Aranan: Yorum

  1. Şengül Hablemitoğlu - Yapılamazlara İnanmıyorum

    TEDxİstanbul Konuşması: Yaşamım hayallerimin peşinden koşmakla ve "yapılamazları yapabilmenin" yollarını aramakla geçti diyen Prof. Dr. Şengül HABLEMİTOĞLU, çocukluğundan bugüne kadar hayalleri uğruna verdiği mücadeleyi anlattı.

  2. İngilizce Nitelik Zarfları - Adverbs

    İngilizce Nitelik Zarfları - Adverbs; biri – hiç kimse - someone – no one. Burda tanıdığınız var mı - Do you know someone here? Hayır, burda kimseyi tanımıyorum - No, I don’t know anyone here.

  3. İngilizce Bağlaçlar 3 - Conjunctions 3

    İngilizce Bağlaçlar 3 - Conjunctions 3; Saat çalar çalmaz kalkarım - I get up as soon as the alarm rings. Ders çalışmam gerekir gerekmez yoruluyorum - I become tired as soon as I have to study.

  4. Çocukluğun Hapishanesidir Yetişkinlik - Ayşe Şule Bilgiç

    Ezberleri bozmanın dünyayı daha iyi bir yer haline getirdiğine inanan Ayşe Şule Bilgiç, yıllar süren benim amacım ne, ben ne yapmak istiyorum sorusunun cevabını Pepee’de bulur. TEDxIstanbul

  5. İngilizce Yan Cümle -mediği -madığı - Subordinate Clauses -if

    İngilizce Yan Cümle -mediği -madığı - Subordinate Clauses -if; Beni sevip sevmediğini bilmiyorum - I don’t know if he loves me. Geri dönüp dönmeyeceğini bilmiyorum - I don’t know if he’ll come back. Beni arayıp aramayacağını bilmiyoru

  6. İngilizce Yan Cümleler 1 - Subordinate Clauses That 1

    İngilizce Yan Cümleler 1 - Subordinate Clauses That 1; O (erkek) mutlaka gelir - He will definitely come. Bu kesin mi - Are you sure? Geleceğini biliyorum - I know that he’ll come.

  7. İngilizce Sebep Göstermek 3 - Giving Reasons 3

    İngilizce Sebep Göstermek 3 - Giving Reasons 3; Turtayı niçin yemiyorsunuz - Why aren’t you eating the cake? Kilo vermem lazım - I must lose weight. Kilo vermek zorunda olduğum için onu yemiyorum - I’m not eating it because I must lose weight

  8. İngilizce Sebep Göstermek 1 - Giving Reasons 1

    İngilizce Sebep Göstermek 1 - Giving Reasons 1; Niçin gelmiyorsun - Why aren’t you coming? Vaktim yok - I have no time. Vaktim olmadığı için gelmiyorum - I am not coming because I have no time.

  9. Ä°ngilizce Bir Åžey Ä°stemek - To Want Something

    İngilizce Bir Şey İstemek - To Want Something; istemek - to want. Geç gelmek istemiyorum - I don’t want to arrive late. Oraya gitmek istemiyorum - I don’t want to go there.

  10. Ä°ngilizce Bir Åžey Arzu Etmek - To Like Something

    İngilizce Bir Şey Arzu Etmek - To Like Something; Bir şey içmek istiyorum - I want to drink something. Birşey yemek istiyorum - I want to eat something. Biraz dinlenmek istiyorum - I want to relax a little.

  11. Ä°ngilizce Ä°stemek - To Want to

    İngilizce İstemek - To Want to; Bir yatağa ihtiyacım var - I need a bed. Uyumak istiyorum - I want to sleep. Burada bir yatak varmı - Is there a bed here?

  12. Ä°ngilizce Ä°yelik Zamiri 1 - Possessive Pronouns 1

    İngilizce İyelik Zamiri 1 - Possessive Pronouns 1; ben – benim - I – my. Anahtarımı bulamıyorum - I can’t find my key. Biletimi bulamıyorum - I can’t find my ticket

  13. İngilizce Olumsuz Yanıt 1 - Negation 1

    İngilizce Olumsuz Yanıt 1 - Negation 1; Sözcüğü anlamıyorum - I don’t understand the word. Cümleyi anlamıyorum - I don’t understand the sentence. Anlamını anlamıyorum - I don’t understand the meaning.

  14. Ä°ngilizce Soru Sormak 2 - Asking Questions 2

    İngilizce Soru Sormak 2 - Asking Questions 2; Senin bir hobin var mı - Do you have a hobby? Ben futbol oynuyorum - I play football / soccer (am.). Nerede bir futbol sahası var - Where is the football / soccer (am.) field?

  15. Ä°ngilizce Soru Sormak 1 - Asking Questions 1

    İngilizce Soru Sormak 1 - Asking Questions 1; cevaplamak - to reply. Cevap veriniz, lütfen - Please reply. Cevap veriyorum - I reply.

  16. Ä°ngilizce Bankada - At the Bank

    İngilizce Bankada - At the Bank; Bir hesap açtırmak istiyorum - I would like to open an account. İşte pasaportum - Here is my passport. Ve işte adresim - And here is my address.

  17. Ä°ngilizce Duygular - Feelings

    İngilizce Duygular - Feelings; Korkmak - to be afraid. Ben korkuyorum - I’m afraid. Korkmuyorum - I am not afraid

  18. İngilizce Alışveriş Yapmak - Shopping

    İngilizce Alışveriş Yapmak - Shopping; Bir hediye almak istiyorum - I want to buy a present. Ama çok fazla pahalı olmayan - But nothing too expensive. Belki bir el çantası - Maybe a handbag?

  19. Ä°ngilizce MaÄŸazalar - Shops

    İngilizce Mağazalar - Shops; Bir kuyumcu arıyorum - I’m looking for a jeweller / jeweler (am.). Bir fotoğrafçı arıyorum - I’m looking for a photo equipment store. Bir pastane arıyorum - I’m looking for a confectionery.

  20. İngilizce Alışveriş Merkezinde - In the Department Store

    İngilizce Alışveriş Merkezinde - In the Department Store; Bir alışveriş merkezine gidelim mi - Shall we go to the department store? Alışveriş yapmam lazım - I have to go shopping. Çok şey satın almak istiyorum - I want to do a lot of shoppi

  21. İngilizce Alışveriş Yapmak - Running Errands

    İngilizce Alışveriş Yapmak - Running Errands; Kütüphaneye gitmek istiyorum - I want to go to the library. Kitapçıya gitmek istiyorum - I want to go to the bookstore. Gazete satıcısına gitmek istiyorum - I want to go to the newspaper stand

  22. Batınilik Faaliyetleri

    Batınilik; Kur’an ayetlerini kendilerine göre yorumlayan ve ayetlerin gizli (batıni) manaları olduğunu iddia eden bir harekettir. Liderleri olan Hasan Sabbah’ın amacı; Selçukluları içten çökertmek ve Sünni Selçuklular arasında Bâtınil

  23. Ä°ngilizce Restoranda 3 - At the Restaurant 3

    İngilizce Restoranda 3 - At the Restaurant 3; Bir ordövr istiyorum - I would like a starter. Bir salata istiyorum - I would like a salad. Bir çorba istiyorum - I would like a soup.

  24. Ä°ngilizce Restoranda 1 - At the Restaurant 1

    İngilizce Restoranda 1 - At the Restaurant 1; Masa boş mu - Is this table taken? Menüyü rica ediyorum - I would like the menu, please. Ne tavsiye edebilirsiniz - What would you recommend?

  25. Lesson 27 - I do not know

    Lesson 27 - I do not know / Ders 27 - Bilmiyorum

  26. İngilizce Dil Öğrenmek - Learning Foreign Languages

    İngilizce Dil Öğrenmek - Learning Foreign Languages; Ispanyolca’yı nerede öğrendiniz - Where did you learn Spanish? Portekizce de biliyor musunuz - Can you also speak Portuguese? Evet, biraz da İtalyanca biliyorum -Yes, and I also speak some Ital

  27. İngilizce Kısa sohbet 3 - Small Talk 3

    İngilizce Kısa sohbet 3 - Small Talk 3; Sigara içiyor musunuz - Do you smoke? Önceleri içiyordum - I used to. Ama şimdi artık içmiyorum - But I don’t smoke anymore.

  28. Present Continuous Tense (Åžimdiki Zaman)

    Present Continuous Tense cümle yapısı. Özne + yardımcı fiil + esas fiil + -ing Takısı - Nesne Örnek: I am waiting for the train. (Treni bekliyorum)

  29. Çalışma İsteğini Arttıracak Öneriler

    İnsanların en sık yaşadığı sorunlardan biri de, İstiyorum ama yapamıyorum, o kitapların defterlerin projelerin başına bir türlü oturamıyorum durumudur. Buyrun size 8 öneri.

  30. İngilizce İçecekler - Beverages

    İngilizce İçecekler - Beverages; Ben çay içiyorum - I drink tea. Ben kahve içiyorum - I drink coffee. Ben madensuyu içiyorum - I drink mineral water

  31. YKS Din Kültürü Konuları

    Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Kavranması, İnsan ve Din, İslam ve İbadetler, İslam Düşüncesinde Yorumlar, Mezhepler, Muhammed’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama. İslam ve Bilim, Estetik, Barış, Yaşayan Dinler ve Benzer Özellikl

  32. İki Verimli Ders Çalışma Tekniği

    Dünya üzerinde oldukça ünlü ve bende işe yarayan iki etkili ders çalışma tekniğinden bahsediyorum. Birincisi Pomodoro isimli ders çalışma tekniği, Ikincisisi ise Cornell isimli not tutma metodu. Umarım işinize yarar ve videoyu keyifle izle

  33. Tarih Öğreniminin Önemi

    Sizce neden tarih dersi görüyorsunuz? Geçmişi bilmek bize ne kazandırır? Bir musibet bin nasihatten iyidir sözünü nasıl yorumlarsınız?

  34. Osmanlı İmparatorluğunun Çöküş Nedenleri

    Başlangıçta devletin kuruluşunda itici bir güç olarak kullanılmış olan din faktörü yorum farklılığı nedeniyle daha sonraları yıkılışta önemli bir etkiye sahip olmuştur. Özellikle ULEMA adıyla ortaya çıkan din adamları sınıfı

  35. İkinizin Arasında Gidiyorum Fıkrası

    Nasreddin Hoca bir Kadı ile Bir tüccara yoldaş olmuş. Ortada Hoca, sağında Kadı efendi, solunda Tüccar efendi, hem konuşuyorlar hem de yürüyorlarmış.

  36. POMODORO TekniÄŸi - Bir Domatesle TembelliÄŸe Son

    Bir türlü başlayamıyorum, o ilk adımı atamıyorum, tembellik ediyorum, erteliyorum diyorsanız, pomodoro tekniği, tembelliğinizi kıracak bir motivasyon size verebilir. Kişisel gelişiminiz de erteleme alışkanlığınızı kırmak için ise tek

  37. Sesimin Arkasından Koşuyorum Fıkrası

    Hoca ikindi ezanını okumağa başlamış. O sırada bazı komşuları evlerinin önlerinde birbirleriyle konuşuyorlar, sanki ezan sesini duymuyor gibi davranıyorlarmış. Aslında O komşular camiye de pek sık gelmiyorlarmış.


  1. Nazilli » Özel İlk Yorum Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Sümer Mah. Beşeylül Cad. No: 238 Nazilli / Aydın

  2. Bayrampaşa » Özel Oynuyorum Anaokulu

    Kocatepe Mah. Kocatepe Cad. No: 19a BayrampaÅŸa / Ä°stanbul

  3. Tuzla » Özel Tuzla Yeni Yorum Anaokulu

    Fatih Mah. Mayıs Gülü Sok. 2 / 1 Tuzla İstanbul

  4. Merkezefendi » Özel Yorum Temel Lisesi

    Altıntop Mah. 1601 Sk. Kültür Han Sitesi No: 10 İç Kapı No: 105 Merkezefendi / Denizli


  1. Düşünüyorum, Öyleyse Varım

    (Descartes'ta) Öznenin iç algıda kendi bilincine varıp kendi varoluşunu dolaysız bir biçimde

  2. Düşyorum

    Halkın, düşlere dayanarak kişi, nesne ve olayların geçmiş ya da gelecekleriyle ilgili olarak

  3. Geçersiz Kılıcı Yorum

    Bir çıkarımın geçersiz kılıcı kümesinin her öğesini doğru kılan bir yorum. || Bir çık

  4. İçlemli Yorum

    Her düzgün deyimin kaplamından başka bir de içlemini belirleyen yorum. || İçlemli yorum birde

  5. İm Yorumlayıcı İzerge

    Bir biçimsel dilin her ilkel değişmezine anlam olarak belli bir dildışı nesne bağlayan izerge

  6. Kaplamsal Yorumlanmış Dil

    Tüm düzgün deyimleri kaplamsal olan yorumlanmış dil. || Böyle bir dilde (...) deyimi, anayöne

  7. Kaza Geliyorum Demez

    Kaza, beklenmedik zamanda, ansızın olur.

  8. Kızım Sana Söylüyorum (dedim) Gelinim Sen Anla (işit)

    1) doğrudan doğruya kendisine söylenemeyen düşünce ve uyarıların, o kimsenin çok yakınına

  9. OlaÄŸan Yorum

    Bir dili kullananların bu dilin değişmezlerine verdikleri anlamı belirleyen yorum.

  10. Resim Yorumlama Ölçeri

    Türlü biçimlerde yorumlanabilen bir dizi resim karşısında denekten her resim için bir öykü

  11. Sözünü (sözünüzü) Balla Kestim (kesiyorum)

    Karşısındakinin konuşmasını kesip arada herhangi bir şey hatırlatmak istenildiğinde izin di

  12. Yanlış Yorumlama

    Bir gözlemcinin aldığı yanıtı saptırıcı biçimde kavraması ya da yanlış anlaması sonucu

  13. Yanlışlayıcı Yorum

    Bir önerme kümesinin en az bir öğesini yanlış kılan bir yorum. || Örn. {2

  14. Yargının Yorumu

    Bir yargılının cezasını belirten yargıdaki cezanın tutarı ve yargının anlamında duraksanÄ

  15. Yorum

    (Lat. interpretare = yorumlamak) : Bir metnin anlamı üzerine yapılan açıklama, bk. yorumsama

  16. Yorum

    Yasa, tüzük, yönetmelik, karar, yargı ve her türlü sözleşmelerdeki deyimlerin anlamını aç

  17. Yorum

    Bir yapıtın anlamını aydınlatmada tutulan inceleme ya da düşünme yolu.

  18. Yorum

    Bir kitapta ileri sürülen düşüncenin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla, kullanıla

  19. Yorum

    Bir biçimsel dilin her kapalı düzgün deyimine karşılık belli bir dildışı nesneyi, her değ

  20. Yorum

    TV. Televizyon haber izlencelerinde günün önemli bir olayı üzerine belirtilen görüş.

  21. Yorum

    Bir yapıtın anlamını açıkça ortaya çıkarabilmekte tutulan yol.

  22. Yorum Biçimi

    Belli bir yorum işleminde mantıksal olmayan değişmezlerin tek tek anlamı ile değişkenlerin de

  23. Yorum Davası

    Tüze yargılıklıklarında görülmekte olan bir davayı, yargıya bağlamak için çözümlenmesi

  24. Yorum Yargıları

    İki yanın açıkladıkları istemlerinin ne yolda yorumlanmasını belirten yasa yargıları.

  25. Yorumbilim

    Birsözedilen dilin olağan yorumuyla tüm olanaklı yorumlarını belirleyip dilin düzgün deyimle

  26. Yorumcu

    Bir kitabı yorumlayan, açıklayan yazara verilen ad.

  27. Yorumcu

    TV. Yorum hazırlayan ve okuyan kimse.

  28. Yorumcu Sağaltım

    Hastanın çatışmalarını sözlü olarak belirtmesine, bunların simgesel anlamlarını kavramasÄ

  29. Yorumlama

    1. Sayılamada bölümlenen ve çözümlenen ham bilgileri değerlendirme ve anlamlı kılma işi. 2

  30. Yorumlama

    Anlaşılması özel bir dikkat isteyen ya da herkese özdeş anlamda anlaşılması gereken bir yap

  31. Yorumlama Örnekçesi (ta Kalıbı)

    İki değişken arasında gözlenmiş bir bağıntı üçüncü bir etken karşısında sınanıp al

  32. Yorumlamak

    Bir metnin karanlık görülen anlamının ne olabileceğini belirtmek. (YORUM, YORUMLAMA Interprét

  33. Yorumlanan

    Yorum işleminin uygulandığı deyim, deyimler kümesi ya da çıkarım.

  34. Yorumlanmış Biçimsel Dil

    Bir biçimsel dil ile bu dilin bir yorumundan oluşan dizge. || Anl. yorumsal dizge.

  35. Yorumlayan

    Sözedilen dildeki bir deyimin ya da çıkarımın belli bir yorumda kazandığı anlamı belirten s

  36. Yorumlayan Oyuncu

    Rolü yorumlayan oyuncu.

  37. Yorumlayıcı

    Girdi olarak verilen deyim ya da yordamları, herhangi bir amaç izlence üretecek biçimde derlemek

  38. Yorumlu Oyunculuk

    Oyunculukta yorum. Bir oyuncunun herhangi bir rolü doğru bir yorumla canlandırması ya da göster

  39. Yorumsal Anlam

    Bir biçimsel dilde belli bir düzgün deyimin belli bir yorumda kazandığı yorumsal anlam, bu yor

  40. Yorumsal Dizge

    Yorumlanmış biçimsel dil.

  41. Yorumsal Eksikli İlksavlı Kuram

    Olağan yorumda doğru ama kanıtlanamayan bir önermesi olan ilksavlı kuram. || Örn. İlksavlı k

  42. Yorumsal Eksiksiz İlksavlı Kuram

    OlaÄŸan yorumda doÄŸru olan her önermesi kanıtlanabilen tutarlı ilksavlı kuram. Örn. yalınç Ã

  43. Yorumsal Eksiksiz Olamayan Kuram

    İlksavlandırılır olmayan kuram. || Örn. Kümeler kuramı sayı kuramı.

  44. Yorumsal Sözeden Dil

    Sözedilen dilin deyimleriyle bu deyimlerin anlamlarından söz etmek üzere, olağan yorumdaki evre

  45. Yorumsal Tanım

    Sözeden dildeki bir deyimin kaplamını ya da içlemini belirleyen yorumsal sözeden dildeki bir de

  46. Yorumsal Yargılar

    Yanların kendi istemleri ile değiştirilebilen yasa yargıları.



Mesaj / Bildirim Gönderin