Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları


Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları

Çiğdem Çiçeği Faydaları Nelerdir?


  Çiğdem çiçeğinin insanlar için faydalı bir çiçek türüdür. Çiğdem çiçeğinin yemeği de ülkemizde yapılmaktadır. Çiğdem pilavı, çiğdem aşı Akdeniz yöresinde tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Karadeniz bölgesinde de çiğdem çiçeğinin kızartması yapılmaktadır. Çiğdem çiçeği tüketildiği takdirde kabızlık şikayeti olanlar için birebir bir çiçektir. Çiğdem çiçeği kabızlığı giderir ve idrarı da söktürücü özelliği bulunur. Çiğdem çiçeği aynı zamanda vücudun terleme mekanizmasını da hareket geçirir. Böylece vücuttaki zararlı toksinler kısa süre içerisinde vücuttan uzaklaştırılmış olur.

Çiğdem çiçeği gut hastalığına da iyi geldiği bilinmektedir. Gut hastalığı olan bireylerde çiğdem çiçeği kaynatılarak içilmesi önerilmektedir. Gut hastalığından kaynaklanan vücut bölgesinde oluşan ağrıları da çiğdem çiçeği tedavi etmektedir. Çiğdem çiçeği ağrıları dindirir ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

Admin

Taglar: ÇiğdemÇiçeğiCrocusFaydaları

Şifalı Bitkiler - İlginizi çekebilecek başlıklar
Cibes Otu Faydaları

Cibes Otu Faydaları Nelerdir?

Çiriş Otu Faydaları

Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Deniz Börülcesi Faydaları

Deniz Börülcesi Otu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Adaçayı Faydaları

Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

Altınbaşak Otu Faydaları

Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

Anason Otu (Çayı) Faydaları

Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin