Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü


Dökümantasyon ve Enformasyon; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Yurtiçi ve yurtdışında üretilen bilginin derlenerek . bilgi merkezlerinde kullanıma sunulması ve kütüphanelerin daha iyi hizmet vermesi için indeks gibi bibliyografik kaynakların üretimi ve kullanım tekniklerinin geliştirilmesi alanında eğitim ve öğretim yapılır. Kütüphanelerde, arşivlerde, özel yayınevlerinde çalışılabilir.
 
Programın Amacı: 
Dokümantasyon ve enformasyon programının amacı, yurtiçinde ve yurtdışında üretilen bilginin derlenerek, bilgi merkezlerinde kullanıma sunulması ve kütüphanelerin daha iyi hizmet verebilmeleri için, endeks, öz dergisi gibi bibliyografik kaynakların üretimi ve kullanım tekniklerinin geliştirmesi alanında eğitim ve öğretim yapmaktır.
 
Programda Okutulan Belli BaÅŸlı Dersler: 
Dokümantasyon ve enformasyon programında eğitim süresi 4 yıldır. Programın ilk 2 yılında kütüphanecilik ve arşivcilik alanlarında temel dersler verilir. Daha sonra, bilginin analiz edilmesi ve erişilmesi, bilgi merkezlerinin yönetimi, bilginin yayılması ve otomasyon teknikleri ile ilgili dersler okutulur.
 
Gereken Nitelikler: 
Dokümantasyon ve enformasyon programına girmek isteyen kimselerin okumayı seven, analitik düşünme gücü yüksek, dikkatli ve ayrıntı ile uğraşmaktan ve kapalı yerlerde çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları gerekir.
 
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Dokümantasyon ve enformasyon programını bitirenler "Dokümantasyon ve Enformasyon" elemanı olarak görev alırlar. Dokümantasyon merkezlerinde görev alan mezunlar üretilen bilgiyi derleme, sınıflama ve okuyucuya en kısa zamanda ve nitelikli bir biçimde sunma vb. işlemleri yaparlar. Yirminci yüzyılda meydana gelen yayın patlaması ve hızla artan bilgi üretimi ile birlikte, bilim ve teknolojinin her alanında bilgiye duyulan gereksinim de artmaktadır. Bilgi kaynaklarının basılı formdan her türlü kitle araçlarına kadar çeşitlilik göstermesi araştırmacılar için bilgi kaynağına ulaşmayı önemli hale getirmiştir. Bu nedenle endeks, öz dergisi gibi ikinci kaynakların üretilmesi ve kullanıma sunulması önemli bir çalışma alanı haline gelmiştir.
 
Çalışma Alanları: 
Dokümantasyon ve enformasyon programını bitirenler kütüphanelerde, arşivlerde, özel yayınevlerinde görev alabilirler.
 

Admin

Taglar: DökümantasyonEnformasyonBölümü

Meslek Rehberi - İlginizi çekebilecek başlıklar
Duvar Süsleme Sanatları Bölümü

Duvar Süsleme Sanatları; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Ebelik Bölümü

Ebelik; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Eczacılık Bölümü

Eczacılık; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Adalet Bölümü

Adalet; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Ağaç İşleri Bölümü

Ağaç İşleri; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin