucusu kabul edilir.

  24. Osmanlı Ekonomisi Tüketim

    Osmanlı Devleti’nde tüketim alışkanlıkları köylerde, kasabalarda ve şehirlerde yaşam şekillerine göre farklılık göstermiştir.

  25. Türkiye’de Rüzgarların Oluşturduğu Şekiller

    Ülkemizde rüzgarlar genelde bitki örtüsünün yağış olduğu İç Anadolu. G. Doğu Anadolu ve d.Anadolu bölgeleri ile delta ovalarında aşındırma ve biriktirme yaparak etkili olurlar.

  26. Türkiye’de Buzulların Oluşturduğu Şekiller

    Yağan karın erimesi ve tekrar donması sonucu buzullar oluşur. Günümüzden soğuk ve az yağışlı olan devreye buzul devresi denir. Buzullar, güneş ışını az olan dağların kuzeye bakan yamaçlarında oluşmuştur.

  27. Türkiye’de Akarsuların Oluşturduğu Şekiller

    Akarsuların oluşturduğu yüzey şekilleri aşındırmadan ve biriktirmeden oluşan şekiller olmak üzere iki gruba ayrılır.

  28. Fiiller (Eylemler) Türleri, Özellikleri

    Kelime (Sözcük): Cümlenin anlamlı en küçük birimine ya da bazen tek başına anlamı olmadığı hâlde (edatlar) cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime (sözcük) denir.

  29. Zarflar Türleri ve Özellikleri

    Fiillerin, fiilimsilerin, sıfatların ya da kendi türünden olan kelimelerin anlamlarını türlü yönlerden (yer-yön, zaman, durum, miktar, soru) etkileyen; onları belirten, dereceleyen sözcüklere zarf denir.

  30. Mezopotamya Uygarlığı

    Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan ve verimli arazilerden oluşan geniş bölgeye MEZOPOTAMYA adı verilir. Mezopotamyada kurulan devletler şunlardır: Sümerler, Akadlar, Elamlar, Babiller, Asurlular

  31. Canlılık ve Çevre

    Ototroflar (Üreticiler) İnorganik maddelerden organik madde sentezlerler. En fazla bulunan gruptur. İki tiptir. Fotosentetikler: Işık enerjisini kullanırlar. Klorofilleri vardır. Örnek: Yeşil bitkiler,bakteriler ve mavi-yeşil algler.

  32. Asya Kıtasının Genel Özellikleri

    Asya kıtasındaki yer şekillerinin oluşumunda kıtada etkili olan Huron, Kaledonya, Hersinya ve Alp Himalaya kıvrım sistemi etkili olmuştur.

  33. Uygarlığın Doğuşu İlk Uygarlıklar

    Mezopotamya uygarlığı (Sümerler-Akadlar-Elamlar-Babiller-Asurlular)

  34. Altay Dil Birliğini Kabul Etmeyenler ve Çekimser Kalanlar

    Altay dil birliğ i teorisine karşı olanlar; yani Türk, Moğol, Tunguz (belki Kore ve Japon) dillerinin ortak bir atadan geldiği görüşüne karşı olanlar da vardır.

  35. Altay Dilleri Teorisi

    Ural-Altay dillerinin Altay dil grubunu oluşturan, Türk, Moğol, Tunguz-Mançu (belki Kore ve Japon) dillerinin akrabalığ ına inanan yani bu dillerin ortak bir kaynaktan geldiği görüşünü savunan ve bunu tespit etmeye çalışan teoriye, Altay D

  36. Ä°ngilizce Ãœlkeler ve Diller - Countries and Languages

    İngilizce Ülkeler ve Diller - Countries and Languages; Konuşma kalıpları. Fransa Avrupada, Mısır Afrikada

  37. Türkiye Akarsularının Genel Özellikleri

    Yatak eğimleri fazladır. Bunun sonucunda; Akış hızları fazladır, Aşındırıcı etkileri fazladır, Enerji potansiyelleri yüksektir, Ulaşıma elverişli değillerdir, Rejimleri düzensizdir.

  38. Ural ve Altay Dilleri

    Ural-Altay dilleri, dil bilginlerinin yapmış olduğu çalışmalarla Ural ve Altay dilleri olmak üzere iki gruba ayrılmıştır (bk. Tablo. 1.1) . Bu ayrımı başlatan kişi Wilhelm Schott (1802-1889)’tur.

  39. Akarsu Aşınım Şekilleri

    Vadi, Çentik, Boğaz, Kanyon vadi, Tabanlı vadi, Menderes, Dev kazanı, Peneplen, Peribacaları, kırgıbayır, plato

  40. Ural - Altay Dil Ailesi

    Asya’nın Büyük Okyanus kıyılar ından, Orta Avrupa’ya ve Akdeniz kıyılarına kadar uzanan alanda konuşulan Ural-Altay dil ailesi, Ural ve Altay dilleri olmak üzere iki gruba ayrılır.

  41. Adaçayı Faydaları

    Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

  42. Yapıları Bakımından Diller

    Yalınlayan (Tek Heceli) Diller. Bağlantılı ve Kaynaştıran (Eklemeli) Diller. Bükümlü (Çekimli) Diller

  43. Erzurum Arkeoloji Müzesi

    Erzurum ve çevre illerden çeşitli şekillerde kazandırılan eserlerin sergilendiği müze, 1942 yılında Çifte Minareli Medrese’de faaliyete geçmiş, 1967 yılında yeni binasına taşınmıştır.

  44. Ilgaz Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Dağ ve Kar Sporları, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Batı Karadeniz Bölgesi’nde,Çankırı ve Kastamonu illerisınırları içinde yer almaktadır.

  45. Küre Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğal yaşlı orman, biyolojik çeşitlilik, jeolojik ve jeomorfolojik oluşumlar, kültürel yapı ve arkeolojik kalıntılar. Batı KaradenizBölgesi’nde Kastamonu ve Bartın illeri sınırları içindeyer almaktadır.

  46. Saklıkent Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü ve fauna, Hidrolojik yapı, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Olta Balıkçılığı, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nde, Antalya ve Muğla illeri sınırları içinde yeralmaktadır.

  47. Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Tarih, Sarıçam Yayılışı, Yaban hayatı Zenginliği. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Kars ve Erzurum illeri sınırlarıiçinde yer almaktadır.


  1. Adapazarı » Adapazarı Prof. Dr.tansu Çiller Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Cumhuriyet Mah. 192 Nolu Sk. No: 25 Adapazarı / Sakarya

  2. Sarıveliler » Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız İlkokulu

    Adiller Mah. Duraklar Sk. No: 2 İç Kapı No: A Sarıveliler / Karaman

  3. Sarıveliler » Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız Ortaokulu

    Adiller Mah. Duraklar Sk. No: 2 İç Kapı No: A Sarıveliler / Karaman

  4. Melikgazi » Ahmet Kirazgiller İlkokulu

    Osman Kavuncu Mah. Ersu Sk. Ahmet Kirazgirler İ.ö.o Blok No: 24 Melikgazi / Kayseri

  5. Gördes » Çiğiller 75.yıl İlkokulu

    Çiğiller Mah. Merkez Sk. No: 36 Gördes / Manisa

  6. Gördes » Çiğiller 75.yıl Ortaokulu

    Çiğiller Mah. Merkez Sk. No: 36 Gördes / Manisa

  7. Sungurlu » Çingiller İlkokulu

    Çingiller Köyü No: 9 Sungurlu / Çorum

  8. MERKEZ » CIPILLER ECZANESI

    MERKEZ EFENDI MAH.8 EYLUL CAD. 175A MERKEZ-MANISA

  9. MERKEZ » CIPILLER ECZANESI

    MERKEZ EFENDI MAH 8 EYLUL CAD NO 175/A

  10. MANISA » CIPILLER ECZANESI

    MERKEZ EFENDI MAH.8 EYLUL CAD.

  11. Şehzadeler » Hacıhaliller Şehit Hikmet Onan İlkokulu

    Hacıhaliller Mah. Pehlivan Sk. No: 1 Şehzadeler / Manisa

  12. Şehzadeler » Hacıhaliller Şehit Hikmet Onan Ortaokulu

    Hacıhaliller Mah. Pehlivan Sk. No: 5 Şehzadeler / Manisa

  13. Kiraz » Haliller İlkokulu

    Haliller Mah. Merkez Sk. No: 185 İç Kapı No: 1 Kiraz / İzmir

  14. Kiraz » Haliller Ortaokulu

    Haliller Mah. Merkez Sk. No: 185 İç Kapı No: 3 Kiraz / İzmir

  15. Yenimahalle » İller Bankası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (okulu)

    Çamlıca Mah. 147 Cad. Otizmli Çocuklar Mrkz. Blok No: 7d Yenimahalle / Ankara

  16. Yenimahalle » İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ı. Kademe

    Çamlıca Mah. 147 Cad. Otizmli Çocuklar Mrkz. Blok No: 7d Yenimahalle / Ankara

  17. Yenimahalle » İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ıı.kademe

    Çamlıca Mah. 147 Cad. Otizmli Çocuklar Mrkz. Blok No: 7d Yenimahalle / Ankara

  18. Palandöken » Kayak Yolu Çimento Müstahsilleri İşveren Sendikası İlkokulu

    Yunusemre Mah. Uğurlu Sk. No: 6 Palandöken / Erzurum

  19. Palandöken » Kayak Yolu Çimento Müstahsilleri İşveren Sendikası Ortaokulu

    Yunusemre Mah. Uğurlu Sk. No: 6 Palandöken / Erzurum

  20. Kiraz » Kiraz 2 Nolu Haliller Aile Sağlık Merkezi

    Haliller Köyü No: Kiraz / İzmir

  21. Hendek » Merkez Yeşiller Aile Sağlığı Merkezi

    YeÅŸiller M. 701 S. N:46 / 1 Hendek

  22. Etimesgut » Özel Abc Nitelikli İlkeli Nesiller Anaokulu

    Eryaman Mah. Dil Devrimi Cad. Güzel Ankara Evleri Blok No: 4 İç Kapı No: 2 Etimesgut / Ankara

  23. Konak » Özel Akademik Batı Dilleri Eğ. Kurumu Yabancı Diller Kursu

    İsmet Kaptan Mah. 1371 Sk. No: 5 İç Kapı No: 301 Konak / İzmir

  24. Şehzadeler » Özel Akademik Batı Dilleri Eğitim Kurumu Yabancı Diller Kursu Manisa Şubesi

    1.anafartalar Mahallesi Hükümet Caddesi No:53 Kat:1-2 Şehzadeler / manisa

  25. Adapazarı » Özel Atagün Batı Dilleri Yabancı Dil Kursu

    Semerciler Mah. 784 Nolu Sk. No: 5 İç Kapı No: 101 Adapazarı / Sakarya

  26. Etimesgut » Özel Ayşe Saday Yabancı Diller Kursu

    Eryaman Mahallesi Akıncı Caddesi No:33 / 3 Etimesgut- Ankara

  27. Kadıköy » Özel Batı Dilleri Merkezi Dershanesi

    Göztepe Mah. Bağdat Cad. Yeni Sey Blok No: 229 İç Kapı No: B Kadıköy / İstanbul

  28. Kadıköy » Özel Batı Dilleri Merkezi Özel Dil Kursları

    Göztepe Bağdat Caddesi No:229 / 1 A Kat: 3-4 Kadıköy-istanbul

  29. İzmit » Özel Çağdaş Diller Eğitim Merkezi Kursu (çadem 2 Şube)

    Ömerağa Mah. Cumhuriyet Cad. No: 108 İzmit / Kocaeli

  30. Manavgat » Özel Ferda Yabancı Diller Kursu

    Y.hisar Mah. Tugayoğlu Cad. No: 5 İç Kapı No: A Manavgat / Antalya

  31. Şehitkamil » Özel Gaziantep Formül Yabancı Diller Ve Meslek Kursu

    İncilipınar Mahallesi Nail Bilen Caddesi No:12 / a

  32. Şahinbey » Özel Gaziantep Zirve Yabancı Diller Ve Meslek Kursu

    Atatürk Bulvarı No:52

  33. Şehitkamil » Özel Gür Hanedan Yabancı Diller Ve Meslek Kursu

    Batıkent Mahallesi Adnan İnanıcı Caddesi No:27 / e

  34. Kepez » Özel Haluk Demirtaş Dil Öğretim Merkezi Yabancı Diller Eğitim Kursu

    Kültür Mah. 3821 Sk. Kaymak Apt. Sitesi No: 5 İç Kapı No: 3 Kepez / Antalya

  35. Nizip » Özel İlk Seri Yabancı Diller Meslek Kursu

    Eyüp Sultan Mah. Kanuni Sultan Süleyman Bul. Necat Özerol Sitesi No: 8 İç Kapı No: 8 Nizip / Gaziantep

  36. Kızılcahamam » Özel Kızılcahamam Nitelikli İlkeli Nesiller Anaokulu

    Akçay Mah. Gençlik Cad. Anaokulu Blok No: 28z4 Kızılcahamam / Ankara

  37. Manavgat » Özel Manavgat Berlin Yabancı Diller Kursu

    Bahçelievler Mah. 5024 Sk. No: 1 İç Kapı No: 8 Manavgat / Antalya

  38. Manavgat » Özel Manavgat Sönmez Yabancı Diller Kursu

    Aşağıhisar Mah. Antalya Cad. No:33 K:7 D: 4 Manavgat / Antalya

  39. Ataşehir » Özel Minik Nesiller Anaokulu

    İçerenköy Mah. Şehit İsmail Öz Sk. No: 3 İç Kapı No: 1 Ataşehir / İstanbul

  40. Üsküdar » Özel Nitelikli Umutlu Nesiller İlkokulu

    Burhaniye Mahallesi Hacı Reşitpaşa Sokak No:18 Üsküdar / istanbul

  41. Gölcük » Özel Renkli Dilleryabancı Dil Kursu

    Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No.12 Gölcük / kocaeli

  42. Bodrum » Özel Sağlıklı Nesiller Etüt Ve Eğitim Merkezi

    Yeniköy Mahallesi Turgutreis Caddesi İmbat Çıkmazı No:9 Bodrum / Muğla

  43. Fethiye » Özel Uluslararası Akdeniz Akademisi İşletme Ve Yabancı Diller Kursu

    Ölüdeniz Mah. Likya Cad. Bilgi Turizm Tesisi Sitesi A Blok No: 22-1 Fethiye / Muğla

  44. Şahinbey » Özel Ünsal Ören Kpss Matematik Yabancı Diller Kursu

    Alleben Mah. Atatürk Bul. Kırkayak İş Mrk. Sitesi No: 48 İç Kapı No: 1 Şahinbey / Gaziantep

  45. Suluova » Özel Yeni Nesiller Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Hacı Bayram Mahallesi Şehit Üsteğmen Serhat Yurtbaşı Caddesi No:488 Suluova / amasya

  46. Kadıköy » Özel(medikasev)yabancı Diller Ve Sanat Eğitimi Kursu

    Osmanağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No: 14 İç Kapı No: 1 Kadıköy / İstanbul

  47. Karşıyaka » Özgiller Dalan İlkokulu

    Fikri Altay Mah. 6226 Sk. No: 22 Karşıyaka / İzmir

  48. Zile » Prof.dr.tansu Çiller İlkokulu

    Zincirlisüfla Mah. Galata Sk. No: 9 Zile / Tokat

  49. Merkez » Terkehaliller İlkokulu

    Terkehaliller Köyü Mutaf Mevkii No: 11 Merkez / Bartın

  50. Ümraniye » Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

    Site Mah. Finans Cad. C Blok No: 11 İç Kapı No: 1 Ümraniye / İstanbul

  51. Zeytinburnu » Türkiye Hudut Ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

  52. Merkez » Uluslararası Yabancı Diller Kurumu Kursu(uydk)

    Ahievran Mah. Mehmet Ali Yapıcı Bul. No: 2 Merkez / Kırşehir

  53. DUZICI » YESILLER ECZANESI

    REFIK CESUR BLV.NO:548

  54. Hendek » Yeşiller İlkokulu

    Çamlıca Mah. Yıldırım (yeşiller) Cad. No: 68 Hendek / Sakarya

  55. Hendek » Yeşiller Ortaokulu

    Çamlıca Mah. Yıldırım (yeşiller) Cad. No: 68 Hendek / Sakarya


  1. Ağaç Kurbağasıgiller

    Ä°ki yaÅŸamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaÅŸamlılar (Anura) takımının, obruk Ã

  2. Ağaç Tavuğugiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, tavuksular (Galliformes) takımının, tavuklar (Galli) alt takımınd

  3. Ağaç Tırmaşık Kuşugiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, ince uzun gagalı, büy

  4. Ağaç-tavuğugiller

    (Cracidae, (Lat. crax = ağaç-tavuğu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının tavuksu

  5. Ağaçkakangiller

    Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının gökkuzgunumsular(Coraciiformes) takımından, k

  6. Ağaçkakangiller

    (Picidae, Lat. picus = ağaçkakan):Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ağaçkakanl

  7. Agaçkurbağasıgiller

    (Hylidae, Yun. hyle = ağaç, orman): Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar (Amphibia) sınıfının ku

  8. Agamagiller

    Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımının, kertenkeleler (

  9. Agamagiller

    (Agamidae, Karibçe agama=bir tip kertenkele): Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Reptilia) sınÄ

  10. Agutigiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takımının, yalın dişliler (Simplicid

  11. Agutigiller

    (Agoutidae Ä°sp. agouti = bir tip kemirici): Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfınÄ

  12. Akbabagiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, kartallar (Falconiformes) takımının, gündüz yırtıcıları (Acci

  13. Akbabagiller

    (Vulturidae, Lat. vulture = akbaba): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının kartallar (

  14. Akçaağaçgiller

    Yaprakları karşılıklı dizilişli, çiçekleri er dişi ya da tek eşeyli, çanak ve taç yaprak

  15. AkciÄŸersiz Semendergiller

    (Yun. plethys: doluluk odon: diÅŸ) Ä°ki yaÅŸamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruklu iki yaÅŸamlÄ

  16. AkciÄŸersiz Semendergiller

    (Plethonidae, Yun. plethys = doluluk, odon=diÅŸ) Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar (Amphibia) sınÄ

  17. Akraba Diller

    Aynı anadilden gelen diller: Türkçe ile Moğolca Fransızca ile İngilizce gibi.

  18. Akraba Diller

    Aynı ana dilden gelen, aralarında yapı ve söz varlığı bakımından yakınlıklar bulunan ve b

  19. Alabalıkgiller

    Çeşitli türleriyle birçok asalak solucana arakonakçılık eden balıklar familyası.

  20. Alabalıkgiller

    Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, yumuşak yüzgeçliler (Malacopterygii) alt takımından

  21. Alabalıkgiller

    (Salmonidae, Lat. salmo = alabalık): Omurgalı hayvanlardan kemikli-balıklar (Teleostei) takımın

  22. Alaycı Kuşgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscine

  23. Alaycıkuşgiller

    (Mimidae, Lat. mimus=alaycı kuÅŸ): Omurgalı hayvanlardan kuÅŸlar (Aves) sınıfının ötücü-kuÅ

  24. Alışkanlık Fiilleri

    Fiil kök ve gövdelerine geniş zaman sıfat-fiili ve ol- yardımcı fiili getirilerek kurulan karm

  25. Altı Yanklıgiller

    (Yun. hex: altı ankhein: boğmak) Omurgalı hayvanlardan, balıklar (Pisces) sınıfının, köpek

  26. Altın Köstebekgiller

    (Yun. khrysos: altın khloros: açık yeşil) Memeliler (Mammalia) sınıfının, böcekçiller (Ins

  27. Altın-köstebekgiller

    (Chrysochloridae, (Yun. khrysos = altın, khloros = açık yeşil)) Omurgalı hayvanlardan memeliler

  28. Altıyarıklıgiller

    (Hexanchidae), (Yun. hex = altı, Yun.ankhein = boğmak): Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces)

  29. Amerika Deve KuÅŸu Giller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, Amerika deve kuşları (Rheae) takımından, üç parmaklı, uzun boyl

  30. Amerika DevekuÅŸugiller

    (Rheidae), (Lat. rhea = Amerika devekuşu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının Amer

  31. Amerika Sarıasmasıgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscine

  32. Amerika-sarı-asmasıgiller

    (İcteridae), (Yun. ikteros = sarı-asma)) Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ötü

  33. Arap Bülbülügiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscine

  34. Arap Tavşanıgiller

    Kemiriciler (Rodentia) takımının, sıçanımsılar (Myomorpha) bölümünden, ön bacakları kıs

  35. Arap-bülbülügiller

    (Pycnonotidae, (Lat. pycnonotus = Arap bülbülü) Omurgalı hayvanlardan kuÅŸlar (Aves) sınıfınÄ

  36. Arap-tavşanıgiller

    (Jaculidae, anlamdaş. Dipodidae), (Lat. jaculus = Arap tavşanı, Yun. dipous = iki ayaklı):Omurga

  37. Ard-ayaklı-kertenkeleğiller

    (Pygopodidae),(Yun. pygo=sağrı,Yun. podos = ayak), Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Rep-tilia

  38. Ardıç Kuşugiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscine

  39. Arı Kuşugiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) akımının, gökkuzgunlar (Coraciae

  40. Arıkuşugiller

    (Meropidae), (Lat. merops-arı kuşu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının gök-kuzg

  41. Art Ayaklı Kertenkelegiller

    (Yun. pygo: sağrı pous: ayak) Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamat

  42. Arteryo-kapiller Damarların Yeniden Dolma Zamanı

    Özellikle etçillerde, dudak iç yüzünde mukoza üzerine parmakla basınç yapılarak iskemi sağ

  43. Asya Dolar Tahvilleri

    Singapur ve Hong Kong piyasalarında işlem gören dolar cinsinden tahviller.

  44. Atgiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfının, toynaklılar (Ungulata) üst takımının, tek parmaklılar (Per

  45. Atgiller

    Zoolojik sınıflandırma içerisinde at, eşek, katır, zebra gibi tek tırnaklı türlerin bulundu

  46. AtkuyruÄŸugiller

    Yaprakları büyüme noktalarında kın şeklinde körelmiş, verimli gövdeler beyaz ya da kahveren

  47. Avurdu Keseligiller

    (Yun. geo: yer, toprak mys: sıçan) Memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takÄ

  48. Avurdu-keseligiller

    (Geomydae), (Yun. geo- = yer, toprak, Yun.mys = sıçan): Omurgalı hayvanlardan memelier (Mammalia)

  49. Ay Balığıgiller

    Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, çengel çeneliler (Pl

  50. Aybalığıgiller

    (Molidae), (Lat. mola = ay balığı) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikl

  51. Ayıgiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfının, etçiller (Carnivora) takımının, köpeÄŸimsiler (Arctoidea) Ã

  52. Ayıgiller

    (Ursidae), (Lat. ursus = ayı) : Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etçiller

  53. Ayrılı Diller

    Kelimeleri değişmez olup çoğu tek hecelilerden ibaret bulunan ve bunların gramer ilgileri cüml

  54. Az DiÅŸligiller

    (Yun. oligos: az, odonto: diş) Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamat

  55. Az-diÅŸligiller

    (Oligodontidae): (Yun. oligos = az,Yun. odonto- = diş): Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Repti

  56. Baklagiller

    Yaprakları parçalı, çiçekleri er dişi, çanak yaprakları 5'li ve birleşik, taç yaprakları

  57. Balcıgiller

    (Yun. meli: bal phagein: yemek) Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takı

  58. Balcıgiller

    (Meliphagidae), (Yun. meli = bal, Yun.phagein=yemek) Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfı

  59. Balçık Balığıgiller

    (Yun. lepidotos: pulsu seiren: siren) Balıklar (Pisces) sınıfının, akciğerli balıklar (Dipnoi

  60. Balçıkbalığıgiller

    (Lepidosirenidae), (Yun. lepido- = pul, Yun.seiren = siren,) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisce

  61. Balık Kartalıgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, kartallar (Falconiformes) takımının, gündüz yırtıcıları (Acci

  62. Balık Yiyen Yarasagiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, küçük yarasalar (Microch

  63. Balık-kartalıgiller

    (Pandionidae), (Yun. Pandion = Atinada bir kral adı): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıf

  64. Balık-yiyen-yarasagiller

    (Noctilionidae), (Lat. noctilio = gece yarasası): Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınÄ

  65. Balıkçılgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, leyleksiler (Ciconiiformes) takımından, çoğunlukla uzun bacaklı v

  66. Balıkçılgiller

    (Ardeldae), (Lat. ardea = balıkçıl kuşu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının le

  67. Ballıbabagiller

    Gövdeleri dört köşeli, yaprakları basit ya da parçalı, karşılıklı ya da dairesel diziliş

  68. Barbunyagiller

    Yaprak solucan arakonakçısı türleri de bulunan balıklar familyası.

  69. Barbunyagiller

    Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçliler

  70. Barbunyagiller

    (Mullidae): (Lat. Mullus = barbunya) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli

  71. Basiller Hemoglobinüri

    Sığır ve koyunlarda bazen de keçilerde ve domuzlarda akut seyirli, Clostridium haemolyticum’dan

  72. BaÅŸtankaragiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, ufak yapılı, zayıf g

  73. BaÅŸtankaragiller

    (Paridae), (Lat. parus = baştankara) Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ötücü-k

  74. Bataklık Kırlangıcıgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, yağmur kuşları (Charadriiformes) takımının, çamur koşarları (

  75. Bataklık-kırlangıcıgiller

    (Glareolidae), (Lat. glarea = çakıllı kum): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının y

  76. BaykuÅŸgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, gece yırtıcıları (

  77. BaykuÅŸgiller

    (Strigidae), (Lat. strix = baykuş): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının gök-kuzgun

  78. Beyaz Balinagiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfından, boyun omurları kaynaşmamış, sırt yüzgeçleri olmayan, soğ

  79. Beyaz Gözlügiller

    (Yun. zoster: kuşak ops: göz) Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takı

  80. Beyaz-gözlügiller

    (Zosteropidae), (Yun. zoster = kuşak, Yun.Ops = göz): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sını

  81. Bin Bir Delik Otugiller

    Yaprakları basit, karşılıklı dizilişli ya da nadiren dairesel dizilişli, çanak ve taç yapra

  82. BitiÅŸimli Diller

    Gramer ilgileri, köke türlü ekler bitiştirilmekle anlatılan diller.

  83. Bitki-kesengiller

    (Phytotomidae), (Yun. phyton = bitki, Yun.tomia = kesme): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sın

  84. Bitkikesengiller

    (Yun. phyton: bitki tome: kesme) KuÅŸlar (Aves) sınıfının, ötücü kuÅŸlar (Passeriformes) takÄ

  85. Bıyıklı Baştankaragiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, bıyıklı baştankara

  86. Boagiller

    Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımının, yılanlar (Ophi

  87. Boagiller

    (Boidae), (Lat. boa=boa yılanı): Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Reptilia) sınıfının pul

  88. Böcekçiller

    Memeliler (Mammalia) sınıfının, etenliler (Placentalia) alt sınıfından, küçük boylu, böce

  89. Böcekçiller

    (İnsectivora), (Lat. insectum = bölünmüş, Lat. vorare=yemek), Omurgalı hayvanlardan memeliler

  90. Boncuklu Kertenkelegiller

    (Yun. helos: tırnakderma: deri) Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squama

  91. Boncuklu-kertenkelegiller

    (Helodermatidae), (Yun. helos = tırnak, Yun.derma=deri): Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Rept

  92. Borazan KuÅŸugiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, bataklık kuşları (Grallae) takımından, Güney Amerika'da yaşayan

  93. BorazankuÅŸugiller

    (Psophidae), (Lat. psophia = borazan kuşu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının bat

  94. Boylu KuÅŸgiller

    (Yun. aipys: yüksek omis: kuş) Kuşlar (Aves) sınıfının, karinasızlar (Ratitae) bölümünün

  95. Boylu-kuÅŸgiller

    (Aepyornithidae), (Yun. aipys = yüksek, Yun.ornis=kuş): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sın

  96. Boynuz DiÅŸligiller

    (Yun. keras: boynuz odon: diÅŸ) Balıklar (Pisces) sınıfının, akciÄŸerli balıklar (Dipnoi) takÄ

  97. Boynuz-diÅŸligiller

    (Ceratodidae), (Yun. keratos = boynuz, Yun.odon = diş) : Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces)

  98. Boynuzlu Gagalıgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, gökkuzgunlar (Coracia

  99. Boynuzlu KuÅŸgiller

    Kuşlar (Aves) sınıfının, kazsılar (Anseriformes) takımının, boynuzlu kuşlar (Palamedeae) a

  100. Boynuzlu-gagaiigiller

    (Bucerotidae), (Yun. Boukeros = boynuzlu): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının gök-



Mesaj / Bildirim Gönderin