Aranan: Şekil

  1. Niçin Kar Yağıyor?

    Kış aylarında güneş ışınları çok güçlü olmadığı için, bulutların bulundukları yüksekliklerde hava sıcaklığı çok düşük olunca, yükselen su buharı, sublime denilen şekilde sıvı hale geçmeden, bu aşamayı atlayarak doğruda

  2. Un Neden Çok Tehlikeli Bir Patlayıcıdır?

    Havada toz olarak asılı duran karbonhidratın miktarı, bir metreküpte 50 gramı aşınca herhangi bir şekilde tutuşturulduğunda patlar. Un tozları o kadar küçüktür ki, anında yanar ve bu yangın diğerlerine zincirleme yayılır.

  3. İnsanlar Yiyeceklerini Neden Pişirerek Yerler?

    Genel açıklamalara göre, pişirildikçe yiyecekler yumuşamakta, yemek ve hazım kolaylaşmaktadır. Bu şekilde onları küçük parçalara ayırarak yiyebildiğimiz için, zaman ve enerji kaybı en aza indirilmiş olur. Ayrıca pişirilen yiyeceklerd

  4. Kuru Temizleme Nasıl Yapılıyor?

    Elbiseler, kuru temizleyicide su yerine bu çözücü ile yıkanır. Çözücü buharlaşmasın, havayı kirletmesin ve tekrar kullanılabilsin diye her seferinde bir yerde toplanır. Bu şekilde temizlenen giysiler, ütülenince yeni gibi dururlar.

  5. Yağmurda Karıncalara Niçin Bir Şey Olmuyor?

    Ne var ki, karıncalar yağmur ve seller altında bu şekilde nefeslerini tutarak mücadele vermiyorlar. Yağmuru hissedince yuvalarına giriyorlar ve giriş yollarını tıkıyorlar. Ateş karıncası denilen bir türünde ise karıncalar birbirlerine tu

  6. Türkiye’de Bitki Çeşitleri

    Türkiye, Zengin Bitki Çeşitliliğine Sahip Olan Dünyanın Sayılı Ülkelerinden Biridir. Bu Zenginlikte; İklim Çeşitliliği, Kısa Mesafelerde Değişen Yeryüzü Şekilleri, Coğrafi Konum, Jeolojik Zamanlar Boyunca Görülen İklim Değişiklikl

  7. Türkiye’de Yüzey Şekilleri

    Yer şekilleri Dağlar, Ovalar Ve Platolar Olarak Sınıflandırılır. Birinci zamanda oluşmuş masif arazilere rastlanır. (Ilgaz dağları, Yıldız dağları, Menteşe masifi, Bitlis masifi, Kırşehir masifi)

  8. Dış Kuvvetler

    Yeryüzünün aşınma, taşıma ve birikim faaliyetleriyle şekillenmesinde etkin rol oynar. Dış kuvvet ve süreçlerin etkisi, iklim ve topoğrafya gibi koşulların da etkisiyle bölgeden bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

  9. İklimin Etkileri

    İklim, canlı yaşamı etkileyen en önemli unsurdur. Ayrıca yeryüzünün şekillenmesinde de önemli bir rol oynar. İklimin etkilerini üç ana başlık altında toplayabiliriz:

  10. İzohipslerin Özellikleri

    Deniz seviyesine göre aynı yükseltide bulunan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen kapalı eğrilere izohips, bu yöntemle yerşekillerinin gösterilmesine de izohips yöntemi denir.

  11. Akarsularda Biriktirme Şekilleri

    Akarsu gücünün azaldığı yerde taşıdığı maddeleri biriktirmeye başlar. Gücünün azaldığı yerde önce iri maddeleri, gücünün tamamen azaldığı yerde ise ince maddeleri biriktirirler. Bundan dolayı akarsu biriktirmesi ile oluşan yer

  12. Vurgun Yemek Nedir, Nasıl Olur?

    Oksijen dokularda kullanıldığından sorun yaratmaz, ama özellikle azot gazı damarlarda süratle genleşerek, damar tıkanıklığı, akciğer yırtılması ve hatta felç gibi önemli vücut hasarlarına yol açar. Bu şekilde vurgun yiyenler, süra

  13. Boks Ringleri Niçin Dört Köşedir?

    Seyirci miktarı artınca bu usulü uygulamak zorlaştı. Yere dikilen kazıklara ip bağlanarak boks yeri belirlenmeye başlandı. Tabii ki bu iş için en uygun şekil kare idi.

  14. Gazeteler Niçin Enine Düzgün Yırtılamıyor?

    Bir gazete kağıdında ağacın lifleri yukarıdan aşağıya olacak şekilde gelir. İşte bu sebeple bir gazete sayfasını düşey olarak yırtarsanız, yırtık, liflerin yolunu takip ederek düzgün bir şekilde aşağıya kadar iner.

  15. Girişimcilik Öğrenilebilir mi?

    Girişimci pazardaki fırsatları belirleyen, fırsatları veya ihtiyaçları iş fikrine dönüştüren, üretim faktörlerini uyumlu bir şekilde bir araya getiren, kar amacı güden ve girişimlerinin sonucu doğabilecek tüm risklere katlanan ve tüm

  16. Türkiye Topraklarının Oluşumu

    Ülkemiz toprak çeşitleri yönünden dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır.Türkiye topraklarının oluşumunu etkileyen faktörler çok çeşitlidir. Bunlar iklim, bitki örtüsü, ana materyal, zaman, yeryüzü şekilleridir. Türkiye de görü

  17. Türk İslam Devletlerinde Eğitim

    Türk-İslam devletlerinde Karahanlılar dönemi bir dönüm noktasıdır. İlk türk devletlerinde dağınık şekilde verilen eğitim bu dönemde bir plana bağlanmıştır. Eğitimin tüm toplum kesimleri için önemli olduğu görüşü ağırlık kaz

  18. İskambil Kağıtlarındaki Şekillerin Anlamı Nedir?

    Oyun kartlarının nerede ve ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmiyor. 7. ve 10. yüzyıllar arasında Çin’de ortaya çıktığı ve 13. yüzyılda Marco Polo tarafından Avrupa’ya getirildiği tahmin ediliyor. Hindistan’dan veya Arabista

  19. Kelime Öğrenme - Şekiller

    İngilizce Kelime Öğrenme; Şekillerin isimlerini öğrenin / Shape Name

  20. Osmanlı Ekonomisi Tüketim

    Osmanlı Devleti’nde tüketim alışkanlıkları köylerde, kasabalarda ve şehirlerde yaşam şekillerine göre farklılık göstermiştir.

  21. Türkiye’de Rüzgarların Oluşturduğu Şekiller

    Ülkemizde rüzgarlar genelde bitki örtüsünün yağış olduğu İç Anadolu. G. Doğu Anadolu ve d.Anadolu bölgeleri ile delta ovalarında aşındırma ve biriktirme yaparak etkili olurlar.

  22. Türkiye’de Buzulların Oluşturduğu Şekiller

    Yağan karın erimesi ve tekrar donması sonucu buzullar oluşur. Günümüzden soğuk ve az yağışlı olan devreye buzul devresi denir. Buzullar, güneş ışını az olan dağların kuzeye bakan yamaçlarında oluşmuştur.

  23. Future Tense (Gelecek Zaman) (will)

    İngilizcede 2 türlü "gelecek zaman" kavramı mevcuttur. Bu konuda "will" yardımcı fiili ile kurulan durumdan bahsedeceğiz. "will"in kullanıldığı Simple Future Tense, konuşma anında ortaya çıkmış, planlanmamış halllerde kullanılan şekil

  24. Türkiye’de Akarsuların Oluşturduğu Şekiller

    Akarsuların oluşturduğu yüzey şekilleri aşındırmadan ve biriktirmeden oluşan şekiller olmak üzere iki gruba ayrılır.

  25. 1917 Olayları Nedir?

    1917 yılında gerçekleşen olaylar hem dünya tarihini hem de ulusal tarihimizi oldukça etkilemiştir. Bu olayları şu şekilde sıralayabiliriz:

  26. Kadın Girişimcilerin Ekonomideki Yeri

    Girişimcilik; insanın doğuştan sahip olduğu bir takım kişisel özelliklerine ve aldığı eğitime (aile içinde, okulda aldığı eğitim vb.) bağlı olarak şekillenen bir kavramdır.

  27. Işıma Yoluyla Isının Aktarılması

    Kaynaktan çıkan ısı enerjisi etrafa görünür veya görünmez ışınlarla yayılır. Isının bu şekilde yayılmasına, ışıma (radyasyon) ile yayılma denir. Tüm sıcak cisimlerden ışıma yoluyla etrafa ısı yayılır.

  28. Erozyonun Tanımı ve Çeşitleri

    Erozyonun kelime anlamı: bir varlığın bir değeri yerine getirilemeyecek şekilde yok olmasıdır. Su erozyonu, çığ erozyonu, rüzgar erozyonu

  29. Divan Edebiyatı Genel Özellikleri

    Arap, Fars edebiyatı örnek alınarak İslami unsurlarla şekillenen bir edebiyattır. Divan edebiyatının kaynakları: Kur’an, hadisler, kelam, fıkıh, peygamber hikayeleri, menkıbeler, tasavvuf, mitoloji, astronomi, musiki, tıp.

  30. Tembellik ve Erteleme Hastalığını Yok Etmek

    Büyük bir motivasyon ve heyecanla bir şey üzerinde çalışmak için ideal şartların oluşması tabiki de çok güzel. Keşke, işimizi yaparken önümüze hiçbir engel çıkmasa. Fakat, hayatta hiçbir başarı çok rahat bir şekilde elde edilmez

  31. Asya Kıtasının Genel Özellikleri

    Asya kıtasındaki yer şekillerinin oluşumunda kıtada etkili olan Huron, Kaledonya, Hersinya ve Alp Himalaya kıvrım sistemi etkili olmuştur.

  32. İngilizce "There is - There are" Yapısı

    İngilizce there is there are, tekil ve çoğul yapılarla birlikte kullanılırlar. Bir şeyin var olup olmadığı ya da miktarının ne olduğu hakkında bilgi vermek için kullanılır. Gramer kalıbı şu şekildedir:

  33. Okul Servislerinde Kamera Zorunluluğu Ertelendi

    Servis araçlarından istenen, koltuk sensörü, üç nokta emniyet kemeri, her koltuğu görecek şekilde kamera ve internet sistemlerinin maliyetli olduğu gibi kısa sürede yapılmasının mümkün olmadığının dile getirildiği raporun ardından y

  34. Bileşiklerin Oluşması ve Özellikleri

    Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere sahip milyonlarca yani madde yani bileşik oluştururlar.

  35. Aracınızı Dakikalar İçinde Bir Kamp Aracı Yapın

    Aracınızı Dakikalar İçinde Bir Kamp Aracı Yapın. Kampta olması gereken ne varsa, aracınıza sığacak şekilde yeniden dizayn edildi.

  36. II. Meşrutiyet

    Osmanlı Rus savaşı bahane edilerek I Meşrutiyet ortadan kaldırılırken II. Abdülhamit’le birlikte “Demir Yumruk” yönetimi yani mutlakıyet yönetimi iktidar şansını yakalamış ve uzunca bir süre devlet bu şekilde yönetilmiştir.

  37. Gazların Kaldırma Kuvveti

    Aşağıdaki şekilde kapalı fanus içinde hava varken bir deniz topunu tartan dinamometre 2 N değerini göstermektedir. Fanusun içindeki hava vakumlanarak boşaltıldığında dinamometrenin gösterdiği değerin 3 N a çıktığı görülmektedir.

  38. Kaldırma Kuvveti İle İlgili Bazı Özellikler

    Şekildeki gibi tamamı sıvı içine batmış bir cisme etki eden kaldırma kuvveti, cismin sıvı içindeki derinliğine bağlı değildir. Şekilde bir cismin farklı derinlikte iken etkisi altında kaldığı kaldırma kuvvetleri eşittir.

  39. Katlı Oranlar Kanunu

    “iki element aralarında birden fazla bileşik oluşturuyorsa, bunlardan birinin sabit miktarıyla birleşen ikincisinin değişen miktarları arasında basit tam sayılı bir oran bulunur.” Bu şekilde “Katlı Oranlar Kanunu” olarak bildiğimiz y

  40. Akarsu Aşınım Şekilleri

    Vadi, Çentik, Boğaz, Kanyon vadi, Tabanlı vadi, Menderes, Dev kazanı, Peneplen, Peribacaları, kırgıbayır, plato

  41. Erzurum Arkeoloji Müzesi

    Erzurum ve çevre illerden çeşitli şekillerde kazandırılan eserlerin sergilendiği müze, 1942 yılında Çifte Minareli Medrese’de faaliyete geçmiş, 1967 yılında yeni binasına taşınmıştır.


  1. GOZTEPE » AKSEKILI ECZANESI

    HIZIRBEY CAD. NO:150/B

  2. KADIKOY » AKSEKILI ECZANESI

    HIZIRBEY CAD.NO:150/B

  3. Nizip » Özel Sekili Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu

    Sekili Mah. Yıldırım Beyazıt Sok. No: 6 / a Nizip / gaziantep

  4. Çankaya » Özel Yeni Şekil İngilizce Kursu

    Cumhuriyet Mah. Atatürk Bul. No: 71 İç Kapı No: 26 Çankaya / Ankara

  5. Tosya » Sekiler İlkokulu

    Sekiler Köyü Merkez Mevkii Sağlık Sk. No: 22 Tosya / Kastamonu

  6. Viranşehir » Sekiler İlkokulu

    Arısu Mah. Sekiler Sk. No: 1 Viranşehir / Şanlıurfa

  7. Tosya » Sekiler Ortaokulu

    Sekiler Köyü Merkez Mevkii Sağlık Sk. No: 22 Tosya / Kastamonu

  8. Nizip » Sekili İlkokulu

    Sekili Mah. Dürümcü Emmi Cad. No: 15 İç Kapı No: A Nizip / Gaziantep

  9. Birecik » Sekili İlkokulu

    Sekili Mah. Sekili Sk. No: 3 Birecik / Şanlıurfa

  10. Nizip » Sekili Ortaokulu

    Sekili Mah. Cumhuriyet Cad. No: 7 Nizip / Gaziantep

  11. Yerköy » Sekili Şehit Osman Pekşen İlkokulu

    Sekili Köyü Sağlık Mevkii Sağlık Sk. No: 93 Yerköy / Yozgat

  12. Yerköy » Sekili Şehit Osman Pekşen Ortaokulu

    Sekili Köyü Sağlık Mevkii Sağlık Sk. No: 93 Yerköy / Yozgat

  13. Mutki » Sekiliyazı İlkokulu

    Sekiliyazı Köyü Mevkii No: 1 Mutki / Bitlis


  1. Çekimin İsimsel Şekilleri

    Fiilin çekiminde kişi göstermiyen gitmek, gitme, gidiş, giden, gidici gibi şekiller.

  2. Değişken Şekil

    Aynı anlam ve görevdeki bir şekil bilgisi biriminin ses yapısı bakımından farklılaşan tür

  3. Değişken Şekillik

    Aynı anlam veya görevdeki bir şekil bilgisi biriminin ses yapısı bakımından çeşitlenmesi. S

  4. Derli Şekil

    Derilmiye uğramış şekil.

  5. Eksikli Veya Uysal Şekil

    Bükünlü dillerde, gövdenin kısa derecesiyle yapılan şekillere denir.

  6. Eksiksiz Veya Berk Şekil

    Bükünlü dillerde, gövdenin tam derecesiyle yapılan şekillere denir.

  7. Hızlı Şekil

    Hızlı gidişte kelimelerin aldığı eksik ve kısa şekil: Efendim? yerine Efem? gibi.

  8. Hızsız Şekil

    Hızlı şekle karşı olarak, ağır söylendiği için kelimelerin tam olarak çıkarılan şekli.

  9. İskambil kağıtlarındaki şekillerin anlamı nedir?

    Oyun kartlarının nerede ve ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmiyor. 7. ve 10. yüzyıll

  10. Şekil

    Bir kelimenin veya bir sözün gramer bakımından dış görünüşü. bk. Eksiksiz, Eksikli, Bula

  11. Şekil Almak

    Belli bir biçime girmek, biçimlenmek, şekillenmek.

  12. Şekil Bilgisi

    Yapılıklar ve özellikle sonekler kullanarak meydana getirilen kelime şekillerinin incelenmesi.

  13. Şekil Bilgisi

    Bir dildeki kök ve ekleri, bunların birleşme yollarını, eklerin anlam ve görevlerini, dilin t

  14. Şekil Birimi

    Dilde tek başına kullanılabilen ve daha küçük parçalara ayrılamayan anlamlı birimler ile te

  15. Şekil Vermek

    Belirli bir biçime girmesini sağlamak, biçimlendirmek, şekillendirmek. Örn: O, biraz da bana y

  16. Şekilci Olmak

    Belli biçimler, kalıplar dışına çıkamamak. Örn: Şiir diline dayanan bir edebiyat, konuşma

  17. Şekilleniş

    Kelimelerin dış görünüşleri bakımından meydana gelmesi. Şekilleniş bükünle veya ekleniş

  18. Şekilsiz

    Kristalin tersine, katı cisimlerin atom ya da moleküllerinin bir kurala bağlı olmaksızın bulun

  19. Uzun Şekil

    Tüm şekil anlamdaşı.

  20. Yumurta Şekil İndeksi

    Yumurtanın genişliğinin uzunluğuna rölatif oranı.



Mesaj / Bildirim Gönderin